reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

oliwka29 pisze:
Czy te testy owulacyjne sa drogie?

te w aptece tak. 5 testów owu + jeden ciążowy to wydatek około 50 zł, a jak cykle są nieregularne to trzeba dłużej potestować. Ja kupowałam testy na allegro u ewy analityk (http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3193531) własnie ze względu na nieregularne cykle (przy okazji dowiedziałam się, że są bezowulacyjne). Ponieważ mialam owulację wywoływana lekami to testy bardzo sie przydały i pięknie wykazały kiedy mamy z mężem przystąpic do działania ;) Nie muszę dodawać, że było owocne :laugh: W każdym bądź razie polecam te testy. Są sprawdzone i niedrogie w stosunku do cen z aptek.

reklama
Ja też łykam folik od stycznia ;)
I też karmię piersią. I też jeszcze nic, a coraz bardziej chcę dzidziolka!

arabella maja.s oliwka29 , z tym karmieniem piersia jest tak ze jak trzeba to nie dziala antykoncepcyjnie. a jak nie trzeba to dziala.
karmiącym staraczkom proponuje sprawdzic poziom prolaktyny. wysoka prolaktyna baardzo skutecznie hamuje owulacje. a jak nie ma owulacji, nie ma szans na zajscie w ciąze. prolaktyna jest hormonem odpowiedzialnym m.innymi za produkcje mleka.

a tak wogóle witam was w gronie staraczek :)

Witamy cie ;DElżbietko żebyś wiedziała że jak trzeba to nie działa z tym karmieniem :( Możesz napisać z tą prolaktyną gdzie ,co,jak? Na podstawie krwi to sie określa?
A tak wogóle to folik już łykam od października

Elżbietko zapomniałam napisać że i tak już ograniczyłam karmienie piersią ,tzn tylko na noc i raz w dzień :)

czasami to troche trwa zanim organizm ureguluje poziom hormonów.
prolaktyna to hormon, który robi sie z krwi. koszt w warszawie to 20-40 zł. wynik na nastepny dzień. jak zrobisz daj znac, pomogę zinterpretowac ;)

ale strasznie sie dzisiaj czuje, krzyz mnie potwornie boli, mam tylko nadzieje, ze nie na okres, gdymy na cos innego to moze lupac ile wlezie ;)

maja s trzymam kciuki za ciebie zeby ten ból zwiastował mała istotke .Ja dzis mam dopiero 7 dzien cyklu,jeszcze zobacze w tym miesiacu jak nie wyjdzie to robie poziom prolaktyny.Trzymajcie kciuki

reklama
dzisiaj tez bol brzuszka i pol dnia przespalam, jak nigdy mi sie tak nie zdarza, tylko przylozylam glowe do podusi i koma

Do góry