laparada
Fanka BB :)
ja wybiorę się na turnee po sklepach we środę... jutro mam usg, więc już będę spokojniejsza... i popatrze sobie na te wszystkie niezbędne rzeczy jak łóżeczka, wózeczki, maty, stoliki do przewijania... wszystko wszystko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja bym się bała kołyski z tego względu, że może być później problem z łóżeczkiem jak dziecko się do kołysania przyzwyczai. Fakt, że maluszki nie lubią mieć za dużo miejsca. Dlatego ja kładłam Kubusia w poprzek łóżeczka, w tym miejscu gdzie był ochraniacz założony z 3 stron a z czwartej kładłam taką poduszkę - wałek. Poza tym nie używałam kołderki, a zamiast tego zawijałam w rożekKasiiula to fajnie że już jesteś "zaopatrzona", nie będziesz musiała się potem martwić o śpioszki, pajacyki itd. Ja też w sumie już mogłabym wziąć ciuszki od kuzynki i siostry mojego P. ale na razie nie chcę, bo nie wiem, czy tam we mnie jest on czy jednak ona A obydwie ofiarodawczynie mają córeczki heh. W sumie na takiego maluszka do 1msca to wszystko jedno jakie ciuszki, bo i tak zaraz wyrośnie, ale jednak nie chciałabym synka ubierać w kwieciste bluzeczki
Co do zakupów, to mam upatrzony wózek CasualPlay(ale jeszcze nie jestem do końca pewna). I jestem na etapie rozstrzygnięcia, którą kołyskę kupić (pomysł mojej mamy). Przekonała mnie, że kołyska jest lepszym rozwiązaniem, chociaż potem trzeba kupić łóżeczko, ale kołyskę można odsprzedać jak już nie będzie potrzebna. A podobno dla dziecka jest o wiele lepsza niż łóżeczko(mniejsza-dzieci nie lubią dużo przestrzeni), szybko uspokaja, ja chcę taką na kółkach i będę sobie mogła dzidziusia przewozić po całym mieszkaniu w razie potrzeby.
Do tego kupuję jakieś ogólne meble które bardziej przydadzą się mi, tj. mały stolik(na butelkę, książkę, takie duperelki) i bujany fotel do karmienia.
GRAPI KOLYSKA KOMPLET - MAT POSCIEL BALDACHIM (618751781) - Aukcje internetowe Allegro
KOŁYSKA Z PEŁNYM WYPOSAŻENIEM KPL 10 ELEMENTÓW (622062584) - Aukcje internetowe Allegro
Internetowy sklep meblowy "GERLICO" - meble tapicerowane, meble systemowe, meble gabinetowe, meble do przedpokoju.: fotel bujany - BUJAK
Kuurde a ja właśnie chciałam ten ze względu na podgłówek. Ale jak mówisz, że się nie buja to nie ma po co kupować. Chyba że znajdę gdzieś w sklepie i od razu przetestuje bujanie A jak nie to kupie zwykły, bez podgłówkaja mam taki fotel kupilam tylko ze w jysku i powiem ci szczerze co on tak specjalnie to sie nei buja hehe lepiej kupic taki typowo bujany
FOTEL BUJANY WYKOŃCZONY MATERIAŁEM. (622343502) - Aukcje internetowe Allegro
Mój Kuba strasznie się bał jak go trzymałam na rękach na fotelu bujanym, nawet na poduszce