Natalka na dzień dzisiejszy waży 5800 i przez 6 tygodni przybrała 800. Pediatra powiedziała, że wszystko jest w normie. Moja mała jest jednak dłuuuuuga... Nie mierzyli mi jej ale na przewijaku nóżki ledwo się zmieściły...
reklama
U nas we wtorek przy okazji szczepienia bylo 7.360 kg ale to tyle samo co 3 tyg temu, wiec ide dzis sprawdzic do kliniki jeszcze raz i zwazyc go na tej samej wadze co ostatnio bo zawsze przybieral ladnie a teraz nic:-(Mam nadzieje ze to tylko kwestia innej wagi A co do dlugosci to ostatnio bylo 67cm ...zobaczymy jak dzisiaj
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Mi przy szczepieniu mierzą już synka, wcześniej nie robili tego, żeby nóżek nie prostować.
4 miesiące i 11 dni - Dominik waży 6900 i 69 cm.
Waga startowa 3600, 58 cm.
No to ładnieDziekuje go nosić ale co ja bede ci zazdrościć jak moje małe waży 6300 a na długośc bym musiałą zmierzyć ale gdzieś ok.62 cm
Ona strasznie je w nocy a do powoduje lepsze przybieranie
A waga wyjsciowa 2700kg i 50cm.Także sobie porównaj moja zbita fajna lala a twój pewnie długi i chudziutki co?
Z tym,że moja grubaskiem nie jest tylko takim raczej normalny bobasem proporcjonalnym heheh.
Zmierze ją dokładnoe to napisze ale moja jescze ubranka nosi od 0-3mcy i dopiero bede zmieniać także jest krutka .
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
Moj Daruś
22 wrzesnia na szczepieniu. 4miesiace i 10 dni
6615g i 63,5 cm
Urodzil sie;
2460g i 51 cm
Czyli przybrał 4155g i 12,5 cm
szopek
Mama Kniazia Burubara
Jak wiem, ze na długie noszenie się zanosi, to w chustę go motam. Długie tzn. jakieś 20 minut- dłużej nie lubi w chuście czy bez.
No to ładnieDziekuje go nosić ale co ja bede ci zazdrościć jak moje małe waży 6300 a na długośc bym musiałą zmierzyć ale gdzieś ok.62 cm
A waga wyjsciowa 2700kg i 50cm.Także sobie porównaj moja zbita fajna lala a twój pewnie długi i chudziutki co?
Z tym,że moja grubaskiem nie jest tylko takim raczej normalny bobasem proporcjonalnym heheh.
Zmierze ją dokładnoe to napisze ale moja jescze ubranka nosi od 0-3mcy i dopiero bede zmieniać także jest krutka .
Na zdjęciach to ciężko cokolwiek porównać, ja się zdziwiłam , ze Nelka " tylko" 62 cm długości ma bo na zdjęciu wygląda na wysoką ( zdjęcie z braciszkiem). Zresztą na zdjęciach Dominik wychodzi na pulpecika, a nie ma właśnie takiego ciałka bobasowego, żadnych wałeczków np na rączkach. Ubranka na 74 nosi i mi trochę centymetrem krawieckim wychodzi wiecej niz te 69 z przychodni- bo wiadomo po krzywiźnie mierzę.
Ciekawe ile by ważył jakbym mu kleikiem nie zagęszczała jedzenia ( w końcu wtedy bardziej kaloryczne mleczko jest).
Moja Zuzia jak na 4,5 miesiąca to spora babeczka
Waga: 7780g (90 centyl)
Długość: 67cm (90 centyl)
Obwód klatki piersiowej 46cm
Mało urosła przez te 6 tygodni bo tylko 1 cm, za to przytyła duzo bo 810g, no a klatak piersiowa to aż 6cm większa
Waga: 7780g (90 centyl)
Długość: 67cm (90 centyl)
Obwód klatki piersiowej 46cm
Mało urosła przez te 6 tygodni bo tylko 1 cm, za to przytyła duzo bo 810g, no a klatak piersiowa to aż 6cm większa
Ostatnia edycja:
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
Chciałam usnać tego posta bo sie pomyslilam ale nie moge... sorki ;//
Ostatnia edycja:
reklama
Wiktoria myslę, że to zapytanie to podaj na wątku: https://www.babyboom.pl/forum/dziec.../wzbogacamy-diete-naszych-dzieciaczkow-18214/