reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

kilolek a za jaką kwotę?? może napisz do klaudzi bo ona w temacie :tak: a jak nie to ja mogę mojego podpytać bo on to lubi takie sprzęty i coś tam się zna na tym ;-)
ostatnio na gruponie kupiłam kodaka za 200zł ale dlatego że można nim fotki pod wodą robić a chce z Kubą na basen chodzić :tak:

reklama
wiesz nawet za bardzo nie wiem jakie sa ceny. I tak raczej będę musiała wziąć go na raty. 500-600zł? (może nico więcej)

Ostatnia edycja:
Kilolku ja mam taki i jestem bardzo zadowolona.choć nie rozgryzłam go jeszcze całego.i ma duzy wyswietlacz jak na cyfrówke to spory.

Olympus VR-310 (srebrny) - Olympus - por

[h=3]Opis, parametry i dane techniczne[/h]
Dodaj do notesu

Olympus VR-310 ma w sobie wszystko co kojarzymy z szybkim, pulsującym rytmem nowoczesnego stylu życia, a w swojej kategorii cenowej wybija się zdecydowanie ponad konkurentów. Żaden z rywali modelu VR-310 nawet nie zbliża się do jego bogatej funkcjonalności: silny optyczny zoom, ultrasmukłe wymiary, opcja siedmiu kreatywnych Filtrów Magicznych oraz możliwości filmowania HD. Olympus VR-310 zapewnia wyjątkową jakość zdjęć i filmów nie tylko dzięki super szerokokątnemu obiektywowi z 10- krotnym zoomem (24-240mm), ale także dzięki wielu automatycznym funkcjom (Podwójna stabilizacja obrazu, Tryb Inteligentnej Automatyki (i-Auto). Wyzwaniem dla inżynierii optycznej było wpasowanie tego superszerokokątnego obiektywu z 10-krotnym zoomem (24-240mm) w tak kompaktowy korpus aparatu. Aparat VR-310 jest znacznie cieńszy niż konkurencyjne modele - a jednocześnie oferuje pełną wszechstronność silnego, szerokokątnego zoomu. Użytkownicy mogą szeroko rozciągać kadr przy zdjęciach grupowych bądź przybliżać w kadrze odległe obiekty. Dzięki 14-megapikselowej rozdzielczości oraz możliwościom filmowania HD uzyskana została bogata w detale jakość obrazu, jaką można podziwiać również wtedy, gdy zarejestrowane kadry ogląda się na dużych ekranach telewizyjnych. Zakres czułości wynosi od 80 do 1600 ISO przy maksymalnej rozdzielczości. Takie parametry niezwykle ułatwiają fotografowanie bez błysku w gorszych warunkach oświetleniowych. Oczywiście w każdej chwili można skorzystać z wbudowanej lampy błyskowej. Co ważne, lampa redukuje tzw. efekt czerwonych oczu, co pozwala uniknąć pracochłonnych korekt w komputerze.Zaawansowany system rozpoznawania twarzy identyfikuje znajdujące się w kadrze twarze (do 16 zarysów), ustawia na nie ostrość i dobiera właściwe parametry ekspozycji. Nowością jest Inteligentny tryb automatyczny (i-Auto), który wykrywa pięć najczęściej fotografowanych scen i automatycznie dostosowuje ustawienia, ostrość oraz ekspozycję. Do wyboru mamy bardzo skuteczny, matrycowy pomiar światła ESP, pomiar punktowy oraz 14 programów tematycznych m.in: Portret, Krajobraz, Sceny nocne, Portret na tle sceny nocnej, Zdjęcia sportowe, W pomieszczeniach, Przy świecach, Autoportret, Zachód słońca, Sztuczne ognie, Potrawy, Dokumenty, Plaża i śnieg, Czworonożny ulubieniec. Aparat wykonuje zdjęcia przy czasach otwarcia migawki od 1/4 sekundy do 1/1000 sek. Korzystając z programu tematycznego ''Sceny nocne'' możemy wydłużyć czas naświetlania do 4 sekund.Zestaw cyfrowych filtrów artystycznych (Magiczne filtry) pozwala rejestrować obraz ze specjalnymi efektami i pozwala nadać każdemu zdjęciu indywidualny charakter. Nie ma konieczności stosowania dodatkowych filtrów czy też uciążliwego przetwarzania obrazu w programach graficznych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ula ja wstawiałam taką ramkę, ale od razu mówię, ze ta masa jest moim zdaniem słaba bo jest bardzo twarda. To znaczy ja robiłam Ali ten odcisk jak miała chyba miesiąc i nie dałam rady tak nóżki przycisnąć żeby się odcinsnęła i zeby jej nie sprawić bólu, wiec zrobiłam sobi masę solną i tam zamocowałam odcisk z masy solnej.

www.marko-zabawki.pl | Produkty | Ramka na zdjęcia Zachowaj Wspomnienia - Biała DA-BMP020

Ale jakoś wydaje mi się, ze takie odciski są fajne jak się je robi maluszkom, nasze dzieci to już maja spore kopytka :)

Ula przerażające dla mnie te odlewy co pokazałaś:szok: 5 zł bym za to nie dała i bym nie chciała czegoś takiego na swojej półce:szok: co innego odcisnąć rączkę a co innego taki odlew:szok: trochę mi się kojarzy z cmentarzem i tymi figurkami aniołków...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dziś w H&M kupiłąm małemu rękawice nieprzemakalne , ortalionowe za całe 5 zł;-)czapki , szaliki za grosze dosłownie wiec warto nawet na zaś kupić;-)

reklama
Do góry