reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Ja nie mam ani jednej rzeczy . Ok, mam balsam i olejek Palmersa dla siebie:wink:. Ale rozpoznanie wyprawkowe zrobione. Lista zrobiona. Wybraliśmy też wózek, fotelik I kosz Mojżesza. W grudniu do Mikołaja napiszę list z prośbą o rogal do spania. A od stycznia może już jakieś małe zakupy.

reklama
Ja nie mam ani jednej rzeczy . Ok, mam balsam i olejek Palmersa dla siebie:wink:. Ale rozpoznanie wyprawkowe zrobione. Lista zrobiona. Wybraliśmy też wózek, fotelik I kosz Mojżesza. W grudniu do Mikołaja napiszę list z prośbą o rogal do spania. A od stycznia może już jakieś małe zakupy.
Pamiętaj że czasem na wybrany kolor wozka czy fotelika sie czeka takze zamówić trzeba wcześniej. My na morski czekaliśmy aż 6 tyg...
Ważne że plan jest ;)

Zdradzisz jaki wózek wybraliście, my dziś dalej męczyliśmy panią w sklepie z tysiącem pytań o wózki

Na pewno firmy X-lander model na 85% X-Pulse. To wózek 2 w 1 gondola i spacerówka. Jest kompatybilny z fotelikami, które bierzemy pod uwagę czyli Maxi Cosi lub Izi Go. Wózek jest Polskiej firmy i ma wszystko co wydaje się potrzebne. Zdecydowaliśmy, że wózek kupimy używany.

my mamy X-landera x-move wersja 2017.
taki troszkę terenowy, ale mamy dookoła różny teren. beton, dróżki, pola, las, park.. prowadzi się jednym palcem, jest bardzo zwrotny. dla nas nie jest ciężki ale dla innych być może będzie. zależy czy musi go wnosić, bo jeśli tak to wiadomo że lepiej wybrać lżejsze wersje. u nas jest i winda, i wózkownia więc nie ma problemu.

któraś dziewczyna kiedyś pisała że ledwo wchodził jej do kombi - co mnie trochę zmartwilo. ale jak się okazało - my mamy sedana, i no, wchodzi bez większego wysiłku.. więc przy wyborze wózka najlepiej nie sugerować się tym, tylko sprawdzić na swoim modelu, bo jak widać samochody są różne.

co do stelaża - super się składa, intuicyjnie i tak samo rozkłada. praktycznie robi to za nas, spokojnie jedna ręka wystarczy. moskitiera wyciągana z podnóżka, z bajerów to jeszcze diody które doświetlaja drogę w ciemności, również w podnóżku. spacerówka ma pełną regulacje. duża pojemna torba, z przegródkami, miejsce na zakupy pod wózkiem również jest spore - ma odpinaną ściankę na rzepy w razie większego 'bagazu'.
my mamy wersję 3w1, fotelik z be safe izi go.

zapewne dokupimy parasolkę, bo daszek nie jest za duży w gondoli, przy spacerówce już nie można się doczepić bo buda jest długa, ma rozpinane przewiewne okno z siatki.
rączka odpinana z dwóch stron. regulowany podnóżek, duże pompowane koła.
materiał jest odpinany, można łatwo wyprać.

z minusów to pewnie wyjdzie w praniu :)
nie jestem znawcą i nie mam porównania ale jak na pierwszy wózek jestem bardzo zadowolona ;)

my mamy X-landera x-move wersja 2017.
taki troszkę terenowy, ale mamy dookoła różny teren. beton, dróżki, pola, las, park.. prowadzi się jednym palcem, jest bardzo zwrotny. dla nas nie jest ciężki ale dla innych być może będzie. zależy czy musi go wnosić, bo jeśli tak to wiadomo że lepiej wybrać lżejsze wersje. u nas jest i winda, i wózkownia więc nie ma problemu.

któraś dziewczyna kiedyś pisała że ledwo wchodził jej do kombi - co mnie trochę zmartwilo. ale jak się okazało - my mamy sedana, i no, wchodzi bez większego wysiłku.. więc przy wyborze wózka najlepiej nie sugerować się tym, tylko sprawdzić na swoim modelu, bo jak widać samochody są różne.

co do stelaża - super się składa, intuicyjnie i tak samo rozkłada. praktycznie robi to za nas, spokojnie jedna ręka wystarczy. moskitiera wyciągana z podnóżka, z bajerów to jeszcze diody które doświetlaja drogę w ciemności, również w podnóżku. spacerówka ma pełną regulacje. duża pojemna torba, z przegródkami, miejsce na zakupy pod wózkiem również jest spore - ma odpinaną ściankę na rzepy w razie większego 'bagazu'.
my mamy wersję 3w1, fotelik z be safe izi go.

zapewne dokupimy parasolkę, bo daszek nie jest za duży w gondoli, przy spacerówce już nie można się doczepić bo buda jest długa, ma rozpinane przewiewne okno z siatki.
rączka odpinana z dwóch stron. regulowany podnóżek, duże pompowane koła.
materiał jest odpinany, można łatwo wyprać.

z minusów to pewnie wyjdzie w praniu :)
nie jestem znawcą i nie mam porównania ale jak na pierwszy wózek jestem bardzo zadowolona ;)
I właśnie dlatego wybraliśmy x-landera. Same zalety :biggrin2:.

reklama
Dziewczyny, są ładne ciuszki w Kauflandzie! body, spodnie, bluzeczki, getry rajstopy pakowane w 2 lub 3 paku po 23-30zl. W skladzie napisane Bio bawelna 100%. Przypadkiem się natknęłam i kupiłam komplet 3xbody krótki rekawek 3xbody długo rekawek i 3x skarpetki. Firma to Kuniboo. Zaraz wrzucę fotki :)

Do góry