reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

witam po dosc dlugiej przerwie :) strasznie trydno za Wami nadarzyc :) na Listopadzie chyba nie dam rady chyba z 50 stron :) moje zakupy ostatnio skoncentrowaly sie na mnie :) tzn kupilam dobre buty zimowe aby latac z wozkiem po sniezycach, wygodne buty letnie kurtke zimowa chyba od mamy pozycze :)
co do malego/malej - wozek wybrany na 99,99% bedzie x-lander 3 w 1 z fotelikiem maxi-cosi w tej tanszej wersji - wg sprzedawcow nie ma praktycznie rozniczy.. i o dziwo taniej na miejscu by nas wynioslo anizeli zakupy przez internet...
kolejne zakupy zamierzane to mebelki z Glucka - ale musze jeszcze je na zywo zobaczyc, posciel z Glucka na pewno dwie z seriii Warner bross jedna na pewno z krolikiem bugsem :)))))
poza tym karuleka fisherprice z projektorem ale jeszcze nie do konca wiem jaka....
oprocz tego na pewno musze miec gramofon - aby z winyli bajki i kolysanki puszczac...

co do ubranek dziewczyny i co do rodziny - czasem bywa ciezko - a co do trzymania ciuszkow dla wnukow ja bede miec pare bo chyba z 5 -10 sztuk po mnie :))) i milo na to patrze szatke do chrztu tez bedzie miec moja :))))
my znowu dostaniemy ciuszkow sporo - tak mowia :))) wiec mozemy w sprzet itp inwestowac... wiec pisze sie juz na laktator ISIS, sterylizator i podgrzewacz.... a mojemu powtarzam ze to nasze pierwsze i nie ostatnie dziecko wiec koszty niech dzieli na dwoje lub troje :))))

ps. co do wozka mam pytanie czy przydaje sie folia przeciwdeszczowa do gondoli, do spacerowki, parasolka do spacerowki, czy kupowac ich oryginalny spiworek do gondolki czy moze byc zwykly.... posciel tez mi sie wydaje do wozka zbedna....

pozdrawiam Was serdeccznie :)

reklama
ps. co do wozka mam pytanie czy przydaje sie folia przeciwdeszczowa do gondoli, do spacerowki, parasolka do spacerowki, czy kupowac ich oryginalny spiworek do gondolki czy moze byc zwykly.... posciel tez mi sie wydaje do wozka zbedna....

Folia przeciwdeszczowa jest niezbedna wg mnie:tak:!! Ja mialam jedna do gondoli i do spacerowki bo pasowala. Chroni przed deszczem, sniegiem i nawet wiatrem. Raz nie wzielam i zaczelo padac i mi gondola az przemokla z boku(material)i musialam dluugo suszyc:baffled:

Parasolka przeciwsloneczna jak dla mnie to tez rewelacja. Synek urodzil sie 29sierpnia, dokupilismy dopiero na wiosne, ale jest niezbedna. Chroni przed sloneczkiem a przepuszcza powietrze.

Oryginalnego spiworka do gondoli nie mialam, bo uzywalam innego, zwyklego oraz becika z pierza po mnie-rewelacjia:-D. Cala zime bylo synkowi cieplutko:tak:
Co do poscieli to dla mnie to zbedny wydatek. Po to sa te spiworki, kombinezony, kocyki. U mnie byl becik, tak jak pisalam wczesniej.

witam po dosc dlugiej przerwie :) strasznie trydno za Wami nadarzyc :) na Listopadzie chyba nie dam rady chyba z 50 stron :) moje zakupy ostatnio skoncentrowaly sie na mnie :) tzn kupilam dobre buty zimowe aby latac z wozkiem po sniezycach, wygodne buty letnie kurtke zimowa chyba od mamy pozycze :)
co do malego/malej - wozek wybrany na 99,99% bedzie x-lander 3 w 1 z fotelikiem maxi-cosi w tej tanszej wersji - wg sprzedawcow nie ma praktycznie rozniczy.. i o dziwo taniej na miejscu by nas wynioslo anizeli zakupy przez internet...
kolejne zakupy zamierzane to mebelki z Glucka - ale musze jeszcze je na zywo zobaczyc, posciel z Glucka na pewno dwie z seriii Warner bross jedna na pewno z krolikiem bugsem :)))))
poza tym karuleka fisherprice z projektorem ale jeszcze nie do konca wiem jaka....
oprocz tego na pewno musze miec gramofon - aby z winyli bajki i kolysanki puszczac...

co do ubranek dziewczyny i co do rodziny - czasem bywa ciezko - a co do trzymania ciuszkow dla wnukow ja bede miec pare bo chyba z 5 -10 sztuk po mnie :))) i milo na to patrze szatke do chrztu tez bedzie miec moja :))))
my znowu dostaniemy ciuszkow sporo - tak mowia :))) wiec mozemy w sprzet itp inwestowac... wiec pisze sie juz na laktator ISIS, sterylizator i podgrzewacz.... a mojemu powtarzam ze to nasze pierwsze i nie ostatnie dziecko wiec koszty niech dzieli na dwoje lub troje :))))

ales sie rozpisala:-)a jakie mebelki chcesz z Glucka??tez ogladalam ta posciel z glucka z krulikiem baksem i one sa zarabiste ale niestety troche kosztuja...ale moze namowie m na jeden taki komplet:-)
co do foli do gondoli to nie wiem,parasolka sie przydaje,spiworek wcale nie musi byc firmowy,posciel do wozka mysle ze sie bardziej przydaje na lato ale nie znam sie:-)

Bardzo ladny pokoik. Mialam kiedys tak samo pomalowany jak bylam mala no ale wtedy takich naklejek nie bylo wiec musialam sie zadowolic tylko plaza i morzem hehehe :-)

Ja to juz mam takie plany na pokoik ze szok... nie moge sie doczekac powrotu z Polski i zaczniemy pomalutku pomalutku remontowac.
Ja niestety nie moge zaszybko sie pozbyc wszystkiego z pokoiku bo aktulanie mam w nim domowy salon fryzjerski i nie mialabym gdzie przyjmowac klientki. Ale mam dosc sporo miejsca do popisu hehehe :) :-)
a gdzie będziesz mić salon jak już zrobisz pokoik? albo jak dziecko się urodzi?

piekny pokoik bardzo mi sie podoba:-)mimo ze pisalas ze naklejki sie odklejaja to i tak po |Twoich zdjeciach zdecyduje sie na podobny wystruj scian:-)mozesz napisac jakich farb uzywalas do malowania??

Gratuluje zakupow dawaj zdjecia,i jaki wozeczek kupujecie??
dulux - plaster "limonki" i "niebieska chmurka"

folia przeciwdeszczowa konieczna!! Są uniwersalne i do gondoli i do spacrówki araz takie osobne do każdego. Moim zdaniem najlepiej kupić firmową dokonkretnego wózka, bo wtedy najlepiej się trzymają. Parasolka tez bardzo potrzebna, bo taki malec jak lezy na pleckach to mu bardzo sloneczko przeszkadza. Ale z tym możesz poczekac do wiosny. Pościel do wózka moim zdaniem jest kkompletna porażką. Poza tym, ze ładnie wygląda to się nie nadaje. Wiem, bo mam. Jest gruba ale sztywna więc nie da się dobrze dziecka opatulic (ja używam jako przewijak na komodę). Ja używalam kocyka. A jak było bardzo zimno to ubierałam w kombinezon i owijałam w gruby koc. No i ochraniacz od gondoli, ale on był tylko taki do przykrycia na wierzch

myslalam o tym co w promocji o platanie naturalnym :)))
mebelki dziecięce, dziecięca kraina, mebelki, pościel niemowlęca, pościel dziecięca, mebelki dla dzieci, łóżeczka dziecięce, meble dla dzieci.

ja mojemu powtarzam ze chce miec wiecej dzieci to sie koszty na dwa lub trzy rozkaldaja :)))
a do wozka sam sie przekonal ze tylko Maxi Cosi i jeszcze jedna firma maja testy bezpieczenstwa zderzeniowe wiec jest za... :)))
piekne te meble,widzialam je w sklepie ale cena dla mnie masakryczna:-(
czyli tylko 2kolorki tam sa a mi sie wydawalo ze 3 hehe:-)

a gdzie będziesz mić salon jak już zrobisz pokoik? albo jak dziecko się urodzi?

folia przeciwdeszczowa konieczna!! Są uniwersalne i do gondoli i do spacrówki araz takie osobne do każdego. Moim zdaniem najlepiej kupić firmową dokonkretnego wózka, bo wtedy najlepiej się trzymają. Parasolka tez bardzo potrzebna, bo taki malec jak lezy na pleckach to mu bardzo sloneczko przeszkadza. Ale z tym możesz poczekac do wiosny. Pościel do wózka moim zdaniem jest kkompletna porażką. Poza tym, ze ładnie wygląda to się nie nadaje. Wiem, bo mam. Jest gruba ale sztywna więc nie da się dobrze dziecka opatulic (ja używam jako przewijak na komodę). Ja używalam kocyka. A jak było bardzo zimno to ubierałam w kombinezon i owijałam w gruby koc. No i ochraniacz od gondoli, ale on był tylko taki do przykrycia na wierzch

Kilolek dzieki - x-lander ma wszystko osobno tzn folie do gondolki a osobno do spacerowki... ze spiworka juz na 75% zrezygnuje, parasolke dodawali gratis...

Gie-oska jaki liczylam to wychodzi podobnie co zestaw z voxa it a jak juz zakupie taki zestaw to starczy jej lub mu na conajmniej 7 lat, przy wymianie tylko lozeczka na tapczanik... do tego potem latwo dobrac biurko bo jasny kolorek... maz juz sprawdzal czy w pokoju sie pomiesci i wiem ze na pewno wejdzie lozko/lozeczko, komoda, szafa i biurko wiec mialby swoj pokoj...
Na poczatku podobaly mi sie mebelki pali i meblik ale oni to dopiero maja ceny masakryczne....

fakt moze szaleje z zakupami ale powtarzam ze np. taki zakup to na pare lat....

Kilolek dzieki - x-lander ma wszystko osobno tzn folie do gondolki a osobno do spacerowki... ze spiworka juz na 75% zrezygnuje, parasolke dodawali gratis...

Gie-oska jaki liczylam to wychodzi podobnie co zestaw z voxa it a jak juz zakupie taki zestaw to starczy jej lub mu na conajmniej 7 lat, przy wymianie tylko lozeczka na tapczanik... do tego potem latwo dobrac biurko bo jasny kolorek... maz juz sprawdzal czy w pokoju sie pomiesci i wiem ze na pewno wejdzie lozko/lozeczko, komoda, szafa i biurko wiec mialby swoj pokoj...
Na poczatku podobaly mi sie mebelki pali i meblik ale oni to dopiero maja ceny masakryczne....

fakt moze szaleje z zakupami ale powtarzam ze np. taki zakup to na pare lat....
tez chorowalam kiedys na mebliki ale cena powalajaco!!
widzialam ten wozio na miescie i bardzo ladnie sie prezentowal duzo lepiej niz na zdjeciu i byl bardzo zgrabny:-)

reklama
Do góry