reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

reklama
mojej niuni jeszcze nigdy nikt nie mierzyl-takie tu zwyczaje:(, ale ciuszku na 74 i na 80 nosi, a wazy juz pewnie 7,5:) w tatusia chyba tak przybiera nawadze hih;)

U nas tez do ukonczenia 12 miesiecy nikt maluchow nie mierzy :no:
Wczoraj przy okazji szczepienia "mały" byl ważony i: 4,5 m-ca = 8,5kg :szok:
Sprawdzilam... między 90 a 97 centylem!

U nas też tylko ważą malucha. Idziemy do szczepienia we wtorek to uaktualnimy dane... Body zakładam Natalce na 74 ale to chyba trochę na "wyrost", bo "pamprerch" wypycha... Na ostatnim szczepieniu (5 tygodni temu) było 5 kg... Zobaczymy we wtorek jak przybiera...

Moja wżyła tydzień temu 6200kg a na 64cm długa ubranka widze wsze maluchy ogromniaste noszą albo taka rozmiarówka heheh moja w 68 sie topi jak na razie także nosi jescze 62cm:tak::-)Teraz po szcepieniu bede wiedziała wiecej;-)

A pamperwsy nosi jesz cze 3 bo kupuje niemieckie takie do 7 kg ale zaraz musze zmieniać bo niedługo te 7 kg wskoczy :szok:Ale jak narazie dobre sa .A ja je wole bo mają w srodku tą siateczkę jak w 1 i śa w tym żółtym opakowaniy newbaby a polski odpowiednik już w niebieskim i nie ma tej siatki-a ona tak fajno kupę wciaga

U nas z wagą coraz lepiej :-) Przy wadze urodzeniowej 2590 po 4 miesiącach i 15 dniach ważymy 5800. W ciągu niecałego miesiąca przybył nam kilogram. Więc jestem bardzo dumna z mojej Córeczki. Ale przy Waszej wadze moja Nastusia to kruszynka ;-)

Bylismy dziś u pediatry z katarkiem Amelki i skorzystałam z wagi, Ami waży 6500 g, więc przybiera bardzo prawidłowo :tak:, nie za szybko nie za wolno :-) Natomiast ze wzrostem mam problem, niby ciuszki już na 68 nosi, a jeżeli chodzi o spodnie to czasem i 74, a jak sie mierzymy centymetrem to wychodzi że na 6 tygodni to rośnie 2 cm :/ dziwne, nie wiem czy te pielęgniarki źle mierzą, czy co...według siatki centylowej tendencja wzrostowa Amelki zdecydowanie spada :(, waga tzyma się cały czas w 50 centylu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry