reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
Ja sie martwie wzrostem synka na bilansie 2latka miał 85 teraz 87 . Jest niski ja mam około 160cm mąz okolo 175 więc nie jestesmy wysocy a dzidkowie rowniez sa niscy .
Waży 12kg duzo sie usza ogolnie zdrowe dziecko .
Mam nadzieje ze genetyczne jest niski jest nizszy od rowiesnikow co mnie martwi :(

Nie ma co się przejmować wzrostem no chyba że dziecko w ogóle nie rośnie.
Mój na 2 lata miał 88cm na 3 lata 98 teraz ma 100cm:-)olbrzymem nie jest raczej średniakiem:tak:(na tle rówieśników w przedszkolu) a jaki będzie później któż to wie...ważne że prawidłowo się rozwija:tak:

Oliwier też jest malutki. Wczoraj byliśmy u pediatry waży 9,750 i ma 80 cm (rok i 7 miesięcy)
martwiłam sie tym, ale jak mi mama powiedziała że ja mając 2 latka ważyłam prawie 12 kg to wszystko jasne :)
R. też był drobny, więc on chyba to po nas ma.

Mariolcia no faktycznie malutki jest twój synek ale skoro rośnie(chociaż po mału)i przybiera to jest ok tylko trzeba kontrolować to:tak:dzieci maja różne skoki wzrostowe;-)może urosnąć nawet 2-3 cm wciągu miesiąca;-):tak:

No właśnie mamy się pokazać w przychodni za miesiąc na ważenie.
mogłabym w domu go ważyć, ale on się panicznie wagi boi :/
a jak pani doktor pokazuje mu w gabinecie wagę i miarkę to nie robi to na nim wrażenia :))

Ja też mam fobię na punkcie wzrostu Gabrysia, ja jestem niska (158 cm), na bilansie miał 86 cm, więc bez szału, ale nagle odbił i teraz (4 mce później) ma już 91 cm. Ważne, że zdrowy jest :) Messi ma 169 cm ;-) i żyje :-D

reklama
Do góry