reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

Dziewczyny myślicie, że 5, 6 miesiąc to nie za wcześniej, żeby kupować rzeczy dla dziecka? Pytam bo to moja pierwsza ciąża, a tyle się można nasłuchać o tych zabobonach.

Jeśli chodzi o zabobony zawsze jest za wcześnie :-) a jeśli chodzi o radość kupowania to zawsze jest dobry czas na to :-D
Ja przy pierwszym dziecku drobne zakupy robiłam chyba po 6 miesiącu a takie już konkretne (niezbędne) w 8-9. Teraz jako że sama prowadzę sprzedaż dziecięcych ubranek powstrzymuję się jak mogę żeby sobie czegoś nie odkładać bo przez tyle miesięcy nazbierałaby mi się wyprawka nie tylko dla jednego maleństwa ale dla całego przedszkola :-D

reklama
Madlen powiem ci szczerze, że już nieraz miałam ochotę coś kupić, a zbliżające się wyprzedaże wydają mi się najlepszą do tego okazją. :-)
Madlen nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze, zaufaj lekarzowi to chyba najlepsze wyjście.:-) Musi być dobrze, nie ma innej opcji:-)

Misia wiem jak ciezko sie powstrzymac przed kupowaniem..te wszystkie male ubranka sa tak slodkie..
ja wczesniej zaczelam kupowac jakos tak 6-7m.a cala reszte na krotko przed terminem..teraz tez tak bede robila..chociaz jak okaze sie ,ze jest dziewczynka to za duzo ubranek nie kupie,bo juz wiele kolezanek zaoferowalo sie,ze ma ubranka dla dziewczynki..wiec mi zostana tylko kocyki,butelki itp.

Madlen fajnie bo masz już dzieciaczki to sama najlepiej z doświadczenia wiesz co się tak naprawdę przyda a co jest zbędnym zakupem, ja muszę popytać koleżanek, żeby nie tracić głowy i głupot nie kupować.

Ten zabobon to raczej do wielko gabarytowych rzeczy (tak mi się wydaje), czyli łóżeczka, wózki itp:-)
Ciuszki myśle, że można :-D No bo jak ma się po starszych dzieciach to przecież są od początku w domu rzeczy dla bobasa:-)
Zresztą ponoć mówią, że jak się chce dzieci to najlepiej pozostawiać coś po "starszaku" - niby wtedy pomoga:-p

Ja jak narazie jakiegoś szału nie mam:-) Najpierw musze Luśke obkupić, pewnie jak dla niej będę szukać to się zacznie:-D

Aniu ja tez nie wierze w zabobony..co ma byc to bedzie ..
fiolka nikt ci nie kaze czekac do 6m aby zaczac robic zakupy dla dziecka,jak chcesz to mozesz juz zaczac kupowac

Ja pierwszy zakup dla Mili poczyniłam jak dowiedziałam się że bedzie dziewczynka czyli jakoś zaraz ok 13-14 tyg:) a dla Wiktora to od razu po teście - tacie obwieściłam nowinę majtając mu spiochami przed oczami:-D do teraz je mam w pudle z jego pamiatkami:-p
Wózek dla córci też szybko kupilismy bo jakoś w 5 mies. ciązy jak byłam ale to dlatego ze sę trafił na all taki jaki chciałam i ktoś zaraz sprzątnałby mi go sprzed nosa. Po mału po mału cos ciągle sobie dokupywałam na końcu to było łóżeczko i jego wyposażenie:tak:

Ja dzis pierwszy zakup zrobilam ale dla siebie :-D
Kupilam sobie dresy 3/4 na te upaly... bo nie idzie wyrobić:-) I porządne japanki:-D Bo tamte piecho zjadl:-(
Jutro lub w przyszlym tygodniu ide po biustonosz:-p Bo jak się mierzylismy, to doszlismy do wniosku, że poczekamy ten 1cm, zeby nie mieć tysięcy rozmmiarów staników:-D

reklama
Taki bluzeczki zamawiam przez internet za grosze :)

1.jpg
2.jpg

2.jpg

7.jpg
2.jpg

Do góry