reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Kangurka szkoda tylko ze my ludzie-ssaki potrzebujemy tak dlugo opiekunow a szczenieta,czy inne ssaki tak szybko staja sie samodzielne.
Faktycznie nie moge znalezc rejestracji,moze tu nie ma.,nie pamietam.jak bylo na tych siatkach centylowych,ja jak wchodze to odrazu pokazuje mi pomiary Klaudii.... a juz wiem normalnie wpisz np date urodzin dziecka,perwsza wage i wzrost i potem SPRAWDZ i pozniej bedzie info o rejestracji.

Kangurka jak wprowadzisz dane Nikoli i pokaze Ci jej siatki centylowe to pod nimi jest tekst :

Rejestracja jest bardzo prosta. Wystarczy, że podasz nazwę użytkownika! Alternatywnie możesz podać swój email - łatwo go będzie zapamiętać (nie zostanie on nigdy nikomu przekazany).
Nick (lub email) :

Dzięki dziewczyny!
Będę próbować jak tylko dam rade na chwilke usiąść spokojnie na kompie :happy:

reklama
Już mam.
Wklejam bo to ciekawe zjawisko u nas - zobaczcie jak układa się nasz wykres na siatce.

Wygląda to dosyc niepokojąco, ale ja jestem spokojna, bo jak pisałam wcześniej - lekarka powiedziała że Niki rozwija się rewelacyjnie i to nie jest dla niej żaden sygnał alarmowy w tym wypadku.
A nie bez powodu wygrzebałam pediatrę do którego mamy jakieś 80km drogi... :nerd:
Mamy sie stawic kontrolnie za 2 miesiące i wtedy zobacze jak przybrała Nikol.

Swoją drogą - byłabym wdzięczna za możliwość porównania mojego wykresu z wykresami innych majówek które karmiły WYŁĄCZNIE piersią do 6 miesiąca.

Na dzien dziesiejszy(6.5 miesiaca) waga Klaudii wynosi 9.900,od ostatniego wazenia przytyla 1200r a wzrost nie wiem ale ubranka na 80 i 86 nosi

chart

Ostatnia edycja:
Wiki tak jestesmy wysocy,ja 176 malzon 180. Ale i Klaudii wage urodzeniowa miala duza 4670 wiec co tu sie dziwic ;-) a Vanesska urodzila sie z waga 3800 i jak miala 13 mieseicy wazyla 10800g czyli prawie tyle co Klaudia teraz

no ta waga urodzeniowa tez duzo daje ja widze po kolezankach ktorych dzieci rodzily sie 4 albo wiecej to one takie duze sa ;-)wiesz a mi sie taka postura jak klaudi zaraz kojarzy z tym ze bedzie grala w siatke moja siorka teraz nie jest szczupla ale nie jest gruba jest taka zbudowana nie ma sadelka bo jej nie uszczypniesz hehe ale taka w sobie zbita wiesz o co chodzi ale namieszalam to mi sie wlasnie z siatkarkami zaraz kojarzy :-p

Dzis wazylam Konradka i ma 8.640g:-)jest calkowicie w normie:-)Nie chcieli mi go tylko zmierzyc bo rzekomo w osmym mies i tak beda,takie badanie ogolne:-)czyli za mie;-)
DZIEWCZYNY SKAD WZIASC TE SIATKE WAGOWA??

reklama
Kangurka, ja karmiłam wyłącznie piersią do 6 miesiąca. Link do mojej siatki jest w podpisie. U Igi też nastąpił spadek, aczkolwiek nie tak drastyczny jak u Nikol.

Do góry