reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Dziewczyny przyszła dzisiaj do mnie torba do wózka z AliExpress. Jest przegenialna a kosztuje 70 zł! Czekałam ok 3 tyg. Mega porządne wykonanie, śliczny kolor, w środku dużo kieszonek i na zew, do tego pasek do noszenia na ramieniu, paski krótkie do zawieszenia na wózku, saszetka z przewijakiem, wkład na butelkę termiczny i mała saszetka. Polecam naprawdę :)))

Zobacz, co znalazłem w AliExpress
Link do: Online Shop Fashion Baby Diaper Bag Multifunctional Nappy Bags Waterproof Mommy Changing Bag Mummy Stroller Bag | Aliexpress Mobile

reklama
Dziewczyny przyszła dzisiaj do mnie torba do wózka z AliExpress. Jest przegenialna a kosztuje 70 zł! Czekałam ok 3 tyg. Mega porządne wykonanie, śliczny kolor, w środku dużo kieszonek i na zew, do tego pasek do noszenia na ramieniu, paski krótkie do zawieszenia na wózku, saszetka z przewijakiem, wkład na butelkę termiczny i mała saszetka. Polecam naprawdę :)))

Zobacz, co znalazłem w AliExpress
Link do: Online Shop Fashion Baby Diaper Bag Multifunctional Nappy Bags Waterproof Mommy Changing Bag Mummy Stroller Bag | Aliexpress Mobile

Nie wyświetla mi tej aukcji [emoji17] wrzucisz screana?

Nie wyświetla mi tej aukcji [emoji17] wrzucisz screana?

IMG_0637.JPG

Szkoda ze nie widać linku:/

Załączniki

• IMG_0637.JPG
    IMG_0637.JPG
    127,4 KB · Wyświetleń: 469
Ja biorę po 1 zestawie na dzień.
Do torby wrzucę jeden na 56 i jeden na 62.
Mąż i tak co dzień będzie to doniesie.
Ze 3 pieluchy tetrowe do buźki i rożek.
Hmm zastanawiam się teraz czy brać rożek albo jakiś kocyk, nie pamiętam czy położna o czymś takim mówiła w ogóle. W sumie o ciuszkach wspomniała dopiero jak zapytałam [emoji848]

Hmm zastanawiam się teraz czy brać rożek albo jakiś kocyk, nie pamiętam czy położna o czymś takim mówiła w ogóle. W sumie o ciuszkach wspomniała dopiero jak zapytałam [emoji848]
Kocyk do przykrycia jak najbardziej ok, ale mi mama mówiła (jest pielęgniarką pediatryczną), że rożek jest po to, by łatwiej i bezpieczniej było trzymać takie malutkie wiotkie dziecko, jak ktoś na początku nie potrafi, więc ja wybieram rożek ;)

U mnie na szpitalnej liście jest rozek/becik. Ja się zastanawiam czy jakiegoś mniejszego i cieńszego nie kupić, niż ten co mam...

A rodzaj ciuszkow to chyba obojętne, prawda? Czy to będą śpiochy + kaftanik/body czy np body + pajac?
Ciuszki jakie Tobie wygodnie.
Moja córa w marcu urodzona w kaftaniku i pieluszce i rożku była.
Jak było jej chłodno to jeszcze śpiochy ubierałam, bo mi tak pasowało
20180915_131013.jpg

Załączniki

• 20180915_131013.jpg
    20180915_131013.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 338
Dziewczyny od jutra w Biedronce jest promocja na zielone Pampersy 2;)

Zamówiłam dzisiaj przewijak i prześcieradła do łóżeczka i kupiłam paczkę pampersow 1. Kolejny krok do przodu w wyprawce ;)

Ja czekam na reklamacje tego łóżeczka [emoji23] jak mi do końca tygodnia nie odpiszą pozytywnie, to maz złoży je z ta częścią - ona ma po prostu dwie wady srednio estetycznie wyglądające, ale poza tym jest dobra, żeby sie zdażyło wywietrzeć.. a jak doślą te cześć nową, poprawiona to się tylko wymieni... mam taką wizje.. nie wiem jeszcze co na to mój mąż [emoji23][emoji85]
I zacznę prać te rożki, kocyki i większe rzeczy. A początkiem października w końcu ciuszki [emoji106] będę przygotowana lepiej niż w 1.ciąży [emoji23]
Do przyda, do przodu trzeba isc [emoji5] bobasy już sie powoli szykują... nabierają masy na wyjście [emoji28]

reklama
Ja czekam na reklamacje tego łóżeczka [emoji23] jak mi do końca tygodnia nie odpiszą pozytywnie, to maz złoży je z ta częścią - ona ma po prostu dwie wady srednio estetycznie wyglądające, ale poza tym jest dobra, żeby sie zdażyło wywietrzeć.. a jak doślą te cześć nową, poprawiona to się tylko wymieni... mam taką wizje.. nie wiem jeszcze co na to mój mąż [emoji23][emoji85]
I zacznę prać te rożki, kocyki i większe rzeczy. A początkiem października w końcu ciuszki [emoji106] będę przygotowana lepiej niż w 1.ciąży [emoji23]
Do przyda, do przodu trzeba isc [emoji5] bobasy już sie powoli szykują... nabierają masy na wyjście [emoji28]
A co u Ciebie z tym lóżeczkiem ? :-/

Do góry