reklama
Ha-NN-aH
BB fan
Ja od dzisiaj podaję Bebiko 2.
Mała zjadła tylko 100 ml ale to pierwszy raz i dlatego. Mam nadzieję że odstawianie jej od piersi będzie tak dobrze szło jak jej jedzenie mleczka z butelki. Smakowało
Mała zjadła tylko 100 ml ale to pierwszy raz i dlatego. Mam nadzieję że odstawianie jej od piersi będzie tak dobrze szło jak jej jedzenie mleczka z butelki. Smakowało
Puchatka
Majowe mamy'08
Iwonko my od początku używamy NAN najpierw było ha potem 1 a teraz zgodnie z zaleceniem pediatry przeszliśmy na 2 ale Majka je z butli raz dziennie 150 ml i raz na 2-3 dni kaszkę na mleku
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Hannah powiem ci ze Klaudia szybko zalapala i juz jej nie karmie piersia a mleko w piersiach tez mi sie nie zbiera,.wogole mam pustki.Juz wczesniej pisalam ze ejakies mam flaki i nie wiem wogole cop Klaudia z nich wyciagala.Teraz wcina z butli a robie jej 180ml wody czyli wychopdzi kolo200mleka.No i w zwiazku z tym mleko to idzie jak woda i dlatego [pytam was jakie wy dajecie bo ja zaczelam od tego bebilonu i teraz nr 2 dostaje .W zwyklym sklepie kosztuje 27zl a w markecie 19 zl za puszke 350gram. Tle ze one jest z ty immunofortisem czy czyms tam......
Puchatka
Majowe mamy'08
dziewczyny czy Wy nie przesadzacie z tym podawaniem tych rzeczy które same jecie to przecież nie chodzi tylko o wysypki ale również o obciążenie nerek i wątróbki takiego malucha
Tak całkiem z innej beczki to wyczytałam coś odnośnie wegetarianizmu wczytałam to Twoim Maluszku w numerze październikowym i piszą o tym że można nie podawać dziecku mięska choć wymaga to dużo wysiłku należy najpierw wprowadzić do diety warzywa w ósmym miesiącu zacząć dodawać łyżkę dobrze rozgotowanej czerwonej soczewicy która dostarczy dziecku codzienną porcję białka witamin z grupy B potasu i żelaza. Często też należy podawać kasze np. gryczaną i jaglaną no i przez pierwsze lata życia dziecka nie zaleca się rezygnacji z ryb i jajek w diecie maluszka to może tak w kwestii ciekawostki
Tak całkiem z innej beczki to wyczytałam coś odnośnie wegetarianizmu wczytałam to Twoim Maluszku w numerze październikowym i piszą o tym że można nie podawać dziecku mięska choć wymaga to dużo wysiłku należy najpierw wprowadzić do diety warzywa w ósmym miesiącu zacząć dodawać łyżkę dobrze rozgotowanej czerwonej soczewicy która dostarczy dziecku codzienną porcję białka witamin z grupy B potasu i żelaza. Często też należy podawać kasze np. gryczaną i jaglaną no i przez pierwsze lata życia dziecka nie zaleca się rezygnacji z ryb i jajek w diecie maluszka to może tak w kwestii ciekawostki
M
Marlene
Gość
Iwonka ja tez daje ten bebilon 2 , dopiero zaczelam kilka dni temu a juz mi sie skonczyla, nawet chyba tygodnie nie mam. Ja mam znow inny problem bo tez przechodze na butle ale nie wiem co robic z mlekiem z piersi,teraz odstawilam ja calkowicie(powod na zamknietym) A w nocy tez dajesz butelke? ile razy?
Ha-NN-aH
BB fan
No właśnie dziewczyny jak karmiłam piersią to wiedziałam mniej więcje kiedy, ile itp.
A teraz????
Jaki schemat np ty masz Iwonka, bo nasze podobne wagą i pewnie podobne apetytem?
Podajesz już słoiczki i kaszki? Ja nie wiem nadal jak z tymi kaszkami ma być, jak przygotowywać, bo na tym drugim wątku o wzbogacaniu diety jest na ten temat bardzo namącone.???
A teraz????
Jaki schemat np ty masz Iwonka, bo nasze podobne wagą i pewnie podobne apetytem?
Podajesz już słoiczki i kaszki? Ja nie wiem nadal jak z tymi kaszkami ma być, jak przygotowywać, bo na tym drugim wątku o wzbogacaniu diety jest na ten temat bardzo namącone.???
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Kupilam Klaudii teraz obiadki z mieskiem wedle skonczonych miesiecy i skusilam sie na Bobovite(i to kilka sloikow bo propmocja byla) i nie chce niestety wcinac.No nic ,moze kiedys zje.Ja nie wiem,ale jej nie smakuja tej firmy produkty.Jutro znow Gerber i zobaczymy jak bedzie,moze to chwilowe....
Marlene nie jeszcze nie dawalam ciasteczek,ale jesli dam to tak jak polecila pediatra czy tak jak jest napisane na stronie Hipp"a ze rozkruszyc i zrobic z mlekiem w formie deserku.To jest za suche i samo jakby sie dalo moglo by sie dziecko zakrztusic okruszkami..Tak samo Jablka tez nie dam jeszcze dlugo dlugo w kawalku bo nie jedno dziecko sie krztusilo.
Marlene nie jeszcze nie dawalam ciasteczek,ale jesli dam to tak jak polecila pediatra czy tak jak jest napisane na stronie Hipp"a ze rozkruszyc i zrobic z mlekiem w formie deserku.To jest za suche i samo jakby sie dalo moglo by sie dziecko zakrztusic okruszkami..Tak samo Jablka tez nie dam jeszcze dlugo dlugo w kawalku bo nie jedno dziecko sie krztusilo.
Ostatnia edycja:
reklama