reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

reklama
Szara, mój Mikołaj miał 4000g i 56cm, a teraz waży jakieś 10,2kg. Jest troszkę pucołowaty, ale na pewno zrobi się szczuplejszy gdy zacznie chodzić. Tak było w przypadku jego starszego brata - był puplecikiem jako niemowlak, a teraz jest szczupłym chłopcem.
Nie musisz dziecku ograniczać jedzenia, i tak się samo "wyciągnie" a 9,5kg to wcale nie oznacza, że macie problem z nadwagą.

parę dni temu ważyłam małego no i klocek 9kg:szok:
wzrostu narazie nie mam czym zmierzyć:eek: ale ciuszki na 74 są na styk:tak:

Posadziłam Hanię na moją elektroniczną wagę i wychodzi 10,5-11 kg, dokładniość jest do 0,5 kg więc myślę że gdzieś pośrodku. Ubranka 86 cm albo 12-18 m-cy.:szok: Kapciuszki na 12-18 m-cy mierzyłam w TESCO i żadne nie pasowały, wszytko za małe, a pisało rozmiar 19:eek:

Rosna nam dzieciaczki.
Klaudia wazona na elektronicznej ze mna i pozniej ja sama sie wazylam,to wyszlo 12 kilo ale odjac trzeba buty,kurtke,spodnie...no niech bedzie ze kilogram ale nie sadze.Rozmiar buta mierzony fachowym sprzetem w obuwniczym miedzy 19,20.Ubranka zaleznie od firmy bo to roznie szyja 80-86.

Dla porownania Vanesska majac 13 miesiecy wazyla 10,800.

reklama
Do góry