reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Czy któraś z Was dawała może dziecku kaszkę smaczny sen bobovita z bananami? Jeśli tak, to czy nie macie wrażenia, że ta kaszka dziwnie pachnie po przyrządzeniu? Czy to może być sprawka melisy, która jest w składzie?

reklama
z meliską?? to muszę małemu dać, bo ostatnio niespokojnie w nocy śpi. Dziwne, bo się nie budzi, ale łóżeczko sie trzesie, bo mało go nie rozniesie przez sen.
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Mały spał mi od 20tej do 6 rano, a pewnego dnia o 1 w nocy zaczyna się cyrk i tak już dwa tyg :baffled::baffled::baffled:
co to może być???

Dawałyście może kaszki mleczno-ryzowe? Nie odchorowały ich Wasze dzieci?

Jeju Wy już tyle podajecie maluchom
Ja na razie dalam mu jabluszko i kaszkę z bobovity, ale nie przepada za nią
Boję się, bo on ma alergię, muszę mleko hipoalergiczne kupować i dlatego się boję jego reakcji.
Ostatnio kupilam pudding ryżowy i nie przeczytalam glupia, ze zawiera mleko modyfikowane i malego strasznie wysypalo.
A ja myślalam, że mięsko to od 6 mies można.
Ja bym się bala dawać to comy jemy, bo przecież za dużo przypraw jak dla dziecka
Marlene - u nas też są te dania, praktycznie tylko te i ja nie wiem, nie mam przekonania. A Twojej one smakują? dajesz też sucharki (rusks), mi teściowa mówila, żeby mu dawać ale kurde pakować w dziecko to wszystko. ja w ogóle jestem zdania, że lepiej obiadek z warzywkami niż te wszystkie biszkopty.

A my troche sie uwsteczniamy z jedzonkiem.Ania ma na cos alergie, glownym podejrzanym jest kurczak. Po zupce gerbera z maslem tez ma wysypke wiec teraz musze dokladnie czytac sklad dan w sloiczkach. Przez ostatni tydzien dostawala tylko zupke gerbera marchewkowa z jarzynkami.Wczoraj dalam jej troche jarzynowej z krolikiem.

Z kaszek Ania dostaje nestle bifidus, ale to tylko killka miarek do zageszczenia mleka. Lekarka mowila, ze dopoki Ania nie domaga sie wiekszej ilosci jedzenia do moge jej nie podawac kaszek bo i tak jest malym grubaskiem.

Iwonka ja mam pytanie podajesz swojej niuni juz te ciasteczka z hippa z glutenem??
Bo ja dzis tez kupilam i zastanawiam sie czy dac itp

jade tak podaje wszystko malej a ona slicznie wszystko je,wiec chyba jej smakuje. Wczesniej gotowalam sama,ale mala dostala uczulenia do dzis dnia nie jestem na 100%pewna od czego, a teraz nie mam z tym problemu, alergolog powiedzial mi ze te ze sloiczkow sa tak przygotowane ze nie powinny uczulac itp wiec narazie sie stosuje i nie narzekam

Chyba nie tylko moje dziecko ma skazę więc byłabym wdzięczna, gdyby ktoś bardziej doświadczony mógł mi napisać jakie słoiczkowe obiadki nie mają żadnych mlecznych dodatków.
Na razie chcę dawać mu więcej warzyw , jeszcze mięsa nie dawać.
Dotychczas gotowałam sama, ale są takie dni, ze ani się nie chce a czasami zabraknie np.marchewki ( nie chcę kupować w osiedlowym spożywczym bo nie wiem z jakiego źródła mają) No i dyni to nie kupie w sklepie. O dziwo bo jak ostatnio jechałam przez wioski to mieli dynie na polach, to co z nią robią. Musiałbym po domach chodzić.

W sklepach mam maskarę słoiczkową, nic nie ma , a raczej wszedzie to samo, zupka warzywna ( z masłem i mlekiem modyfikowanym) i jakieś od 6 miesiaca. jabym wiedziała co kupić, to bym kogoś poprosiła.

Szopek kiedys juz tu na watku pisalam o jedzonku bezmlecznym.Znalazlam i wklejam jeszcze raz.

Nie ma mleka w takich daniach ze sloiczkow:

Wegetarianskie
zupka krem marchewkowy z jarzynkami -gerber
brokuly gerber

Zupka jarzynowa krem -hipp
Mloda marchew z ziemniakami- hipp
zupka marchwiowa z ryzem- hipp
dynia z ziemniakami - hipp

marchew - bobovita
ziemniaczki ze szpinakiem- bobovita
zupka marchewkowa z ryzem- bobovita
Bobo Vita Obiadek warzywa na parze z ryżem

Z miesem
zupka jarzynowa z kurczakiem- bobovita
warzywa z aromatycznym indykiem -bobovita
warzywa w lagodnej potrawce z krolikiem- bobovita

jarzynki z jagniecina -gerber
zupka jarzynowa z krolikiem -gerber

Jak poszukam jeszcze na necie to uzupelnie.Tylko strona hipp nie chce sie otworzyc.Z gerbera jest tylko jedna zupka bezmleczna i bezmiesna.

Ostatnia edycja:
Dzięki wielkie pola i mm
MM Pamiętam , ze był już ten temat poruszany. Gmerałam , nie mogłam znaleźć i doszłam do wniosku, ze lista produktów była pod kątem soli i innych "zdrowych" dodatków. Widać brak mi cierpliwości, odwaliłaś za mnie robotę.
love0030.gif

Też się nie mogę połączyć z stroną HIPP :baffled:.

reklama
Do góry