reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Obeszłam dziś całe miasto w poszukiwaniu kostiumu. Nawet na targu byłam, ale tam nie dość, ze jak poprosiłam o niski stan to dostałam majty do samego pępka, które oczywiściie natychmiast zrolowaly mi się pod moim olbrzymim brzuchem to jeszcze kosztował 100zł. Na targu! :szok: ostatecznie kupiłam na bazarku w centrum miasta (za 40zł) przymierzyłam na szybko na ubranie, bo kuba już wykończony wył w wózku, a w domu okazalo się, zę majtki sa przyciasne, a góra wogóle się nie trzyma, bo na takich gumkach zamiast sznureczków jest i obawiam się, ze jak będę szaleć z dzieckiem w piasku moge niezłej sensacji narobić ;-) a poza tym wszystkim to koszmarnie mi się nie podoba :-( i jutro muszę iśc oddać. I znów nie mam kostiumu :baffled: a do wczasów tydzień. Sklepy się skończyły, klapa :-(

Obeszłam dziś całe miasto w poszukiwaniu kostiumu. Nawet na targu byłam, ale tam nie dość, ze jak poprosiłam o niski stan to dostałam majty do samego pępka, które oczywiściie natychmiast zrolowaly mi się pod moim olbrzymim brzuchem to jeszcze kosztował 100zł. Na targu! :szok: ostatecznie kupiłam na bazarku w centrum miasta (za 40zł) przymierzyłam na szybko na ubranie, bo kuba już wykończony wył w wózku, a w domu okazalo się, zę majtki sa przyciasne, a góra wogóle się nie trzyma, bo na takich gumkach zamiast sznureczków jest i obawiam się, ze jak będę szaleć z dzieckiem w piasku moge niezłej sensacji narobić ;-) a poza tym wszystkim to koszmarnie mi się nie podoba :-( i jutro muszę iśc oddać. I znów nie mam kostiumu :baffled: a do wczasów tydzień. Sklepy się skończyły, klapa :-(
a masz może w pobliżu Decathlon, tam są dość fajne zestawy ze spodenkami, sportowe , gdybym miała cos wybierac na plaże w ciązy to z tych kompletów właśnie, ale kaski trochę trzeba dać, z tym , że do wykorzystania w przyszłości, łącznie z japonkami, w komplecie :-), a nie wiem jeszcze czy w butiku Gatta nie mignęły mi stroje ciążowe :confused: bo jak masz dać 40 zł i źle się czuć w jakiś gaciorach to bez sensu, w końcu jesteśmy w stanie błogosławionym i czyż nie jesteśmy warte odrobiny luksusu ? hihihi, tak ja sobie to tłumacze od kilku miesięcy, aż mnie stan konta dzisiaj przeraził .......

Ostatnia edycja:
a masz może w pobliżu Decathlon, tam są dość fajne zestawy ze spodenkami, sportowe , gdybym miała cos wybierac na plaże w ciązy to z tych kompletów właśnie, ale kaski trochę trzeba dać, z tym , że do wykorzystania w przyszłości, łącznie z japonkami, w komplecie :-), a nie wiem jeszcze czy w butiku Gatta nie mignęły mi stroje ciążowe :confused:
hahaha z markowych sklepów to ja mam tylko Big Stara i Pume.
No i chcę wydać jak najmniej kasy, bo mam zamiar po ciązy mocno się odchudzić.
Jest u nas jeden sklep w którym są piękne kostiumy ale cena 200-300 zł a ja zalożę go może 5 razy jak dobrze pójdzie.
Poza tym ja mam brzuch bardzo duży i mało co na mnie się nada, żeby nie cisnęło ani nie rolowało się pod brzuchem. Wczoraj się zmierzyłam i okazało się, ze ttaki sam obwód brzucha miałam w poprzedniej ciąży pod koniec 9 miesiąca :szok:

łoj Kilolek, to jednym słowem "wzdęło" Cię trochę :tak:, ja nie mam tego problemu z kostiumami, muszę sie trzymać z daleka od morza i plaży niestety...ze względu na chorobę tarczycy, mam całkowity zakaz, a tak marzy mi się odpoczynek nad morzem...heh:-(. w przyszłym roku też nie bo bejbiarz jeszcze będzie za mały na 11-sto godzinną podróż...więc jak dobrze pójdzie to dopiero za dwa latka poczuję morską bryzę :sorry: chociaż mój endokrynolog twierdził zawsze, że jak będę mieć córkę to z automatu dziedziczy moją chorobe od urodzenia i zapewne polskie morze nie wskazane.... :-(, zobaczymy jak to będzie.....:baffled:

Ostatnia edycja:
:-(ponoć zawsze w drugiej ciąży brzuch jest trochę większy, no i wtedy byłam duuużo chudsza. Ale przecież nie usiądę i nie będę płakąć :sorry2:
A tam, głowa do góry. Ja swój strój sprzed ciąży, który noszę i teraz(a brzuch mały nie jest, bo czasami mówią do mnie "ooo to rozwiązanie już niedługo?":wściekła/y::cool2:) kupiłam w H&M.
Pamiętam, że majtki wzięłam od bikini wiązane na sznurkach, przez co właśnie nisko wycięte, a górę od innego stroju mocniejszą, żeby mi biust utrzymała ;-) I jeśli się nie mylę to za całość zapłaciłam 79zł.
Poszukaj w takich sklepach, tam zawsze się coś wygrzebie, a ceny nie są kosmiczne jak np. w Triumph`ie :szok: (500zł :shocked2:)

A tak poza tym to jadę dzisiaj oglądać wózki Implast. W Szczecinie w ogóle trudno je znaleźć, gdzie nie byłam to słyszałam "na zamówienie" :/ A ja chciałam właśnie dotknąć, obejrzeć a nie zamawiać!
Poza tym 2sklepy były jeszcze zamknięte o 11:00, mimo, że na drzwiach piękny napis głosił "otwarte 10:00-18:00". Chyba sobie jaja za przeproszeniem robili...

Ostatnia edycja:
No to i ja się pochwalę :happy2:
Dokonałam dziś świetnego (jak mi się wydaje) zakupu;
kosz na pieluchy tak jak tutaj w linku
TOMMEE TIPPEE - SANGENIC -kosz na pieluchy (668970174) - Aukcje internetowe Allegro
Z tymże tutaj jest prawie 100zl za sam kosz i 1 wkład a ja dałam 145zl za kosz z 6 wkładami.
W sumie nie planowałam tego zakupu no ale autentycznie stał na półce i czekał żeby go kupić w tej promocyjnej ofercie ;-)
dla porównania same wkłady tutaj:
TOMMEE TIPPEE WYMIENNY WKŁAD Z WORECZKAMI 3 SZT. (666990422) - Aukcje internetowe Allegro

Ciekawa jestem jak się sprawdzi...:-p
mary_mary nie będę się chwalić bo mam taki sam ;-) hehe
wczoraj kupiony i w tej samej cenie:-D ja tam uważam że to jest super zakup
i że udało nam się trafić na dwa ostatnie :tak::-)

reklama
Mary ja tez mam zamiar kupic taki kubelek. U nas to inny wydatek niz w Polsce. Zaplace za taki kubelek 10funtow czyli liczac do zarobkow to tak jakbym wydala 10zl w Polsce. Niestety 145zl w Polsce to duzo pieniazkow i nie kazdy chce wydawac pieniadze na takie rzeczy.
Ale nie powariowalas, bo wiem jak patrzysz na ten kubelek pod wzgledem kasy. :-)
klaudzia u nas po prostu ten kubełek kosztował jedyne 32e więc sama wiesz że to praktycznie żaden pieniądz....:tak: bo to tak jakbym wydała 32zł ;-)
licząc tak jak Ty.....wiadomo że w pl takie bajery trochę kosztują....i nie każdy może sobie na to pozwolić
podejżewam że sama będąc w pl nie kupiłabym tego kubełka... ale tutaj żaden problem:tak:

Do góry