reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Majowe Mamy

u mnie 3 dni przed porodem 84 kg w niedziele czyli 6 dni po porodzie 74,5 do mojej wagi zostałojeszcze prawie 15 kg brzuszek juz się ładnie wchłania prawie go nie widac najgorsze to te wielkie nogi i tyłekmam nadzieje ze to szybko zejdzie

reklama
U mnie po porodzie 6 kg na minusie, zostało mi do zrzucenia jeszcze z 10 - tak dla dobrego samopoczucia ;) Niestety brzuszek nie chce się wchłaniać, muszę go ściągać pasem, bo wisi taki nieestetyczny flaczek, z rozstępami :/

anik. a nie mowili Ci w szpitalu,ze brzucha nie mozna sciskac tym pasem? Bo mi powiedzieli,że nie mozna do puki sie nie skurczy macica i caly okres połogu mam sobie odpuścić

Pieszczoszka - nikt mi nic takiego nie powiedział:no::no: serio... zresztą - na moją anemię też mi nikt nic nie powiedział, dopiero położna jak zobaczyła wyniki to kazała witaminy kupić :confused2: no to teraz nie wiem, póki co dzisiaj pasek drugi dzień dopiero założyłam... spróbuję coś na ten temat w necie może znaleźć.........

Pieszczoszko - byłam dzisiaj u lekarza, na zdjęciu szwów i spytałam od razu o pas :) otóż... mnie zrobił dzisiaj USG i okazało się, że mam jeszcze trochę krwi w macicy - dopóki się nie oczyści (ok. 2 tyg.) powiedział, żebym nie używała tego pasa, ponieważ może on zablokować oczyszczanie macicy z odchodów... Czyli, ja jeszcze czekam 2 tygodnie i mogę zacząć się "ściągać" :))

he czyli miałam racje:) mi właśnie mówili,ze jak zaraz bym zaczęła nosić po porodzie to by cos tam sie zablokowało. A powiedz mi jaki masz pas? z allegro jakiś? mozesz cos polecić?zeby dobrze flaka ścisnęło he

Pieszczoszka:D hehe, no miałaś, miałaś :p i dobrze, że mi napisałaś :)
Mam pas modelujący sylwetkę, one chyba w Lidlu były, a nawet powinny być nadal (teściowa go kupiła dla mnie w tamtym tygodniu). Powiem Ci, że bardzo fajnie ściąga, flaczek nie wisi, tylko robi się płaski brzuszek... pod bluzką, jak ktoś spojrzy, to normalnie nie widać, że byłaś w ciąży :D

Ja jak narazie nie musze brzucha niczym sciskac ( tez o tym w ciazy myslalm) brzuch sie sam wchłania , widac tylko jeszcze macice wystajaca ...kg juz 2 kg mniej niz zaczynałam ciaze ...jest szansa ze wroce do wagi z przed 1 ciazy ;-)

reklama
Do góry