reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

Moje zakupy ;-)
2694212371

2667789074

reklama
Fiolka śliczny ten komplet w krateczkę :)
Pochwalę się moimi zdobyczami :)2695809461.jpg2616653010.jpg2549593697.jpg2585697783.jpg
Co prawda zdjęcia z wygranych aukcji, ale wszystko ładnie widać :)

Ostatnia edycja:
Byłabym wdzięczna za sprawdzenie i jak myślicie czy coś dopisać? to moja robocza lista

Torba do szpitala
1. Dokumenty:
- dowód osobisty, dokument potwierdzający ubezpieczenie
- karta ciąży
- oryginał grupy krwi, badanie mocz, morfologia wymaz (z ostatnich 3 tyg.)

2. Rzeczy dla mnie:
- koszule, szlafrok
- papcie, klapki pod prysznic
- skarpety
- majtki siatkowe poporodowe (6 szt.)
- podpaski poporodowe, podkłady higieniczne (na wszelki wypadek bo w szpitalu są)
- 2 ręczniki
- ręcznik papierowy, ewentualnie papier
- 2 staniki do karmienia
- wkładki laktacyjne, krem na sutki
- Tantum Rosa (3 szt.)
- kosmetyki (szampon, odzywka, tonic, szczoteczka, pasta, żel, płyn do hig. intymnej)
- balsam do ust
- grzebień, gumka, spinka
- suszarka, prostownica
- tusz, podkład (ewentualnie na wyjście)

3. Rzeczy dodatkowe:
- aparat
- notes, długopis
- leki, które przyjmuję
- woda do picia
- landrynki, biszkopty, batoniki (np. dla D. jakby zgłodniał podczas porodu)
- komórka, ładowarka
- ubranie zmienne dla D., buty

4. Rzeczy dla dziecka:
- 3 kaftaniki
- 3 pary śpiochów (ewentualnie body, pajacyki)
- 2 pary skarpetek , para rękawiczek
- 2 czapeczki bawełniane
- 2 pieluchy tetrowe
- pampersy 3-6 kg (ok 10-15 sztuk)
- mały kocyk

5. Na powrót do domu:
- ubranko dla dziecka (kombinezon, czapka)
- krem ochronny
- ubranie dla mnie

Wielkie dzięki za ściągawke:)
Ja dla dzidziolka zabieram jeszcze rożek i chusteczki nawilżane, dla siebie termometr bo jest na liście ze szpitala.

A na drogę powrotną pamiętajcie o foteliku;)

reklama
Ja sie chyba dzis wybiore na zakupy, moze kupie sobie koszule i jakis cieniutki szlafrok do szpitala, bo tam goraco. Musze tez Maji kupic rajstopki wieksze bo ona jeszcze smiga w starych i juz ma krok na kolanach :-D nawet nie wiem kiedy ona tak urosła. Moze sie skusze na cos dla malego? nie wiem hehe a lista fajna, ja w prawdzie nie bralam stanikow do karmienia do szpitala bo wogole nie byly mi potrzebne, mala wisiala czesto na cycu (kazali przystawiac jak najczesciej sie da) a mleko jeszcze wtedy mi nie tryskalo.
Tym razem napewno zaopatrze sie w jakies przekaski, ja urodzilam nad ranem, w sumie przyniesli mi tosta z dzemem juz na porodowke, ale polowe z tego to maz zjadl :-) a pozniej sniadanie bylo dopiero po 8 i jak to w irlandii znow byl tost z dzemem, niezbyt sie tym najadlam.

Do góry