reklama
kimel
Zaangażowana w BB
U nas tez do ukonczenia 12 miesiecy nikt maluchow nie mierzy
Wczoraj przy okazji szczepienia "mały" byl ważony i: 4,5 m-ca = 8,5kg Sprawdzilam... między 90 a 97 centylem!
Wczoraj przy okazji szczepienia "mały" byl ważony i: 4,5 m-ca = 8,5kg Sprawdzilam... między 90 a 97 centylem!
U nas też tylko ważą malucha. Idziemy do szczepienia we wtorek to uaktualnimy dane... Body zakładam Natalce na 74 ale to chyba trochę na "wyrost", bo "pamprerch" wypycha... Na ostatnim szczepieniu (5 tygodni temu) było 5 kg... Zobaczymy we wtorek jak przybiera...
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Moja wżyła tydzień temu 6200kg a na 64cm długa ubranka widze wsze maluchy ogromniaste noszą albo taka rozmiarówka heheh moja w 68 sie topi jak na razie także nosi jescze 62cm:-)Teraz po szcepieniu bede wiedziała wiecej;-)
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
A pamperwsy nosi jesz cze 3 bo kupuje niemieckie takie do 7 kg ale zaraz musze zmieniać bo niedługo te 7 kg wskoczy Ale jak narazie dobre sa .A ja je wole bo mają w srodku tą siateczkę jak w 1 i śa w tym żółtym opakowaniy newbaby a polski odpowiednik już w niebieskim i nie ma tej siatki-a ona tak fajno kupę wciaga
zwolinka
majowe mamy'08 zakochana mamusia
U nas z wagą coraz lepiej :-) Przy wadze urodzeniowej 2590 po 4 miesiącach i 15 dniach ważymy 5800. W ciągu niecałego miesiąca przybył nam kilogram. Więc jestem bardzo dumna z mojej Córeczki. Ale przy Waszej wadze moja Nastusia to kruszynka ;-)
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Bylismy dziś u pediatry z katarkiem Amelki i skorzystałam z wagi, Ami waży 6500 g, więc przybiera bardzo prawidłowo , nie za szybko nie za wolno :-) Natomiast ze wzrostem mam problem, niby ciuszki już na 68 nosi, a jeżeli chodzi o spodnie to czasem i 74, a jak sie mierzymy centymetrem to wychodzi że na 6 tygodni to rośnie 2 cm :/ dziwne, nie wiem czy te pielęgniarki źle mierzą, czy co...według siatki centylowej tendencja wzrostowa Amelki zdecydowanie spada , waga tzyma się cały czas w 50 centylu
Ostatnia edycja:
reklama