reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

reklama
Martusia mi papierek do becikowego wypisala polozna srodowiskowa a nie gin.
U lekarza tez jeszcze nie bylam na wizycie kontrolnej, az wstyd sie przyznac ale jakos mi to umknelo...ups

U mnie z wagą to ok 2-3 tyg po porodzie już wróciłam do wagi sprzed ciąży i staneła w miejscu i ani drgnie od tego czasu a ja to bym chciała jeszcze 10kg w dół zjechać. Na razie karmię ale jak skończę to się biorę za jakieś dietowanie.

A okres-u mnie po tyg łykania cerazette(7 tyg po porodzie) pojawiło się krwawienie-chyba mogę to nazwać okresem,choć jestem pewna,że to te tabletki wywołały. Lało się ze mnie jak z kranu,podpaskę musiałam zmieniać co chwilę-częściej niż po porodzie. Teraz żałuję,ze zaczełam łykac te tabletki bo pewnie bym nadal bez okresu była,ale myśłałam,ze kilka mies będę musiała poczekac na termin na spirale bo tak mnie lekarka nastraszyła,że terminy dość długie. Jakbym wiedziała od początku,że to kwestia miesiaca to bym nie łykała tych tabletek i pewnie bym jeszcze nie pamiętała co to okres.

Patina ja tez jeszcze nie mam @ anie karmie tez. Z Patrykiem dostalam 7tyg po porodzie, teraz ciagle czekam:(

Olisiaa mi nie stawy kolanowe a biodrowe i krzyz po porodzie siadly bo jak za duzo pochodze to wieczorem ruszac sie nie moge.
Na dodatek ciagle boli mnie slad gdzie wbijali mi zastrzyk dolarganu niby przeciwbolowo.Nie ma mowy o szybkim chodzie czy biegu:(

Patina każdy organizm działa indywidualnie jedne dostają okres od razu po połogu drugie dopiero po kilku miesiącach.

Na wizycie wszystko ok, po usg gin powiedział że nie mam się co na razie spodziewać okresu bo jakaś tam ścianka (nie pamiętam nazwy co i jak) jest jeszcze cieniutka jak nitka, super bo już się przyzwyczaiłam do braku @:-p na cytologie i resztę mam przyjść po pierwszej miesiączce.
Oliwier pojechał z nami więc gin miał okazje poznać małego na "żywo";-)i na końcu zamiast brać następną pacjentkę to gadał do małego z 10min ten się cieszył jak szalony i foty mu strzelał bo w gabinecie ma ścianę ze zdjęciami "swoich" maluchów więc i naszego nie może tam zabraknąć;-)

A ja chyba dostałam dziś okres. Tydzień po braniu Azalii, nie wiem czy to jest to krwawienie o którym mówił gin, że przy braniu tabletek może wystąpić czy to normalna@

dusia u mnie tez po tyg łykanie cerazette się zaczeło krwawienie. A te cerazette to podobno to samo co azalia. Widać taka reakcja organizmu na hormony.

reklama
Do góry