reklama
a my się wczoraj ważyłyśmy no i mamy 8 kg jestem bardzo zadowolona, że waga się znów ruszyła bo ostatnio przez miesiąc przybrała 300 gr a to ponoć troszkę mało, ale już nadrobiła w dwa tygodnie 400 gr więc idzie ku lepszemu;-):-):-)
ps.
Rosną jak na drożdżach nasze bobaski a kręgosłupy coraz bardziej obolałe
ps.
Rosną jak na drożdżach nasze bobaski a kręgosłupy coraz bardziej obolałe
szopek
Mama Kniazia Burubara
Polka- chyba nie ma co rwać włosów z głowy , ze nam dzieci mało przybierają. Parząc po wpisach chyba wszystkie dzieci zwolniły tempo.
Miku ( rówieśnik Zosi) na ostatnim szczepieniu miał 7, 5 kg a na poprzednim 7 kg- więc przez ok 50 dni przybył 500 gr. Ale jemu para poszła w wzrost bo przez te 50 dni urósł 5 cm.
W tym miesiącu za wiele nie przytyje bo zaczął marudzić przy butli - zjada jakieś 90 ml najwyżej.
Miku ( rówieśnik Zosi) na ostatnim szczepieniu miał 7, 5 kg a na poprzednim 7 kg- więc przez ok 50 dni przybył 500 gr. Ale jemu para poszła w wzrost bo przez te 50 dni urósł 5 cm.
W tym miesiącu za wiele nie przytyje bo zaczął marudzić przy butli - zjada jakieś 90 ml najwyżej.
Ostatnia edycja:
Martynka mając 7 miesiecy wazyła dokładnie 8 kg, teraz już jest roszke ponad 8:-)
To jej siatka wagowa...
[/URL]
Aniusia, jak udało ci sie zarejestrowac na tej stronie i korzystac z tego serwisu??
Bo ja tam właze ale nie znajduje mozliwosci rejestracji!!
My straszliwie opuściłyśmy sie z rozwojem, jeżeli mowa o wadze...
Wczoraj u pediatry waga pokazała 6800g, kiedy 2 miesiace temu było 6200g!
Na siatce spadłysmy niebezpiecznie w okolice 10/25 centyla a byłysmy w okolicach 50/75 o ile dobrze pamietam...
|Pani doktor powiedziała jednak ze ślicznie się rozwijamy, że mała będzie bardzo zgrabną dziewczynką i że absolutnie nie ma w tym nic co by ją niepokoiło.
Moja teoria na tem temat jest taka, że Nikol bardzo duzo sie teraz rusza, ćwiczy...
zaczyna siadać, turlika się, wywraca, kręci - więc bardzo duzo energii zużywa od dłuższego czasu, a będąc wyłącznie na piersi (do ubiegłego tygodnia), nie miała dodatkowych kalorii...
Śmieszne to, bo wnioski wyciągam na podstawie własnych doświadczeń z hodowaniem psów - szczenięta tracą na wadze w pierwszych dobach (jak nasze dzieci) i tracą, bądz nie odnotowuje się u nich przyrostu wagi na przełomie 7/10 dnia życia gdy zaczynają stawać na nóżki (wcześniej pełzają).
Rany, ja Wam tu o psach...
Wybaczcie, ale widze tyle zbierzności w rozwoju szczeniąt oraz niemowląt!
Dla mnie to kolejne doświadczenie i świadczy jedynie o tym że w końcu także jesteśmy ssakami
A ze wzrostem idziemy chyba dosyć sumiennie - mamy 67cm (wg mnie 68) i kręcimy się wokół średniej.
Wczoraj u pediatry waga pokazała 6800g, kiedy 2 miesiace temu było 6200g!
Na siatce spadłysmy niebezpiecznie w okolice 10/25 centyla a byłysmy w okolicach 50/75 o ile dobrze pamietam...
|Pani doktor powiedziała jednak ze ślicznie się rozwijamy, że mała będzie bardzo zgrabną dziewczynką i że absolutnie nie ma w tym nic co by ją niepokoiło.
Moja teoria na tem temat jest taka, że Nikol bardzo duzo sie teraz rusza, ćwiczy...
zaczyna siadać, turlika się, wywraca, kręci - więc bardzo duzo energii zużywa od dłuższego czasu, a będąc wyłącznie na piersi (do ubiegłego tygodnia), nie miała dodatkowych kalorii...
Śmieszne to, bo wnioski wyciągam na podstawie własnych doświadczeń z hodowaniem psów - szczenięta tracą na wadze w pierwszych dobach (jak nasze dzieci) i tracą, bądz nie odnotowuje się u nich przyrostu wagi na przełomie 7/10 dnia życia gdy zaczynają stawać na nóżki (wcześniej pełzają).
Rany, ja Wam tu o psach...
Wybaczcie, ale widze tyle zbierzności w rozwoju szczeniąt oraz niemowląt!
Dla mnie to kolejne doświadczenie i świadczy jedynie o tym że w końcu także jesteśmy ssakami
A ze wzrostem idziemy chyba dosyć sumiennie - mamy 67cm (wg mnie 68) i kręcimy się wokół średniej.
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Kangurka szkoda tylko ze my ludzie-ssaki potrzebujemy tak dlugo opiekunow a szczenieta,czy inne ssaki tak szybko staja sie samodzielne.
Faktycznie nie moge znalezc rejestracji,moze tu nie ma.,nie pamietam.jak bylo na tych siatkach centylowych,ja jak wchodze to odrazu pokazuje mi pomiary Klaudii.... a juz wiem normalnie wpisz np date urodzin dziecka,perwsza wage i wzrost i potem SPRAWDZ i pozniej bedzie info o rejestracji.
Faktycznie nie moge znalezc rejestracji,moze tu nie ma.,nie pamietam.jak bylo na tych siatkach centylowych,ja jak wchodze to odrazu pokazuje mi pomiary Klaudii.... a juz wiem normalnie wpisz np date urodzin dziecka,perwsza wage i wzrost i potem SPRAWDZ i pozniej bedzie info o rejestracji.
mm81
Majowe mamy'08
Kangurka jak wprowadzisz dane Nikoli i pokaze Ci jej siatki centylowe to pod nimi jest tekst :
Rejestracja jest bardzo prosta. Wystarczy, że podasz nazwę użytkownika! Alternatywnie możesz podać swój email - łatwo go będzie zapamiętać (nie zostanie on nigdy nikomu przekazany).
Nick (lub email) :
Rejestracja jest bardzo prosta. Wystarczy, że podasz nazwę użytkownika! Alternatywnie możesz podać swój email - łatwo go będzie zapamiętać (nie zostanie on nigdy nikomu przekazany).
Nick (lub email) :
Ha-NN-aH
BB fan
już kapuję już kapuję hahahaHannah chodziło mi o czeski błąd, bo wpisałaś 9420 kg ;-)
Iwonka a jak Klaudiusia??? Pytam bo idziemy zawsze łeb w łeb.
Ostatnia edycja:
reklama
kwiateczek
majowa mama `08
dziewczyny jak zalozyc taka siatke??kiedy ona bedziesie pokazywac:-)zawsze?