reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

...Zreszta mysle ze przesylka kosztowalaby Cie okolo 200 zl bo tak pisza sprzedawcy na allegro jak zapytasz czy mogliby wyslac do Anglii :) I pewniej i tak by Cie taniej wyszedl :)
Dokładnie się zgadza :tak: Tak włąśnie my zdecydowaliśmy się zrobić...
U nas może i pieniążki by się znalazły ale nie widzę najmniejszego sensu wyrzucania niepotrzebnie pieniędzy skoro można taniej...:happy2:

reklama
juz kupimy ten wozek jak sie ogladnie go nie jest taki zly ma wkladke-materacyk z szeleczkami dla niemowlaczka do wersji plaskiej wozka mysle ze bedzie tam wygodnie naszej dzidzi :-) juz znalazlam lozeczko
Unexpected error occurred - Tesco.Direct ciekawe czy moj facet pozwoli mi i lozeczko i wozek na raz kupic :-p

Wozek prezentuje sie fajnie i nie bedziesz przynajmniej musiala dokupywac spacerowki jak dzidzia juz podrosnie :)

A lozeczko ladne i delikatne ale drogie jak na lozeczko bez materacyka.. Ja kupilam swoje uzywane za niecale 60funtow a wyglada jak nowka. Mozna i taniej :) Ale ogolnie poscielke dodasz i wszystkie dodatki i full wypas :-):-) Wazne ze maluszkowi bedzie wygodnie :)

Ja jak tylko moge staram sie kupowac uzywane, wtedy moge pozwolic sobie na to co mi sie podoba a jest wtedy w przystepnej cenie :)

Buy your Redkite Push Me Uno Midnight reviews from Kiddicare Baby and Vintage Prams | Online baby shop | Nursery Equipment to link do wozka nie jest nie wiadomo jaki ale jak na anglie cena super i dzidza lezy na plaskim tu przewaznie sa spacerowki z wkladanym fotelikiem samochodowym:happy2:
fajny wózio!szkoda, tylko, że w Anglii mają mało kolorowe wózki, bo mi osobioście ciemne nie bardzo się podobają.

pokoik sliczny ja niestety nie mam pokoju dla dziecka mamy tylko sypialnie i salon wiec na razie dzidzia bedzie z nami a potem to nie wiem co bedzie:baffled:
my też nie mamy! mamy mieszkanie jednopokojowe! mam nadzieję, że do czasu aż dzidzia urośnie, zamieniemy je na większe!

ladne wozki:-)ja tak sie zastanawialam nad takim wozkiem co chce kasiiula kupic i etna36...firma cosmo...w pl licza sobie za niego 3.000zl....porabalo ich i jeszcze klamia ze w euro kosztuje 627euro...to wcale nie prawda..w nl kosztuje 300niecale euro a jak tak pochodzilam to nawet o 20 euro mniej kosztowal...takze na polskie gdzies okolo 1200zl kosztuje:)oczywiscie kolorystyka jest do wyboru ogromna:tak:

Zobacz załącznik 143599no ale moj M chce miec firmowy bo i on ma zawsze wszystko firmowe i dobrej marki...ale nie wziol pod uwage ze taki wozek kosztuje tutaj okolo 800euro najtaniej-quinny...buggaboo albo jeszcze niewiadomo co...i tak sie zastanawiam tym co dalam zdjecie..tylko inny kolor..albo kupie firmowy uzywany za ta sama cene
no ten wózeczek ze zdjęcia sympatyczny! zwłaszcza jak będzie inny kolorek :-)

No to czemu nie kupisz w Polsce? Za dodatkowe 30 funtow moglabys go zabrac jako dodatkowy bagaz glowny? Tylko musialabys go dac do pudla. Albo sa teraz firmy ktore przewoza takie rzeczy do Anglii. Zreszta mysle ze przesylka kosztowalaby Cie okolo 200 zl bo tak pisza sprzedawcy na allegro jak zapytasz czy mogliby wyslac do Anglii :) I pewniej i tak by Cie taniej wyszedl :)
no dokładnie! wielu sprzedawców z allegro ma możliwość wysłania przesyłki za granicę za około 200 zł! może poszukaj, coś Cię zainteresuje! chyba, że już jesteście zdecydowani na ten co wklejałaś

A ja póki co rozglądam się po allegro, ale jeszcze nic nie kupuję! jak pisałam mamy małe mieszkanie i nie miałabym gdzie tego trzymać! ale myślę, że od sierpnia zacznę szaleć z zakupami, chociaż wózek i łóżeczko zostawiam sobie na październik! powiedziałam mojemu mężowi, że na wózek ma wołać kasę od swojego ojca, bo u nas taka tradycja, że jeden dziadek (od strony kobitki) kupuje łóżeczko, a drugi (od strony faceta) kupuje wózek! teść nadziany, w Niemczech robi to tego tysiaka może nam chyba podarować? w końcu to będzie jego pierwsza wnusia bądź wnusio!;-)

aaa no i IKEA ma wyprzedaze w Anglii wiec moze tam bys cos taniej kupila? Bylam dzis :) W kazdej IKEI przy kasach zreguly masz dzial z rzeczami z defektem. U mnie w IKEI w Nottingam maja teraz lozeczka wystawione niezniszczone ani troszke po 30 funtow :) Czasami sa z materacykami. :-)

aaa no i IKEA ma wyprzedaze w Anglii wiec moze tam bys cos taniej kupila? Bylam dzis :) W kazdej IKEI przy kasach zreguly masz dzial z rzeczami z defektem. U mnie w IKEI w Nottingam maja teraz lozeczka wystawione niezniszczone ani troszke po 30 funtow :) Czasami sa z materacykami. :-)
wiem w ikei sa lozeczka nowe za okolo 30 funtow ale wydaja mi sie niestabilne nie wiem moze jeszcze odkupie jakies uzywane ale to lozeczko to dobrej firmy i jedno z najtanszych jakie znalazlam wiec chyba sie zdecyduje a ty kupilas swoje z materacykiem za 60 funtow? to zwykle cot czy cot bed przerabiane na lozeczko dla juniora? bo to co ja chce to zwykle lozeczko zqa 65 funtow z opuszczanym bokiem i 2 poziomami i do tego materacyk nowy za okolo 30 funtow to nie tak drogo (uwazam ze musi byc nowy dla dzidzi) niecale 100 funtow za caly zestaw;-)

ladne wozki:-)ja tak sie zastanawialam nad takim wozkiem co chce kasiiula kupic i etna36...firma cosmo...w pl licza sobie za niego 3.000zl....porabalo ich i jeszcze klamia ze w euro kosztuje 627euro...to wcale nie prawda..w nl kosztuje 300niecale euro a jak tak pochodzilam to nawet o 20 euro mniej kosztowal...takze na polskie gdzies okolo 1200zl kosztuje:)oczywiscie kolorystyka jest do wyboru ogromna:tak:

Zobacz załącznik 143599no ale moj M chce miec firmowy bo i on ma zawsze wszystko firmowe i dobrej marki...ale nie wziol pod uwage ze taki wozek kosztuje tutaj okolo 800euro najtaniej-quinny...buggaboo albo jeszcze niewiadomo co...i tak sie zastanawiam tym co dalam zdjecie..tylko inny kolor..albo kupie firmowy uzywany za ta sama cene

a jakie sa u Ciebie ceny quinny buzza albo boogaboo??

sa w anglii takie glebokie ale nie stac mnie zeby dac okolo 300-400 funtow za taki lepszy wozek juz lepiej bylo by sprowadzic z polski bo tu mozna kupic fajny i nie wydac fortuny a my za rok mamy slub sami wszystko placimy i dla dziecka musimy wszystko kupic bo nic nie dostaniemy w 'spadku' to szukam jak najtaniej wiadomo chcialoby sie kupic malenstwu wszystko co najlepsze ale nie zawsze mozna:-(
no rzeczywiscie mamy 2 pokoje kiedys bedzie mozna zrobic z jednego pokoj dla dziecka mam nadzieje ze dacie rade z remontem pokoiku my planujemy pomalowac cale mieszkanie :happy2:
wózeczek jest łądny, ale w zimę malcowi będzie za zimno bez gondoli, chhyba, ze kupisz do tego nosidełko. Mam na myśli coś takiego GONDOLKA,NOSIDEŁKO DO WÓZKA Z BUDKĄ-kolory (664336170) - Aukcje internetowe Allegro
to tylko przykłąd, można kupić prawie każdje firmy. W foteliku samochodowym też będzie dziecku za zmino, a przeciez nie będziecie całą zimę w domu siedzieć. No i fotelik nie jest dobrym rozwiązaniem dla kręgoslupa. Niemowlęta w pierwszych miesiącach życia powinny leżęć na płasko, ale widzę, ze teraz tka moda, ze koniecznie w footeliku dziecko woża, nawet jak mają gondolę. Słyszałam raz na placu zabaw teoorię, ze "dziecko jeszcze za małe na gondolę" - chhyba dziewucha sama była za niedojrzala na dziecko. A w foteliku dziecko może tylko w jednej pozyycji leżęc, a właściwie siedzieć.

reklama
Do góry