reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

panna migotka tez tak robie dla mnie obiad i jablko deser sa nielada wyczynem wszystko potrafi go rozproszyc wylaczam tv radio itd i jest zakaz wchodzenia jak je zqawsze cos zobaczy zawsze gdzies mu sie spieszy wiec jakbym mi jeszcze taki posielek doszedl wariatkowa dla mnie witaj... chodze modle sie zeby te dziecko nie mialo adhd mowia ze to puzniej itd a ja sie juz boje wiecie co ja jak chce na sekunde wyjsc to nic nie pomaga ostatnio wlaczylam bajke i naliczylam ile patrzal 10 sekund :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Moja nie je zadnych biszkoptow,ciasteczek bo najzwyczajniej w swiecie nie umie,robilam probe teraz znow ciasteczkami z HIPPa i ma odruch wymiotny ,wole zeby sie nie krztusila .Sa jeszcze takie krazki ryzowe tez dla niemowlat.
Kazder mleko ma zageszczane kleikiem,tzn kupije gotowe mleko Bebiko2R wlasnie z kleikiem,ale tego jest tam troszke a kaszke i tak jej staram sie robic raz dziennie ale z dodatkiem owocow.
Je tez owoce z jogurtem i owoce z twarozkiem. gotowe wyroby Gerbera
No i zoltko juz w miare na bierzaco podaje i nie zapominam.

Iwonka :-D:-D a ja dalej zapominam z tym zoltkiem:sorry:dzis dalam ale ostatnio to chyba w zeszlym tyg:dry:dzis mu dozuzilam pol bialka.efektow ubocznych brak:-)
a ja daje gesta kaszke na sniadanko.180ml Kondzio lubi jesc lyzuchna:tak:daje pyszne sniadanka-wielozbozowa,mleczna owsianke a jak nie mam jak dzis to do mleka mu zrobilam-morelowa:tak:
acha my mamy taki sam schemat:tak:
Konrado niestety nie przystosowuje sie do niego.Rano zje ta kaszke z mlekiem,a wieczorem to juz zalezy-dzis mleko zageszczone90ml:dry:czasem w nocy doje troszke.Pozniej to juz rano5-6 ok 100ml ityle mleka:baffled:
acha tez mam te ciastka z hippa ale bardziej je kruszy w raczce niz je:baffled:

Amelka nie lubi żadnych "dzidzusiowych" ciasteczek. Woli zwykłe biszkopty. Z gryzieniem (a raczej żuciem) super sobie radzi, na tyle, że już jej nie miksuje zupek, tylko rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków, a mięsko siekam. Czasem się krztusi, ale to dlatego, że nie umie usiedzieć spokojnie na minutę (Wiktoria, też się zastanawiałam nad adhd). Chyba, że jest bardzo głodna :tak: A kaszki zawsze dawałam na gęsto łyżeczką.

O, to ja zaczęłam dawać małej żółtko dopiero od początku ósmego miesiąca, ale odkąd daję to muszę się pochwalić, że tylko raz zapomniałam :rofl2:

Moja Klaudynka też zajada się czasem biszkopcikiem ale takim zwykłym no i od niedawna wcina chrupki kukurydziane.

Co do żółtka - wczoraj dałam jej pierwszy raz ale nie chciała jeśc takiej zupki (dosłownie "cofało" jej się).

reklama
Panistepelek masz na myslli ze sa grudki? Jesli tak to dobry pomysl dala chyba Panna Migotka ze rozkruszasz te pol zolttka widelcem ,wlewasz troszenke wody cieplej i one ladnie sie rozpuszcza i mieszasz z obiadkiem.

Do góry