reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

reklama
Elu, wozek super.... bardzo mi sie one zaczely podobac,choc na poczatku nie bardzo.... mozesz mi powiedziec czy ogladalas tez Egde Duo Combi i Classic'a i czy moglabys mi powiedziec czy miedzy nimi a Smartem jest wielka roznica? wiem,ze tamte kosztuja wiecej,ale czy rzeczywiscie sa warte tych pieniedzy,bo na przyklad opcja kolyski w wozku nie jest szczegolnie potrzebna... a jak sie wpina gondole i spacerowke do ramy?
oj super ten wozek Ela.....

a co do faceta to dobrze,ze mu zrobilas awanture i mam nadzieje,ze caly sklep i okoliczne ja slyszaly,bo nic mnie nie wkurza bardziej jak nierzetelni sprzedawcy,ktorzy obiecuja cuda niewidy a jak przychodzi co do czego to okazuje sie,ze pamiec maja dobra ale krotka....

Ewo, wiem ze te droższe modele mają jakąś regulacje amortyzacji i w zestawie folię p/deszczową. ale nie mają śpiworka i torby chyba tez nie.
no i koła mają na łózyskach, a nie tulejkach (bardziej wytrzymałe niby, ale te tulejkowe w smartach spokojnie wystarczą na wyjeżdzenie z 3 dziecie :-) )
i w tych droższych wersjach mozesz wybierac sobie rodzaj stelaża - niektóe z nich mają przekłądaną rączkę. mój nie ma przekładanej, ale zarówno gondolę jak i spacerówką można montować przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
no i smart ma chyba najszybszy sposób montazy/demontażu nadwozia:-D
tzn jak chcesz zdjąc np gondole, to prz\yciskac dwa przyciski po obu stronach i po prostu zejmujesz gondole (ruchem do góry). ma rączki do przenoszenia. montowanie polega na ustawieniu gondoli w odpowiednim mijescu i lekkim naciśnięciu w dól, do momentu usłuszenia "klik"

"wadą" tych wózków jest to, że trzeba miec duży samochód, albo chociaz duży bagaźnik. a najlepiej combi. bo w sedanie to ciężko jest. u nas do bagażnika wchodzi podwozie z gondolą i już wiecej nic nie wejdzie. po prostu jest to duży wózek

Elu,dzieki... chcialabym sama je zobaczyc... wiem,ze w tych drozszych jest wiecej opcji,ale np. stelaz z przekladana raczka nie wydaje mi sie az tak istotny jesli mozna montowac siedzisko i gondole w obu kierunkach jazdy... a co do wielkosci tego wozka,to dla mnie jest w sumie jego zaleta,bo latwiej takie cudo pchac i ma sie pewnosc,ze dziecku jest wygodnie,nie to co w wozkach "nowej" generacji typu Quinny,gdzie wedlug mnie dziecko siedzi ciagle w jednej pozycji,bo wozek wydaje sie maly i jest rzeczywiscie lekki,ale sam w sobie,a jak sie wlozy malucha i zakupy to trzeba niezle sie nacwiczyc... ale twoj wyglada na prawde super...

reklama
Elu na pewno,bo gondola wygodna i duza ... w Skandynawi czytalam,ze dzieci spia w wozkach na drzemkach popoludniowych... i szczerze mowiac mysle,ze dla malucha dobrze jest byc w gondoli do ok 7 miesiaca zycia... nie bardzo mi sie wydaje,zeby dziecko "nie chcialo" lezec w niej szczegolnie jak mozna troszke podniesc oparcie....

Do góry