reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Wieści z dziś: Klaudia waży 9 kg (w ubraniu). Może to nie jest dużo, ale doktórka powiedziała, że owszem jest drobna ale biorąc pod uwagę poprzednią wagę to dobrze przybiera.
Mierzona niestety nie była, bo pielęgniarka powiedziała, żebym sobie sama zmierzyła na tej wadze, ale córcia przecież sama jeszcze nie stoi i nie miałam jak. Więc musimy poczekać do następnego szczepienia, bo wtedy napewno będzie już umiała stać. Ale tak na moje oko to ma jakieś 75-77 cm.

Co do rozmiaru bucików to kupowałam Klaudia w zeszłym tygodniu numer 18 (mniejszego nie mogłam znaleź) i jest jeszcze trochę za duży, ale akurat na wakacje będą.

reklama
Panistepelek Klaudia to straszna kruszynka , :tak:
Ale dla dziewczyny to akurat komplement :tak::tak::tak:

Borys ma 80 cm - wczoraj go mierzyłam

nosi buty nr 21
a waży około 10 kg

Zuzka przy okazji wizyty u pediatry zostala zważona i 10kg i tak na moje oko jakieś 76cm Dziś poczułam te kilogramy jak musiałam marude nosic przez godzine non stop

Kwiateczku byćmoże Borys waży 10, 5 kg , Dawno go nie ważyłam a ostatnio mi łobuz wagę zepsuł i nie mam go jak zważyć .
A ile Kondzio ważył i mierzył przy urodzeniu ??

Kwiateczku byćmoże Borys waży 10, 5 kg , Dawno go nie ważyłam a ostatnio mi łobuz wagę zepsuł i nie mam go jak zważyć .
A ile Kondzio ważył i mierzył przy urodzeniu ??
mial 3.240 kg i tylko 48 cm:sorry::sorry:teraz sporo ma do nadrobienia jesli chodzi o wzrost.inne dzieci mialy ok 10 cm wiecej przy urodzeniu:tak:ale najbardziej to urosla mu stopa:szok:kolega Kondzia jest 5 mies starszy a go dogonil,maja taka sama noge:eek:

Zuzka po urodzeniu ważyła 1,580kg mierzyła 46 cm. Jest wcześniakiem. Obecnie waży 8,5kg i mierzy 80 cm-ubranka na 86. Buty rozm.18-19

Kwiateczku to Kondzio dużo nadrobił :-D Borys miał 60 cm jak się urodził i ważył 3350

Mamita
ile wcześniej urodziła się Zuzia ? Na kiedy miałaś termin?

reklama
Zuzka urodziła się 28 maja a termin był na 29 czerwca. Miałam cesarke bo zagrażała zamartwica. Chodziłam z zatruciem ciążowym przez miesiąc dlatego malutka nie rosła-ale mój gin mówił że jest w porządku pomimo ciśnienia i obrzęków:crazy:

Do góry