reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

oj nie wiem czy mozna w gondoli przewozic dziecko .... z tego co ja sie orientowalam to w nosidełku bo jest przystosowany do pasów i to jest bezpieczniejsze
ja mówię o wózku. Wiadomo, ze w samochodzie lepiej w foteliku, ale powinno się czas spędzany w nim ograniczyc do minimum. Choc widziaąłm też gondole do samochodu, takie z pasami i z uchwytami do przytwierdzenia, ale sa potwornie drogie.

reklama
pokoik sliczny ja niestety nie mam pokoju dla dziecka mamy tylko sypialnie i salon wiec na razie dzidzia bedzie z nami a potem to nie wiem co bedzie:baffled:

my też mamy salon i sypialnię i póki co myslimy o tym, że dzidzi łóżeczko u nas w sypialni będzie stało. Około 2 lat damy radę razem, a potem albo (jak się uda) zmienimy mieszkanie na większe albo my się wyprowadzimy do salonu, a dzidzia zostanie w sypialni :)))

ja mówię o wózku. Wiadomo, ze w samochodzie lepiej w foteliku, ale powinno się czas spędzany w nim ograniczyc do minimum. Choc widziaąłm też gondole do samochodu, takie z pasami i z uchwytami do przytwierdzenia, ale sa potwornie drogie.

nie no pewnie ze tak bo ja zauwazylam ze duzo osob przewozi w gondolach dzieci bo im ciezko przełozyc ale czasem lepiej bo bezpieczniej.... moja siostra miala teraz o wypadek i zeby nie kupila wiekszego fotelika(bo miala nosidełko ale syn juz duzy i na styk by) przed podroza (okolo 300km maja) to nei wiadomo co by bylo.... a co do wozenia w wozkach na stelazu to tez zauwazylam ze duzo osob wozi se tak na spacerach ale to glupie ;] leepiej spacerowke rozlozyc na plasko i dziecko inaczej sie czuje niz w gondoli oczywiscie jak cieplej jest :]
nosidełko mi odpowiada jedynie np na zakupach w galerii zeby szybko wsadzic do stelazu i tyle... ;] a na spacery gondola :p

Dziewczynki, doradzcie mi bo sie tak zastanawiam nad poscielą do łóżeczka. Zuzia miala od poczatku zwykła posciel ale własciwie prawie do roku jej nie uzywałam bo byla za wielka, trzy razy bym ją mogła owinąć:-Da wiadomo podusi sie nie zaleca, wkoncu schowałam do szafy, a przykrywałam rożkiem bo był akuracik. I własnie sie zastanawiam czy tym razem kupowac wogóle posciel czy nie kupic poscieli do wózka, ona jest duzo mniejsza wiec wygodniej by mi bylo przykrywac, a poszewki bym sobie poszyła sama ładne z falbankami:-) Czy myślicie że taka pościel do wózka by sie nadawała? Albo ewentualnie rożek bo na niego pasują poszewki na zwykłe duze poduchy tylko w dziecięce wzorki??

ja mam taki i bardzo go sobie chwalę. Kupiłam go dopiero jak Kuba mial pół roku, więc wzięłam bez gondoli. Tylko niestety w zimę jak spadł największy snieg musiałam go przesadzić do starrego wózka z pompowanymi kołami, bo chicco w zaspach stawała. No i nie jest zbyt cipły - bardzo przewowny. I jeszcze jeden minus - jest dość wąski na zimę. Latem malec ma mnóstwo miejsca, ale w zimę w puchowym kombinezonie już się nie mieścił (ale kombinezon jest naprawdę duży, bo puchowy). Kazdy wózk ma + i -. Moim zdaniem ten ma dużo wiecej + niż -. Polecam

Dziewczynki, doradzcie mi bo sie tak zastanawiam nad poscielą do łóżeczka. Zuzia miala od poczatku zwykła posciel ale własciwie prawie do roku jej nie uzywałam bo byla za wielka, trzy razy bym ją mogła owinąć:-Da wiadomo podusi sie nie zaleca, wkoncu schowałam do szafy, a przykrywałam rożkiem bo był akuracik. I własnie sie zastanawiam czy tym razem kupowac wogóle posciel czy nie kupic poscieli do wózka, ona jest duzo mniejsza wiec wygodniej by mi bylo przykrywac, a poszewki bym sobie poszyła sama ładne z falbankami:-) Czy myślicie że taka pościel do wózka by sie nadawała? Albo ewentualnie rożek bo na niego pasują poszewki na zwykłe duze poduchy tylko w dziecięce wzorki??
rożek jest większy niż ta kołderka do wózka. no i ona jest okropnie sztywna, mimo, ze wiele razy ją prałam. Ja do dziś nie używam kołdry. Najpier używałam rożka, a potem kocyka.

ja wczoraj kupilam rozek taki zawijany na zep tak sobie mysle ze jak dzidzia bedzie wieksza to bedzie z tego swietna kolderka rozek jest tani moj kosztowal 25 zlotych w smyku w opolu do tego mam juz w anglii polarowy kocyk mysle ze wystarczy na poczatek:happy2:

reklama
wózeczek jest łądny, ale w zimę malcowi będzie za zimno bez gondoli, chhyba, ze kupisz do tego nosidełko. Mam na myśli coś takiego GONDOLKA,NOSIDEŁKO DO WÓZKA Z BUDKĄ-kolory (664336170) - Aukcje internetowe Allegro
to tylko przykłąd, można kupić prawie każdje firmy. W foteliku samochodowym też będzie dziecku za zmino, a przeciez nie będziecie całą zimę w domu siedzieć. No i fotelik nie jest dobrym rozwiązaniem dla kręgoslupa. Niemowlęta w pierwszych miesiącach życia powinny leżęć na płasko, ale widzę, ze teraz tka moda, ze koniecznie w footeliku dziecko woża, nawet jak mają gondolę. Słyszałam raz na placu zabaw teoorię, ze "dziecko jeszcze za małe na gondolę" - chhyba dziewucha sama była za niedojrzala na dziecko. A w foteliku dziecko może tylko w jednej pozyycji leżęc, a właściwie siedzieć.
Weri mieszka w anglii a tamnie ma takich zim jak w polsce wiec tam prawie w ogole gondol nie ma..przynajmniej ja nie widzialam:-)kroloja foteliki samochodowe na spacerowkach:-)
oj nie wiem czy mozna w gondoli przewozic dziecko .... z tego co ja sie orientowalam to w nosidełku bo jest przystosowany do pasów i to jest bezpieczniejsze
sa gondole ktore sa przystosowane do przewozenia dzieci w aucie np chicco ma takie i quinny:-)

Do góry