reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

reklama
No ale czy kaszka mleczno-ryżowa liczy się jako mleczko?

Ja takiej kaszki nie wliczam, bo pewnie tyle tam tego mleka ile kot napłakał... Poza tym Amelka pije mleko tylko przed snem i w nocy. Ale w nocy ją oszukuję, bo daję 150 ml wody i tylko 3 miarki mleka. Chciałabym w ten sposób małymi krokami dojść do samej wody albo w ogóle zrezygnować z nocnego podjadania.

Ja takiej kaszki nie wliczam, bo pewnie tyle tam tego mleka ile kot napłakał... Poza tym Amelka pije mleko tylko przed snem i w nocy. Ale w nocy ją oszukuję, bo daję 150 ml wody i tylko 3 miarki mleka. Chciałabym w ten sposób małymi krokami dojść do samej wody albo w ogóle zrezygnować z nocnego podjadania.
Ja szybko przestawiłam małą na wodę. Teraz już wogóle nawet na wodę nie budzi się i śpi od 19:00 do 7:00 jednym ciągiem. Wie że się nie opłaca, że mleka nie dostanie.
A nauczyłam ją podając coraz to bardziej rozrzedzoną herbatkę i tak doszłam do wody. W dzień ciężko jej idą inne płyny niż mleko, ale w nocy wypije wszytsko.

Właśnie problem w tym, że mała wody nie znosi ani w dzień, ani w nocy. Sprytna jest, nie da się wykiwać. :tak: Może uda mi się właśnie z tym rozcienczaniem.

Kaszka liczy sie jako posliek ktorych powinno byc 5 :tak:
Tu macie jak powinno sie ukladac mniej wiecej diete,oczywiscie nie patrzac na firme tylko np skladniki.

sch_p.jpg

sch_szt.jpg

Ostatnia edycja:
Ha NN ah moj Draek spi w nocy ale dalej je mi to nie przeszkadza bo on i tak do pulchnitkich nie nalezy a i co nie zje w dzien w nocy nadrobi ;-) jak napisalas ze sie nie oplaca to do nas jakby mleka nie dostal w nocy to by policje sasiedzi wezwali ze dziecko bija :tak::tak: tak drzec potrafi
dzis darek dostal petitka herbatnika zjad calego sam zebow nie ma a tak mlaska ciumka ze zjada nawet herbatnika sam :szok: i dzis zauwazylam ze na petitkach jest ze polecane przez instytut matki i dziecka zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z biszkoptow

Moj uwielbia te ciasteczka z Hippa zbozowe od 7 miesiaca... a jesli o darcie chodzi moj jje nawieczor a dpiero potem o 7 rano i o to nie placze az to pokazuje swoj glosik teraz z tym spaniem jak sie opudzi i go nie wezme do siebie to chyba caly pion w wiezowcu go slyszy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja nie wiem, czy to jest ok, że nie daję kaszki na gęsto, ale za to dodaję kaszki do każdej butli, bo bez tego nie zje. W sumie wychodzi taka sama ilość kaszki, jakbym zrobiła jedną na gęsto. Czy tak może być?

reklama
Do góry