reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

Moje zakupy ;-)
2694212371

2667789074

reklama
Fiolka śliczny ten komplet w krateczkę :)
Pochwalę się moimi zdobyczami :)2695809461.jpg2616653010.jpg2549593697.jpg2585697783.jpg
Co prawda zdjęcia z wygranych aukcji, ale wszystko ładnie widać :)

Ostatnia edycja:
Byłabym wdzięczna za sprawdzenie i jak myślicie czy coś dopisać? to moja robocza lista

Torba do szpitala
1. Dokumenty:
- dowód osobisty, dokument potwierdzający ubezpieczenie
- karta ciąży
- oryginał grupy krwi, badanie mocz, morfologia wymaz (z ostatnich 3 tyg.)

2. Rzeczy dla mnie:
- koszule, szlafrok
- papcie, klapki pod prysznic
- skarpety
- majtki siatkowe poporodowe (6 szt.)
- podpaski poporodowe, podkłady higieniczne (na wszelki wypadek bo w szpitalu są)
- 2 ręczniki
- ręcznik papierowy, ewentualnie papier
- 2 staniki do karmienia
- wkładki laktacyjne, krem na sutki
- Tantum Rosa (3 szt.)
- kosmetyki (szampon, odzywka, tonic, szczoteczka, pasta, żel, płyn do hig. intymnej)
- balsam do ust
- grzebień, gumka, spinka
- suszarka, prostownica
- tusz, podkład (ewentualnie na wyjście)

3. Rzeczy dodatkowe:
- aparat
- notes, długopis
- leki, które przyjmuję
- woda do picia
- landrynki, biszkopty, batoniki (np. dla D. jakby zgłodniał podczas porodu)
- komórka, ładowarka
- ubranie zmienne dla D., buty

4. Rzeczy dla dziecka:
- 3 kaftaniki
- 3 pary śpiochów (ewentualnie body, pajacyki)
- 2 pary skarpetek , para rękawiczek
- 2 czapeczki bawełniane
- 2 pieluchy tetrowe
- pampersy 3-6 kg (ok 10-15 sztuk)
- mały kocyk

5. Na powrót do domu:
- ubranko dla dziecka (kombinezon, czapka)
- krem ochronny
- ubranie dla mnie

Wielkie dzięki za ściągawke:)
Ja dla dzidziolka zabieram jeszcze rożek i chusteczki nawilżane, dla siebie termometr bo jest na liście ze szpitala.

A na drogę powrotną pamiętajcie o foteliku;)

reklama
Ja sie chyba dzis wybiore na zakupy, moze kupie sobie koszule i jakis cieniutki szlafrok do szpitala, bo tam goraco. Musze tez Maji kupic rajstopki wieksze bo ona jeszcze smiga w starych i juz ma krok na kolanach :-D nawet nie wiem kiedy ona tak urosła. Moze sie skusze na cos dla malego? nie wiem hehe a lista fajna, ja w prawdzie nie bralam stanikow do karmienia do szpitala bo wogole nie byly mi potrzebne, mala wisiala czesto na cycu (kazali przystawiac jak najczesciej sie da) a mleko jeszcze wtedy mi nie tryskalo.
Tym razem napewno zaopatrze sie w jakies przekaski, ja urodzilam nad ranem, w sumie przyniesli mi tosta z dzemem juz na porodowke, ale polowe z tego to maz zjadl :-) a pozniej sniadanie bylo dopiero po 8 i jak to w irlandii znow byl tost z dzemem, niezbyt sie tym najadlam.

Do góry