reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

kwiateczek, czyli chodzi o ilosc jedzenia? no to spoko, bo to i tak wychodzi prawie tyle co tobie - jeden duzy sloik to 190g, plus niecaly maly sloik owocow - ok 800g. to niewiele wiecej. w sumie to moj Filip tak jadl i tez wyglada zdrowo :-D
bardziej martwi mnie brak napojow :baffled::dry:
no i mleko to on je jakies min 6 razy w nocy :nerd:
wczoraj wypil pare lykow z takiego sprzeciku nuby, taka mini-butelka z dwiema koncowkami: albo miekkim ustnikiem jak kubek niekapek, albo z lyzeczka z dziurka, ktora wplywa soczek do ust ;-) no nie wiem, jak wytlumaczyc, nie ma na allegro, ale moj mlody jak przewidywalam te lyzeczke do buzi wezmie :-D

reklama
Aenye nie chodzi mi tylko o ilosc tylko jesli je obiadek to wydaje mi sie ze powinien byc tylko obiadek:-)moze otworz sloiczek drugi jesli mu malo i daj mu jeszcze troche a dokonczy nastepnego dnia plus nastepny:tak: a pozniej deser:sorry:tak mysle ale decyzja nalezy do ciebie:tak:dziecko szybko przyzwyczaja sie do jedzenia,smaku i pory o ktorej dostaje:tak:wiec jak uwazasz:-);-)
moze zacznie pic:-)moj ledwo pare kropel:dry:

Jestem imbecylem glutenowym. :crazy:
Nie jestem w stanie ugotować tej mannej błyskawicznej żeby mi się nie zbryliło. Pewnie przez to, ze najmniejszy palnik mi wysiadł i muszę na średnim, czyli w garnku odpowiednio szerokim, zeby sie na kratce utrzymał.
Dziś znowu porażka, ugotować ugotowalam , ale jakś to tak bez ładu wyglada, bryły i kleik.
Jeśli chodzi o gotowe produkty to :

-skruszone miśkopty odpadają bo zawieraja mleko ( zawieraja teeż jajko a nie każdy już wprowadził)
- pierwsze ciasteczka z hippa i HIPPolitki (nie zawieraja jaj) również z mlekiem

- dowiedziałam sie na stronie Nestle o kaszce pszennej z bananami Bobovity z glutenem, co mnie ucieszyło bo Miku lubi banany bardzo. Potem ją znalazłam w necie i okazało sie, ze jest po 9 miesiącu a na koniec , ze bobovita już jej nie robi ( http://www.tinyurl.pl?BmAndpC8 ).

- Nestle kaszka 8 zbóż Bifidus - po 9 miesiącu dopiero

Nie potafie znaleźć nic od 6 miesiąca zawierajace gluten.
Zostaje mi jednak gotowanie, korona mi z głowy nie spadnie.

Ostatnia edycja:
Szopek a probowalas zupki z kurczakiem i kaszka manna gerbera po 6mcu??Nie zawiera ani jaj ani mleka ani masla wiec nie powinna zaszkodzic Dominikowi.
Jest tez deser gerbera jabluszka z kaszka manna po 6mcu.

Dzięki Iwonka. Myślę, ze teraz wszystko jasne ( dla mnie na pewno).

Dyskusja jak u nas. Łącznie z tonami osobistymi i zarzutami ;-)

Tam ( w linku ) przeczytałam , ze ma to być kaszka oczyszczona ( nestle), ja daje zwykłą błyskawiczną marki Lubella :baffled:. Nawet nie wiedziałam, ze jest jakaś specjalna.

Moja mama powiedziała, ze żeby się ładnie równomiernie gotowało trzeba najpierw w odrobinie zimnej wody rozpuścić a potem wlać do wrzątku :tak:.

Ja daję jedną łyżeczkę ale Miku je ok. 200 g zupki

MM - Miku dostał ostatnio uczulenia na kurczaka wiec odstwiłam na potem.
Dzieki za cynk dt. deserku jabłuszkami , poszukam i zakupię.
Właśnie robiłam remanent bo mi ta z Gerbera ksiazeczka zginęła a tam było wszystko napisane.

My rozpoczynamy dopiero drugi tydzień z przygodą pt. nowe jedzonko.
Więc jesteśmy daleeeeko za innymi majowymi dziećmi.
Za sobą mamy póki co zupkę jarzynową i kaszkę mleczno-ryżową z bananami.
Kaszka to odlot dla dzidziusia :-)
Dzisiaj skosztujemy marchewkowej zupki z jarzynkami...

reklama
Obrałam sobie plan (ze względu na przyszłe ząbki) że w nocy nie ma mleka ani herbatek i udało się, mała pije wodę, w końcu się przekonała.:-):-):-)

To, pewnie niedługo niunia i z wody zrezygnuje a ty będziesz miał przespane noce. Ja odstawianie od nocnego cyca w tamtym tygodniu zrobiłam. Dzisiaj wstała dopiero o 7 rano:tak:

Do góry