reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Dzięki mm.
Na tej stronie bebilonu byłam i właśnie tam nic nie piszą, ze zawiera glukozę- a zawiera na bank.
Na stronie NANu też cicho o cukrach. :dry:
Chyba pozostaje mi warować przed półką sklepową i wertować jedna puszkę po drugiej.

reklama
a w bebiku jest cukier ??
Pierwsze słyszę ...
Sprawdzałam na opakowaniu i nie widzę :dry:Szopek gdzie to dokładnie jest napisane ??

na boku kartonika
węglowodany
w 100 gr proszku
- laktoza 40
-[ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Glukoza"] glukoza[/ame] 3,1
- [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Maltoza"]maltoza[/ame] 1,4

he he widocznie tej części opakowania mi brakuje :-p Borys w sklepie rozerwał mi pudełko :-D.
To dlatego jest takie słodziutkie , chyba najsłodsze z wszystkich mlek ...

Kupiłam bebilon. Ma 1,7( albo 8 albo 9) glukozy( a bebiko 3,1).
Nan active ma właśnie jakiś inny związek, nie glukozę ( ale jakaś pochodna cukru , też nawalone łopatą chyba).

Mój Miku tez się zawsze "zapoznaje" z tym dzieckiem na pudełku stąd teraz dopiero zwróciłam uwagę na ten cukier.

Dziewczyny czy Wasze dzieci codziennie jedzą kanapki ?? Jak to jest u Was z pieczywem ... Zastanawiam się czy nie podaje go za mało :zawstydzona/y:

Zuzka jak zje jedna skibeczke przez cały dzień to cud! Ale z drugiej strony sie cieszę bo czasami ma zatwardzenia i lekarka kazała ograniczać;-)

Mini - Moja córcia codziennie je kanepeczki albo z wędlinką i ogórkiem albo pasztecikiem, czasem z dżemem.

Musze napisać, że u Nas sprawdza się podoawanie takiego jedzonka na obiad gdzie córcia może sobie sama cos do ręki brac. np. marchewkę, kalawiorka, brokuły czy fasolkę.
A jak jemy zupkę na miseczce to konieczna jest druga łyżka dla Klaudi którą zawzięcie brzechta.

Po za tym to zasmakowały jej czereśnie i musimy spróbować też czarną pożeczkę.

No i wczoraj jak nigdy zjadła ze mną trochę jejecznicy.

Załączniki

• Zdjęcie021.jpg
    Zdjęcie021.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Moje dziecko jest wszystkozerne. Trzeba chowac sie przed nia jak cos jemy. Ostatnio na drugie sniadanie Ania je prawie tyle co ja czyli dwie kromki chleba z maslem i wedlina lub dzemem. Poza tym dostaje mleko 2 razy i obiadek i deserek.
Dzis dalam jej kawalek ciasta od pizzy i oczywiscie smakowalo jej.

Do góry