reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

kamilka ale ja mam problem z malym zeby jadl butle i musze kombinowac z psilkami mlecznymi gdyby jadl butle bez problemu to bym mu tez tego nie dawala Z niego taki kombinator jest ze szok przez sen go nakarmie ale to za malo jak spi raz w ciagu dnia a zeby zjadl kaszke lyzeczka cala to sie musze nacwiczyc wiec moze takie cos mu posmakuje

reklama
ja ostatnio mojemu do mleka rano na noc daje owsianke ta z bobovity i spi mi od 19 do 8 rano...

Wiktoria- ale ja nie mowie ze zle robiz tylko ze ja mojemu tego nie dam nie ma potrzeby..

tak wogole to wyobrazacie sobie ze moja mama mojemu bratu od 3 czy 2 mieisiaca juz podawala zupki... bo mial skaze i wogole mleko wyplowal ani jej mleka nie chcial ani z torebki ani krowiego najlepiej wode z glukoza albo herbatki nic poza tym dlatego spadal na wadze i mama musiala sie ratowac zupkami a ze nie bylo dawniej mleka typu hpoalergiczne sojowe itp lbo byo a on nie chcial to nie miala wyjscia i zyje do tejk pory tylko ze przez to ze mleka nie pil prawie wacale dopiero jak skonzyl 4 lata to zaczal kakao i jakos przyswoil mleko to ma slabe kosci...

hej, tak was czytam i zazdroszcze ogromnie! moj nic, tylko cyc i cyc, ani zadnej kaszki, ani jablka, ani marchewki, nic nie przelknie :-(
nie mowiac juz o butli z mlekiem!

ehhh, pewnie mu minie kiedys.. ;-)

hej a ja dzis zaltwilam adasia bo zostala mi jedna zupka marchewkowa z ziemniakiem a on jej nie chce jedna zupa ktorej chyca nie lubi:-( to dolalam mu do tej zupki naszego rosolu i tak zjasdl az mu sie uszy trzesly...

U nas od dzis slioczki z mieskiem.Kupilam prze rozne aby codziennie bylo co innego :-) A widzialyscie produkty z Hipp"a np danie mleczne z czyms tam i czekolada? Albo z truskawkami? i to od 5 miesiaca.... Kupowala to ktoras? takich wynalzakow jest sporo bno i sa dania juz glutenem tez dostepne jako gotowe.

U nas podobnie, jak u Kamilki, mały bez problemu toleruje wszystko, co mu daję i oprócz posiłków wskazanych przez schemat, mały próbuje praktycznie wszystko to, co my jemy.
Wczoraj jedlismy kanapki na kolację i mały też zjadł prawie pół kromka chlebka (bez skórki).
Jadł też rosół i pomidorową (ale łagodną):-)

Też kupuję Misiowe ogródki (dyniowy i brokułowy) i czasem podaję go z mlekiem zamiast zupki na obiad.

iwonka2006 ja podaje mojej malej z hippa(angielskiego) wlasnie takie dania mleczne np specjalne na sniadanie pisze na opakowaniu (sniadanie) ryzowy budyn albo jogurt z bananem albo wlasnie z czekolada itp

reklama
Aenye, u nas też tylko cyc i cyc. Po pierwsze ze względu na moją wygodę, no i postanowiłam poczekać do końca 6 miesięcy z rozszerzaniem dietki.

Do góry