reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Z tymi rozmiarówkami strasznie dziwnie jest i co firma to co innego. Sama spodziewam się pierwszego dziecka i nie do końca ogarniam jakie to duże może być ale mam już kupione 4 body rozmiar 50 i każde jedno innej wielkości a największa różnica to z 6 cm na długości więc dużo. O ciuszkach z Lidla czytałam że mają dosyć dużą rozmiarówkę ale z tamtąd mam 62-68 więc najwyżej będą na później :)
Tak. Firmy mają różną rozmiarowke i ja już teraz wiem mniej więcej ;) a na początku jak robiłam zakupy to dzielilam ubrania nie rozmiarami na matce ale właśnie wielkością. Zaczynałam od 56 potem 62 itd. Młody czasem nosił 3 rozmiary metkowe bo pasowało na niego większe 56 i mniejsze 68 a wielkością wszystkie były jak 62 ;) urwanie głowy.

reklama
Najlepiej po wypraniu i przy prasowaniu wszystko sobie posegregowac właśnie wielkością a nie rozmiarami, ja miałam porobione takie kupeczki w szufladach i później tylko zamieniałam :)

Jaki rozmiar kupiłaś? Ja się kompletnie nie znam ile czego i w jakim rozmiarze mam kupić a już chciałabym powolutku zacząć kompletować wyprawkę póki jako tako się czuję ;)

Dziewczyny macie jakąś listę ile bodziaków, ile pajacy i w jakich rozmiarach Wam się sprawdziło?
Ja jak na razie kupiłam w lidlu bodziaki w różnych rozmiarach i trochę popłynęłam, zresztą ten 62 wydaje mi się taki duży.

Urocze skarpetunie :) Muszę zaglądnąć do rossmanna co tam mają.
Bo te lidlowe rozmiary są większe niz w innych sklepach. 62 zazwyczaj wypada jak duze 68. Ja nie wiem ile czego mi sie przydalo, ale na 2 pierwsze tygodnie pajace w niezliczonych ilościach. Córka ciagle ulewala, wi3c przebieralam, co chwile

Moje zakupy, w sumie wiekszosc miała byc dla szwgaierki, ale ze prawdopodbnie chlopiec, to byc moze zostaną nam :p
IMG_20181107_174111.jpg
IMG_20181107_174222.jpg
IMG_20181107_174308.jpg

Załączniki

• IMG_20181107_174111.jpg
    IMG_20181107_174111.jpg
    77,9 KB · Wyświetleń: 390
  • IMG_20181107_174222.jpg
    IMG_20181107_174222.jpg
    83,9 KB · Wyświetleń: 405
  • IMG_20181107_174308.jpg
    IMG_20181107_174308.jpg
    70 KB · Wyświetleń: 1 076
Ja nie mam ani jednej rzeczy . Ok, mam balsam i olejek Palmersa dla siebie:wink:. Ale rozpoznanie wyprawkowe zrobione. Lista zrobiona. Wybraliśmy też wózek, fotelik I kosz Mojżesza. W grudniu do Mikołaja napiszę list z prośbą o rogal do spania. A od stycznia może już jakieś małe zakupy.

A jaki kosz wybraliście?

reklama
Jaki rozmiar kupiłaś? Ja się kompletnie nie znam ile czego i w jakim rozmiarze mam kupić a już chciałabym powolutku zacząć kompletować wyprawkę póki jako tako się czuję ;)

Dziewczyny macie jakąś listę ile bodziaków, ile pajacy i w jakich rozmiarach Wam się sprawdziło?
Ja jak na razie kupiłam w lidlu bodziaki w różnych rozmiarach i trochę popłynęłam, zresztą ten 62 wydaje mi się taki duży.

Urocze skarpetunie :) Muszę zaglądnąć do rossmanna co tam mają.
Przeczytalam skrupulatnie blogowe listy wyprawek i najbardziej podeszła mi z bloga niebalaganka.pl W mojej opinii lista jest przemyślana i rozważna. Zerknij sobie, może Ci się przyda.

Do góry