reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

My zwolniłyśmy trochę tempo i na dzień dzisiejszy (4 miesiące i 27 dni) jest 7450 g oraz 63 cm (ja namierzyłam w domu 65). Tak więc jeśli chodzi o wagę to 75 centyl, a wzrost na 10 centylu.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja Kluska w dniu skończenia 4 miesiąca ważyła dokładnie 8kg :szok::szok::szok: czy czyjeś dzieciaczki to też takie klocuszki?
Po Szymonie tej wagi tak nie widać, jest raczej ubity niz pulchniutki, ale i tak jestem w szoku

Myśle ze waga urodzeniowa ma tu duze znaczenie, np moja miała 3 kg a Iwonki np ponad 4, wiec wiadomo ze na tym etapie beda roznice nawet ponadkilogramowe:-)

A ja myslę że to zależy od żarłoczności dziecka. Np moja kuzynka urodziła dziecko o wadze 4200 ja 3800 a jej dziecko w wieku 6 tygodni waży 4800 a moje wazyło 5200. A więc moja przez ten czas przytyła 1400g a jej tylko 600g.:tak:

nie wiem, czy tu chodzi o "żarłoczność", bo Szymon je Bebilon Pepti i czasem je mniej niż jest napisane na opakowaniu, a jednak przybiera na wadze, że ho-ho

reklama
Do góry