reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

reklama
a my się wczoraj ważyłyśmy no i mamy 8 kg jestem bardzo zadowolona, że waga się znów ruszyła bo ostatnio przez miesiąc przybrała 300 gr a to ponoć troszkę mało, ale już nadrobiła w dwa tygodnie 400 gr więc idzie ku lepszemu;-):-):-)
ps.
Rosną jak na drożdżach nasze bobaski a kręgosłupy coraz bardziej obolałe:happy2:

Polka- chyba nie ma co rwać włosów z głowy , ze nam dzieci mało przybierają. Parząc po wpisach chyba wszystkie dzieci zwolniły tempo.
Miku ( rówieśnik Zosi) na ostatnim szczepieniu miał 7, 5 kg a na poprzednim 7 kg- więc przez ok 50 dni przybył 500 gr. Ale jemu para poszła w wzrost bo przez te 50 dni urósł 5 cm.
W tym miesiącu za wiele nie przytyje bo zaczął marudzić przy butli - zjada jakieś 90 ml najwyżej.

Ostatnia edycja:
My straszliwie opuściłyśmy sie z rozwojem, jeżeli mowa o wadze...
Wczoraj u pediatry waga pokazała 6800g, kiedy 2 miesiace temu było 6200g!
Na siatce spadłysmy niebezpiecznie w okolice 10/25 centyla a byłysmy w okolicach 50/75 o ile dobrze pamietam...
|Pani doktor powiedziała jednak ze ślicznie się rozwijamy, że mała będzie bardzo zgrabną dziewczynką i że absolutnie nie ma w tym nic co by ją niepokoiło.

Moja teoria na tem temat jest taka, że Nikol bardzo duzo sie teraz rusza, ćwiczy...
zaczyna siadać, turlika się, wywraca, kręci - więc bardzo duzo energii zużywa od dłuższego czasu, a będąc wyłącznie na piersi (do ubiegłego tygodnia), nie miała dodatkowych kalorii...
Śmieszne to, bo wnioski wyciągam na podstawie własnych doświadczeń z hodowaniem psów - szczenięta tracą na wadze w pierwszych dobach (jak nasze dzieci) i tracą, bądz nie odnotowuje się u nich przyrostu wagi na przełomie 7/10 dnia życia gdy zaczynają stawać na nóżki (wcześniej pełzają).

Rany, ja Wam tu o psach...
Wybaczcie, ale widze tyle zbierzności w rozwoju szczeniąt oraz niemowląt!
Dla mnie to kolejne doświadczenie i świadczy jedynie o tym że w końcu także jesteśmy ssakami :-p

A ze wzrostem idziemy chyba dosyć sumiennie - mamy 67cm (wg mnie 68) i kręcimy się wokół średniej.

Kangurka szkoda tylko ze my ludzie-ssaki potrzebujemy tak dlugo opiekunow a szczenieta,czy inne ssaki tak szybko staja sie samodzielne.
Faktycznie nie moge znalezc rejestracji,moze tu nie ma.,nie pamietam.jak bylo na tych siatkach centylowych,ja jak wchodze to odrazu pokazuje mi pomiary Klaudii.... a juz wiem normalnie wpisz np date urodzin dziecka,perwsza wage i wzrost i potem SPRAWDZ i pozniej bedzie info o rejestracji.

Kangurka jak wprowadzisz dane Nikoli i pokaze Ci jej siatki centylowe to pod nimi jest tekst :

Rejestracja jest bardzo prosta. Wystarczy, że podasz nazwę użytkownika! Alternatywnie możesz podać swój email - łatwo go będzie zapamiętać (nie zostanie on nigdy nikomu przekazany).
Nick (lub email) :

reklama
Do góry