reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

owszem na stronce Danona jest taka informacja na opakowaniu nigdy nie widziałam poza tym ta odpowiedź jest bezsensowna bo schemat żywienia zakłada wprowadzenia jogurtu i kefiru przed pierwszym rokiem życia a to przecież fermentowane produkty mleczne tak czy inaczej moja córcią fanka Danonków nie jest:tak:
Mini Ty wspominałaś o podawaniu jogurtów tuz przed końcem daty ważności i to jest sensowne bo bakterie z jogurty przejadły już całe mleko w nich zawarte i te mogą powodować mniejsze uczulenia:tak::tak:

reklama
A ja czytałam, że po 11 m-cu dzicko powinno jeść codziennie kefir, jogurt albo twarożek-szczególnie jeśli nie chce żadnego mleka.
Przepis na kisiel rzeczywiście prosty.:-)
Jeśli chodzi o wodę to kupowałam gerbera lub Zywca a lekarka powiedziała że lepiej kranówkę przefiltrować i przegotować.
Jak byłąm w Szwecji to byłam w szoku bo matki dawały do picia wodę prosto z kranu. Nawet w sklepach ciężko było dostać wodę mineralną...

ja kupuje w Krakowskiej ALMIE ale nie wiem czy są tez w innych miastach...
poza tym wszędzie tam gdzie mają HIPPa - Tesco, Real - w tych widziałam.
Gdzie jeszcze to nie wiem.
U mnie na wsi to zapomnij! Zresztą w mniejszych sklepach/miejscowosciach to wogóle HIPPa produkty cięzko znalezc. :no:

Dzieki kangurka tesco mam dość blisko. U nas też wiocha jeśli chodzi o jedzonko dla dzieci.
Jak w jednym sklepie zapytałam o obiadki to mi babsztyl zwrócił uwagę że powinnam sama robić tylko pewnie mi sie nie chce. I że mam żuru nagotować:wściekła/y::wściekła/y:
U na trudno o obiad z rybką. Jak ugotuje to nie chce jeść BBv też jej nie podchodzi tylko jarzynki z rybką po grecku Ger. A innych tej firmy tez nie mogę dostać nawet Hippa nie widziałam:no::no:

Puchatka też do końca tego nie rozumiem , niby do 3rż nie powinno sie podawać mleka i produktów z jego pochodzenia a z drugiej strony powinno się je wprowadzać już w 11 miesiącu :baffled: Chyba trzeba to jakoś wypośrodkować ...

Mamita ja używam żywca ale ona jest źródlana , Ją dziecko może pić bez ograniczeń a z mineralnymi trzeba uważać .
...Rybka ?? No własnie nie potrafię przyrządzić tak, żeby była dobra :no: zresztą u nas trudno o świerzą i dobrą morską rybę . Może ma któraś jakiś dobry przepis ??

Iwonka zrobiłam tak jak mówiłaś i dziś na podwieczorek Borys zjadł pół jogurtu naturalnego z truskawkami :-D:-D:-D
Troche kwaskowe były ale mu smakowały ... Dobre dziecko
:tak:

Dzieki kangurka tesco mam dość blisko. U nas też wiocha jeśli chodzi o jedzonko dla dzieci.
Jak w jednym sklepie zapytałam o obiadki to mi babsztyl zwrócił uwagę że powinnam sama robić tylko pewnie mi sie nie chce. I że mam żuru nagotować:wściekła/y::wściekła/y:
U na trudno o obiad z rybką. Jak ugotuje to nie chce jeść BBv też jej nie podchodzi tylko jarzynki z rybką po grecku Ger. A innych tej firmy tez nie mogę dostać nawet Hippa nie widziałam:no::no:

To poszukaj w Tesco serduszek i Hippowskich obiadków z rybą - są, my pochłaniamy :tak:
Kapitalne tez mają desery w słoiczkach - DUETY OWOCOWE zdaje sie nazywają - taka pianka mleczna i na dole owocki w słoiczku :-p Mniamuśne :tak:

Dziewczyny nie mogę znaleźć na necie dokładnego spisu składników poszczególnych mlek ( czy jest na sali polonistka :dry:) modyfikowanych.

Chodzi mi o tą " tablice Mendelejewa" ile czego dokładnie.
Dominik nie lubi bebiko. Najpierw myślałam, ze to kwestia po prostu zmiany z nutramigenu i że sie przywyczai. Nie podchodzi mu i już. Zaczęłam porównywać skład ( wcześniej sprawdzałam magnez czy żelazo czy inne " bzdury").Okazalo sie, ze to mleko jest po prostu ulepkiem, ma 3,7 cukru , nutramigen 0( zero).
Wiec szukam mleka jak najmniej słodkiego.
Moze mi ktos pomóc. Ile mam Nan ile Bebilon ( zwykły ma mniej ale nie wiem ile).
Oczywiscie srawdzę w sklepie ale jak sie zdecyduje np. na bebilon a potem sie dowiem,że nan ( np. jakaś odmina czy inna odmiana bebiolonu którego nie było akurat w sklepie) jest mniej słodki to już mu nie będę tak bełtać w bzuchu różnymi mlekami.

Czy ktoś wie , gdzie to mogę znaleźć na necie , albo może sprawdzić na opakowaniu?

reklama
To poszukaj w Tesco serduszek i Hippowskich obiadków z rybą - są, my pochłaniamy :tak:
Kapitalne tez mają desery w słoiczkach - DUETY OWOCOWE zdaje sie nazywają - taka pianka mleczna i na dole owocki w słoiczku :-p Mniamuśne :tak:

U nas tez sa te serduszka,w kazdym markecie:tak:drogie bo 1.20 chyba jedno opakowanie:baffled:Kondzio nie lubil sloizkow wiec nie dawalam niczego ale teraz musze cos dac bo jak pojedziemy w pomniedzialek to nie wiem co mu dam.nmusze cos kupic i wyprobowac:sorry2:\
A te deserki z pianka to dawno dawalismy od 7 mies chyba ale teaz sie przejadly:baffled:ale pychotka sa:tak:

co do mleka krowiego to czytałam artykuł w którym wypowiadał się jakiś pediatra że jeśli dla rodziców zakup mleka modyfikowanego jest zbyt dużym obciążeniem a dziecko nie jest alergikiem to mnożna mu po pierwszym roku wprowadzić krowie mleko ale to mleko musi mieć 3,2 % i musi być UHT

Mini ja nigdzie na opakowaniu Danonków nie znalazłam takiej informacji no i znma kilku pediatrów którzy zalecjaa wprowadzanie Danonków w drugim roku życiu dziecka moja córcia akurat za Danonkami nie przepada woli Bakusia albo zwykły jogurt albo zwykły serek
/QUOTE]

No wlasnie z tym mlekiem to roznie ale jak czytam posty mam to niektore juz w 5-6 mies dawaly:baffled:my w sumie tez na takim bylysmy karmione:sorry2:ja jeszce Kondziowi nie dalam:baffled:ciagle sie zbieram zeby dac kakao ale zapominam:no::baffled:w sumie jada jogurty i serki,ostatnio G mu dal serek danio:confused:mowil ze pochlonal w momencie:sorry2:cos innego.teraz je monte i te danonki maks czy jakos tak:-)monte tez uwielbia;-)

Sera nie jadl,nie chce sprobowac nic teraz.patrzyu na lyzke zawsze zanim zje i nie chce:no:boshhh tak ciezko teraz mu cos dac.tyle rzeczy nie probowal jeszcze:confused:

Do góry