reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Ewo ja nie widzialam jeszcze dziecka, które już samodzielnie siedzi by chcialo w wózku jeździć na leżąco :no: Co innego jak już zaśnie. One nawet nie chcą leżeć w domku, a co dopiero na spacerku. Po prostu mają dosyć oglądania sufitu domowego czy wózkowego ;-), jak do okoła jest tyle ciekawych rzeczy do obejrzenia :-D

reklama
Z matczynego doswiadczenia pamietam z ejak tylko emilka zalapala z e moze siedziec to chciala to robic i sama sie podciagala za boczk gondolki i kombinowala jak tylko mogla by nie lezec:tak:

Oj tak dzieci które poczują smak siedzenia nie tak łatwo położą się z powrotem, wiem to ze swojego doświadczenia z Sandrunią :-):tak:

Zgadza się:-)U teściów jest taki głęboki wózek, jeszcze Natalka się do niego mieści i wcześniej ją w nim usypialiśmy ale od czasu gdy zaczęła się obracać i siadać nie ma szans:-Dbo by sama z niego wyszła.Do zasypiania niestety przypinam ją pasami i usypiam na siedząco a potem jak zaśnie obniżam oparcie także po to,żeby jak się obudzi nie wypadła z wózka.

Skakanka, ja pisalam o maluchach do ok 7 miesiecy....
nie wiem, nie mam zbyt duzego doswiadczenia z dziecmi ponizej roku zycia, ale z tego co pamietam to kiedys bylo norma,ze dzieci do ok 7 a nawet 8 miesiaca zycia jezdzily w gondolach.... poza tym w nowych typach gondol z podwyzszanym oparciem nie widze problemu,ale to jest indywidualna sprawa i kazde dziecko i mama sa inne.... ja slyszalam o wielu maluchach korzystajacych z gondoli do na prawde "poznego" wieku....

Ela - ja tez mam wozek Emmlajunga Smart i jestem bardzo zadowolona :-) prowadzi sie bardzo latwo, mimo ze nie ma skretnych kol i swoje wazy. za to ma bardzo duza i wygodna gondolke i bardzo dobrze chroni dzidzie przed zimnem, deszczemi wiatrem. wada jest jego wilekosc (u nas do Fiata Uno tez wchodzi tylko wozek do bagaznika) i waga (nigdy bym tego wozka sama nie podniosla!!!). ale jesli nie tzrba go nosic, to jest SUPER.

do nas juz dojechal wózeczek i juz czeka cierpliwie na Oskarka
a ten maly rwie się na świat, jutro wizyta u lekarza, to okaze sie jak się sprawy mają, teraz leżymy caly czas

reklama
Do góry