Kalendarz ciąży tydzień po tygodniu - serwis eDziecko.pl polecam tą stronkę , bardzo fajna, wspisuje się termin porodu i codziennie coś nowego można przeczytać :-) :-)
reklama
kilolek
podwójna listopadowa mama
Obeszłam dziś całe miasto w poszukiwaniu kostiumu. Nawet na targu byłam, ale tam nie dość, ze jak poprosiłam o niski stan to dostałam majty do samego pępka, które oczywiściie natychmiast zrolowaly mi się pod moim olbrzymim brzuchem to jeszcze kosztował 100zł. Na targu! ostatecznie kupiłam na bazarku w centrum miasta (za 40zł) przymierzyłam na szybko na ubranie, bo kuba już wykończony wył w wózku, a w domu okazalo się, zę majtki sa przyciasne, a góra wogóle się nie trzyma, bo na takich gumkach zamiast sznureczków jest i obawiam się, ze jak będę szaleć z dzieckiem w piasku moge niezłej sensacji narobić ;-) a poza tym wszystkim to koszmarnie mi się nie podoba :-( i jutro muszę iśc oddać. I znów nie mam kostiumu a do wczasów tydzień. Sklepy się skończyły, klapa :-(
a masz może w pobliżu Decathlon, tam są dość fajne zestawy ze spodenkami, sportowe , gdybym miała cos wybierac na plaże w ciązy to z tych kompletów właśnie, ale kaski trochę trzeba dać, z tym , że do wykorzystania w przyszłości, łącznie z japonkami, w komplecie :-), a nie wiem jeszcze czy w butiku Gatta nie mignęły mi stroje ciążowe bo jak masz dać 40 zł i źle się czuć w jakiś gaciorach to bez sensu, w końcu jesteśmy w stanie błogosławionym i czyż nie jesteśmy warte odrobiny luksusu ? hihihi, tak ja sobie to tłumacze od kilku miesięcy, aż mnie stan konta dzisiaj przeraził .......Obeszłam dziś całe miasto w poszukiwaniu kostiumu. Nawet na targu byłam, ale tam nie dość, ze jak poprosiłam o niski stan to dostałam majty do samego pępka, które oczywiściie natychmiast zrolowaly mi się pod moim olbrzymim brzuchem to jeszcze kosztował 100zł. Na targu! ostatecznie kupiłam na bazarku w centrum miasta (za 40zł) przymierzyłam na szybko na ubranie, bo kuba już wykończony wył w wózku, a w domu okazalo się, zę majtki sa przyciasne, a góra wogóle się nie trzyma, bo na takich gumkach zamiast sznureczków jest i obawiam się, ze jak będę szaleć z dzieckiem w piasku moge niezłej sensacji narobić ;-) a poza tym wszystkim to koszmarnie mi się nie podoba :-( i jutro muszę iśc oddać. I znów nie mam kostiumu a do wczasów tydzień. Sklepy się skończyły, klapa :-(
Ostatnia edycja:
kilolek
hahaha z markowych sklepów to ja mam tylko Big Stara i Pume.a masz może w pobliżu Decathlon, tam są dość fajne zestawy ze spodenkami, sportowe , gdybym miała cos wybierac na plaże w ciązy to z tych kompletów właśnie, ale kaski trochę trzeba dać, z tym , że do wykorzystania w przyszłości, łącznie z japonkami, w komplecie :-), a nie wiem jeszcze czy w butiku Gatta nie mignęły mi stroje ciążowe
No i chcę wydać jak najmniej kasy, bo mam zamiar po ciązy mocno się odchudzić.
Jest u nas jeden sklep w którym są piękne kostiumy ale cena 200-300 zł a ja zalożę go może 5 razy jak dobrze pójdzie.
Poza tym ja mam brzuch bardzo duży i mało co na mnie się nada, żeby nie cisnęło ani nie rolowało się pod brzuchem. Wczoraj się zmierzyłam i okazało się, ze ttaki sam obwód brzucha miałam w poprzedniej ciąży pod koniec 9 miesiąca
łoj Kilolek, to jednym słowem "wzdęło" Cię trochę , ja nie mam tego problemu z kostiumami, muszę sie trzymać z daleka od morza i plaży niestety...ze względu na chorobę tarczycy, mam całkowity zakaz, a tak marzy mi się odpoczynek nad morzem...heh:-(. w przyszłym roku też nie bo bejbiarz jeszcze będzie za mały na 11-sto godzinną podróż...więc jak dobrze pójdzie to dopiero za dwa latka poczuję morską bryzę chociaż mój endokrynolog twierdził zawsze, że jak będę mieć córkę to z automatu dziedziczy moją chorobe od urodzenia i zapewne polskie morze nie wskazane.... :-(, zobaczymy jak to będzie.....
Ostatnia edycja:
kilolek
:-(ponoć zawsze w drugiej ciąży brzuch jest trochę większy, no i wtedy byłam duuużo chudsza. Ale przecież nie usiądę i nie będę płakąćłoj Kilolek, to jednym słowem "wzdęło" Cię trochę
A tam, głowa do góry. Ja swój strój sprzed ciąży, który noszę i teraz(a brzuch mały nie jest, bo czasami mówią do mnie "ooo to rozwiązanie już niedługo?") kupiłam w H&M.:-(ponoć zawsze w drugiej ciąży brzuch jest trochę większy, no i wtedy byłam duuużo chudsza. Ale przecież nie usiądę i nie będę płakąć
Pamiętam, że majtki wzięłam od bikini wiązane na sznurkach, przez co właśnie nisko wycięte, a górę od innego stroju mocniejszą, żeby mi biust utrzymała ;-) I jeśli się nie mylę to za całość zapłaciłam 79zł.
Poszukaj w takich sklepach, tam zawsze się coś wygrzebie, a ceny nie są kosmiczne jak np. w Triumph`ie (500zł )
A tak poza tym to jadę dzisiaj oglądać wózki Implast. W Szczecinie w ogóle trudno je znaleźć, gdzie nie byłam to słyszałam "na zamówienie" :/ A ja chciałam właśnie dotknąć, obejrzeć a nie zamawiać!
Poza tym 2sklepy były jeszcze zamknięte o 11:00, mimo, że na drzwiach piękny napis głosił "otwarte 10:00-18:00". Chyba sobie jaja za przeproszeniem robili...
Ostatnia edycja:
kilolek
ja w zeszłym roku miałam jednoczęściowy, więc zupełnie odpada.A tam, głowa do góry. Ja swój strój sprzed ciąży, który noszę i teraz(a brzuch mały nie jest, bo czasami mówią do mnie "ooo to rozwiązanie już niedługo?") kupiłam w H&M.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
mary_mary nie będę się chwalić bo mam taki sam ;-) heheNo to i ja się pochwalę
Dokonałam dziś świetnego (jak mi się wydaje) zakupu;
kosz na pieluchy tak jak tutaj w linku
TOMMEE TIPPEE - SANGENIC -kosz na pieluchy (668970174) - Aukcje internetowe Allegro
Z tymże tutaj jest prawie 100zl za sam kosz i 1 wkład a ja dałam 145zl za kosz z 6 wkładami.
W sumie nie planowałam tego zakupu no ale autentycznie stał na półce i czekał żeby go kupić w tej promocyjnej ofercie ;-)
dla porównania same wkłady tutaj:
TOMMEE TIPPEE WYMIENNY WKŁAD Z WORECZKAMI 3 SZT. (666990422) - Aukcje internetowe Allegro
Ciekawa jestem jak się sprawdzi...
wczoraj kupiony i w tej samej cenie ja tam uważam że to jest super zakup
i że udało nam się trafić na dwa ostatnie :-)
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
klaudzia u nas po prostu ten kubełek kosztował jedyne 32e więc sama wiesz że to praktycznie żaden pieniądz.... bo to tak jakbym wydała 32zł ;-)Mary ja tez mam zamiar kupic taki kubelek. U nas to inny wydatek niz w Polsce. Zaplace za taki kubelek 10funtow czyli liczac do zarobkow to tak jakbym wydala 10zl w Polsce. Niestety 145zl w Polsce to duzo pieniazkow i nie kazdy chce wydawac pieniadze na takie rzeczy.
Ale nie powariowalas, bo wiem jak patrzysz na ten kubelek pod wzgledem kasy. :-)
licząc tak jak Ty.....wiadomo że w pl takie bajery trochę kosztują....i nie każdy może sobie na to pozwolić
podejżewam że sama będąc w pl nie kupiłabym tego kubełka... ale tutaj żaden problem