reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Dziewczyny przyszła dzisiaj do mnie torba do wózka z AliExpress. Jest przegenialna a kosztuje 70 zł! Czekałam ok 3 tyg. Mega porządne wykonanie, śliczny kolor, w środku dużo kieszonek i na zew, do tego pasek do noszenia na ramieniu, paski krótkie do zawieszenia na wózku, saszetka z przewijakiem, wkład na butelkę termiczny i mała saszetka. Polecam naprawdę :)))

Zobacz, co znalazłem w AliExpress
Link do: Online Shop Fashion Baby Diaper Bag Multifunctional Nappy Bags Waterproof Mommy Changing Bag Mummy Stroller Bag | Aliexpress Mobile

reklama
Dziewczyny przyszła dzisiaj do mnie torba do wózka z AliExpress. Jest przegenialna a kosztuje 70 zł! Czekałam ok 3 tyg. Mega porządne wykonanie, śliczny kolor, w środku dużo kieszonek i na zew, do tego pasek do noszenia na ramieniu, paski krótkie do zawieszenia na wózku, saszetka z przewijakiem, wkład na butelkę termiczny i mała saszetka. Polecam naprawdę :)))

Zobacz, co znalazłem w AliExpress
Link do: Online Shop Fashion Baby Diaper Bag Multifunctional Nappy Bags Waterproof Mommy Changing Bag Mummy Stroller Bag | Aliexpress Mobile

Nie wyświetla mi tej aukcji [emoji17] wrzucisz screana?

Nie wyświetla mi tej aukcji [emoji17] wrzucisz screana?

IMG_0637.JPG

Szkoda ze nie widać linku:/

Załączniki

• IMG_0637.JPG
    IMG_0637.JPG
    127,4 KB · Wyświetleń: 461
Ja biorę po 1 zestawie na dzień.
Do torby wrzucę jeden na 56 i jeden na 62.
Mąż i tak co dzień będzie to doniesie.
Ze 3 pieluchy tetrowe do buźki i rożek.
Hmm zastanawiam się teraz czy brać rożek albo jakiś kocyk, nie pamiętam czy położna o czymś takim mówiła w ogóle. W sumie o ciuszkach wspomniała dopiero jak zapytałam [emoji848]

Hmm zastanawiam się teraz czy brać rożek albo jakiś kocyk, nie pamiętam czy położna o czymś takim mówiła w ogóle. W sumie o ciuszkach wspomniała dopiero jak zapytałam [emoji848]
Kocyk do przykrycia jak najbardziej ok, ale mi mama mówiła (jest pielęgniarką pediatryczną), że rożek jest po to, by łatwiej i bezpieczniej było trzymać takie malutkie wiotkie dziecko, jak ktoś na początku nie potrafi, więc ja wybieram rożek ;)

U mnie na szpitalnej liście jest rozek/becik. Ja się zastanawiam czy jakiegoś mniejszego i cieńszego nie kupić, niż ten co mam...

A rodzaj ciuszkow to chyba obojętne, prawda? Czy to będą śpiochy + kaftanik/body czy np body + pajac?
Ciuszki jakie Tobie wygodnie.
Moja córa w marcu urodzona w kaftaniku i pieluszce i rożku była.
Jak było jej chłodno to jeszcze śpiochy ubierałam, bo mi tak pasowało
20180915_131013.jpg

Załączniki

• 20180915_131013.jpg
    20180915_131013.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 332
Dziewczyny od jutra w Biedronce jest promocja na zielone Pampersy 2;)

Zamówiłam dzisiaj przewijak i prześcieradła do łóżeczka i kupiłam paczkę pampersow 1. Kolejny krok do przodu w wyprawce ;)

Ja czekam na reklamacje tego łóżeczka [emoji23] jak mi do końca tygodnia nie odpiszą pozytywnie, to maz złoży je z ta częścią - ona ma po prostu dwie wady srednio estetycznie wyglądające, ale poza tym jest dobra, żeby sie zdażyło wywietrzeć.. a jak doślą te cześć nową, poprawiona to się tylko wymieni... mam taką wizje.. nie wiem jeszcze co na to mój mąż [emoji23][emoji85]
I zacznę prać te rożki, kocyki i większe rzeczy. A początkiem października w końcu ciuszki [emoji106] będę przygotowana lepiej niż w 1.ciąży [emoji23]
Do przyda, do przodu trzeba isc [emoji5] bobasy już sie powoli szykują... nabierają masy na wyjście [emoji28]

reklama
Ja czekam na reklamacje tego łóżeczka [emoji23] jak mi do końca tygodnia nie odpiszą pozytywnie, to maz złoży je z ta częścią - ona ma po prostu dwie wady srednio estetycznie wyglądające, ale poza tym jest dobra, żeby sie zdażyło wywietrzeć.. a jak doślą te cześć nową, poprawiona to się tylko wymieni... mam taką wizje.. nie wiem jeszcze co na to mój mąż [emoji23][emoji85]
I zacznę prać te rożki, kocyki i większe rzeczy. A początkiem października w końcu ciuszki [emoji106] będę przygotowana lepiej niż w 1.ciąży [emoji23]
Do przyda, do przodu trzeba isc [emoji5] bobasy już sie powoli szykują... nabierają masy na wyjście [emoji28]
A co u Ciebie z tym lóżeczkiem ? :-/

Do góry