reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

To moja pierwsza dzidzia, nie miałam wcześniej styczności z materialami, ciuszkami i tym które są dobrej jakości :D mam nadzieję że to nie jakis bubel :p

Załączniki

• 20181106_201225.jpg
    20181106_201225.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 127
reklama
Ja też nigdy nie miałam, dodatkowo praktycznie 0 styczności z małymi dziećmi. W życiu pieluchy nie zmienialam. Dlatego też będę celowala w ubranka zapinające się na całej długości z przodu. Na ten moment kosmosem jest dla mnie założenie bluzeczki przez głowę i dołożenie rączek.

Ja też nigdy nie miałam, dodatkowo praktycznie 0 styczności z małymi dziećmi. W życiu pieluchy nie zmienialam. Dlatego też będę celowala w ubranka zapinające się na całej długości z przodu. Na ten moment kosmosem jest dla mnie założenie bluzeczki przez głowę i dołożenie rączek.
Dla mnie to było wybawienie. Uczyłam się na takich ubraniach ubierać syna ;) nie zapomnę pierwszego ubierania body przez głowę... mama mi pomagała a i tak nie mogłyśmy założyć. Porażka ;)

Ja przy synku tak samo podchodziłam i przez pierwsze tygodnie było mi dużo łatwiej z takim rozpinanym body ale już później jak przestałam się bać to zaczęły być upierdliwy takie ciuszki i wolałam przez głowę zakładać szybciej i wygodniej :)

Wszystko przyjdzie instynktownie po porodzie zobaczycie:) ja nie myslalam o tym jakie ciuszki wygodniej zakładać, większość dostalam wiec ubieralam w to co miałam i wierzcie mi to jest kwestia wprawy i odsunięcia strachu na bok, co innego kiedy ma sie na rękach dziecko kogoś innego a co innego swoje, ja przy każdym dotyku synka czulam tą różnice, ze jest częścią mnie i to pomagało, bo wiedzialam ze krzywdy mu nie zrobię:)

Dziewczyny a czy miałyście do czynienia z ubrankami Dolce Sonno? Na fb mignęła mi reklama i mają w dobrej cenie pajace i półśpiochy, tylko ich mi brakuje w wyprawce, bo resztę mam po synku, a akurat te części garderoby malucha miałam od bratowej które teraz też jest w ciąży z terminem koniec marca :-). I czy w kwietniu body + półśpiochy na początku nie będą za cienkie? Synek jest lipcowy, więc wtedy to głównie body a były i dni że w samym pampersie leżał, bo żar się z nieba lał.

To moja pierwsza dzidzia, nie miałam wcześniej styczności z materialami, ciuszkami i tym które są dobrej jakości :D mam nadzieję że to nie jakis bubel :p
Jaki rozmiar kupiłaś? Ja się kompletnie nie znam ile czego i w jakim rozmiarze mam kupić a już chciałabym powolutku zacząć kompletować wyprawkę póki jako tako się czuję ;)

Dziewczyny macie jakąś listę ile bodziaków, ile pajacy i w jakich rozmiarach Wam się sprawdziło?
Ja jak na razie kupiłam w lidlu bodziaki w różnych rozmiarach i trochę popłynęłam, zresztą ten 62 wydaje mi się taki duży.

Moje pierwsze zakupy :) w Rossmanie. Dwie flanelowe pieluszki, rajstopy ciążowe i słodkie skarpetusie [emoji166]
Zobacz załącznik 914372
Urocze skarpetunie :) Muszę zaglądnąć do rossmanna co tam mają.

reklama
Z tymi rozmiarówkami strasznie dziwnie jest i co firma to co innego. Sama spodziewam się pierwszego dziecka i nie do końca ogarniam jakie to duże może być ale mam już kupione 4 body rozmiar 50 i każde jedno innej wielkości a największa różnica to z 6 cm na długości więc dużo. O ciuszkach z Lidla czytałam że mają dosyć dużą rozmiarówkę ale z tamtąd mam 62-68 więc najwyżej będą na później :)

Do góry