reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

kwiateczek, czyli chodzi o ilosc jedzenia? no to spoko, bo to i tak wychodzi prawie tyle co tobie - jeden duzy sloik to 190g, plus niecaly maly sloik owocow - ok 800g. to niewiele wiecej. w sumie to moj Filip tak jadl i tez wyglada zdrowo :-D
bardziej martwi mnie brak napojow :baffled::dry:
no i mleko to on je jakies min 6 razy w nocy :nerd:
wczoraj wypil pare lykow z takiego sprzeciku nuby, taka mini-butelka z dwiema koncowkami: albo miekkim ustnikiem jak kubek niekapek, albo z lyzeczka z dziurka, ktora wplywa soczek do ust ;-) no nie wiem, jak wytlumaczyc, nie ma na allegro, ale moj mlody jak przewidywalam te lyzeczke do buzi wezmie :-D

reklama
Aenye nie chodzi mi tylko o ilosc tylko jesli je obiadek to wydaje mi sie ze powinien byc tylko obiadek:-)moze otworz sloiczek drugi jesli mu malo i daj mu jeszcze troche a dokonczy nastepnego dnia plus nastepny:tak: a pozniej deser:sorry:tak mysle ale decyzja nalezy do ciebie:tak:dziecko szybko przyzwyczaja sie do jedzenia,smaku i pory o ktorej dostaje:tak:wiec jak uwazasz:-);-)
moze zacznie pic:-)moj ledwo pare kropel:dry:

Jestem imbecylem glutenowym. :crazy:
Nie jestem w stanie ugotować tej mannej błyskawicznej żeby mi się nie zbryliło. Pewnie przez to, ze najmniejszy palnik mi wysiadł i muszę na średnim, czyli w garnku odpowiednio szerokim, zeby sie na kratce utrzymał.
Dziś znowu porażka, ugotować ugotowalam , ale jakś to tak bez ładu wyglada, bryły i kleik.
Jeśli chodzi o gotowe produkty to :

-skruszone miśkopty odpadają bo zawieraja mleko ( zawieraja teeż jajko a nie każdy już wprowadził)
- pierwsze ciasteczka z hippa i HIPPolitki (nie zawieraja jaj) również z mlekiem

- dowiedziałam sie na stronie Nestle o kaszce pszennej z bananami Bobovity z glutenem, co mnie ucieszyło bo Miku lubi banany bardzo. Potem ją znalazłam w necie i okazało sie, ze jest po 9 miesiącu a na koniec , ze bobovita już jej nie robi ( http://www.tinyurl.pl?BmAndpC8 ).

- Nestle kaszka 8 zbóż Bifidus - po 9 miesiącu dopiero

Nie potafie znaleźć nic od 6 miesiąca zawierajace gluten.
Zostaje mi jednak gotowanie, korona mi z głowy nie spadnie.

Ostatnia edycja:
Szopek a probowalas zupki z kurczakiem i kaszka manna gerbera po 6mcu??Nie zawiera ani jaj ani mleka ani masla wiec nie powinna zaszkodzic Dominikowi.
Jest tez deser gerbera jabluszka z kaszka manna po 6mcu.

Dzięki Iwonka. Myślę, ze teraz wszystko jasne ( dla mnie na pewno).

Dyskusja jak u nas. Łącznie z tonami osobistymi i zarzutami ;-)

Tam ( w linku ) przeczytałam , ze ma to być kaszka oczyszczona ( nestle), ja daje zwykłą błyskawiczną marki Lubella :baffled:. Nawet nie wiedziałam, ze jest jakaś specjalna.

Moja mama powiedziała, ze żeby się ładnie równomiernie gotowało trzeba najpierw w odrobinie zimnej wody rozpuścić a potem wlać do wrzątku :tak:.

Ja daję jedną łyżeczkę ale Miku je ok. 200 g zupki

MM - Miku dostał ostatnio uczulenia na kurczaka wiec odstwiłam na potem.
Dzieki za cynk dt. deserku jabłuszkami , poszukam i zakupię.
Właśnie robiłam remanent bo mi ta z Gerbera ksiazeczka zginęła a tam było wszystko napisane.

My rozpoczynamy dopiero drugi tydzień z przygodą pt. nowe jedzonko.
Więc jesteśmy daleeeeko za innymi majowymi dziećmi.
Za sobą mamy póki co zupkę jarzynową i kaszkę mleczno-ryżową z bananami.
Kaszka to odlot dla dzidziusia :-)
Dzisiaj skosztujemy marchewkowej zupki z jarzynkami...

reklama
Obrałam sobie plan (ze względu na przyszłe ząbki) że w nocy nie ma mleka ani herbatek i udało się, mała pije wodę, w końcu się przekonała.:-):-):-)

To, pewnie niedługo niunia i z wody zrezygnuje a ty będziesz miał przespane noce. Ja odstawianie od nocnego cyca w tamtym tygodniu zrobiłam. Dzisiaj wstała dopiero o 7 rano:tak:

Do góry