reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

My też od nikogo nie dostaliśmy, bo nie mamy szkrabów w rodzinie. Nie kupiłam nic używanego, bo jakoś nie lubię...
Ale większość rzeczy ubraniowych kupiłam na wyprzedażach - wiosną z kolekcji jesień-zima itp. Za wiele pajacy płaciłam po 12-15 zł, body jeszcze mniej... naprawdę niewiele rzeczy kupiłam po normalnych cenach, bo uważam że szkoda kasy na chwilę ;) Kupowałam w h&m, kappahl, cocodrillo, smyk, c&a, pinokio... tyle, że kompletowałem wyprawkę jakoś od maja...

My dopiero w lipcu dowiedziliśmy się, że będzie dziewczynka, w sierpniu zaczęły się moje problemy ze skracającą szyjką i ciągłe wizyty po lekarzach / pobyty w szpitalu, wiec jedynie w lipcu latałam po sklepach, a wtedy jakiś dużych przecen nie było :( A teraz jestem uziemiona w domu i jedynie mogę zamawiać coś przez internet.

reklama
Ja się sugerowałam tym co dziewczyny na forum pisały no i nie mam jakoś specjalnie dużo tych ciuszków i na 62 i 56 a teraz jak wystawiacie zdjęcia wypranych i poukładanych to widzę ze i tak macie duuuuzo więcej [emoji16] wiec będę musiała jesCze trochę dokupić [emoji85]

Macie może jakieś stronki z lozeczkami fajnymi ? Bo ja znalazlam na allegro, od 4 dni czekam aż mi podadzą kwotę do przesłania w euro... Także szukam gdzie indziej niż z Allegro (do wysłania do Polski, stamtąd siostra mi je podać ma tutaj) [emoji4]

Macie może jakieś stronki z lozeczkami fajnymi ? Bo ja znalazlam na allegro, od 4 dni czekam aż mi podadzą kwotę do przesłania w euro... Także szukam gdzie indziej niż z Allegro (do wysłania do Polski, stamtąd siostra mi je podać ma tutaj) [emoji4]

My zamówilismy z www.mamaania.com.pl, mają duży wybór, ale zamówiliśmy dopiero w sobotę, więc nie mogę się na razie wypowiedzieć pod innymi względami :p

Nie no body to chyba pod śpiochy i pajace też się daje nie ? [emoji28]

Ale pod pajace daje sie body z krótkim rękawem [emoji106] z długim rękawkiem to na dol albo półśpiochy albo śpiochy - ale na tej liście ich nie ma, moze są na drugiej stronie [emoji23]myślę, że to ucięta lista, bo bodziakow z krótkim rękawkiem tez nie widzę... [emoji848]

Ale pod pajace daje sie body z krótkim rękawem [emoji106] z długim rękawkiem to na dol albo półśpiochy albo śpiochy - ale na tej liście ich nie ma, moze są na drugiej stronie [emoji23]myślę, że to ucięta lista, bo bodziakow z krótkim rękawkiem tez nie widzę... [emoji848]
Jestem zielona w temacie ubierania niemowląt, ale... pod pajace naprawdę nie można dać body z długim rękawem?
Myslałam, że można albo z długim albo z krótkim. To samo z kaftanikiem? Można chyba założyć na długi rękaw?

A z pieniędzmi rożnie bywa, wiec jak ktoś kupuje używane to przecież nic takiego... jak sie od kogoś dostaje to tez są używane [emoji106][emoji5] a używane można kupić po 2,3zl za sztukę - wiec przebitka jest [emoji16] ale tez trzeba mieć namiary na fajne sklepy z używaną odzieżą i umieć „polować”... a to już rożnie bywa [emoji28]
Ja mam większość ciuchów po pierworodnym, wiec z racji tego młodszy będzie chodził w używkach... myślę, że przeżyje [emoji85] nowe tez mu pokupywalam trochę na wyprzach[emoji8] coccodrillo, 5.10.15, c&a, i bodziaki i pajace z George - uwielbiam je[emoji7]

To jest koniec listy, nie jest ucieta. Myślę, że autorka kierowała się tym, że 2 warstwy i body z długim i na to pajac lub body z długim i polspiochy.

To jest koniec listy, nie jest ucieta. Myślę, że autorka kierowała się tym, że 2 warstwy i body z długim i na to pajac lub body z długim i polspiochy.

Wiesz co... nigdy bym nie ubrała na body z długim rękawkiem jeszcze pajaca. Pajac przecież ma długi rękaw... to jakby u góry miał dwie warstwy, a na dole tylko nogawki... co innego body z krótkim - jako bielizna pod spod. Do body z długim tylko i wyłącznie półśpiochy albo śpioszki, No chyba ze jest zimno i wychodzimy na zewnątrz - wtedy można body z długim, na dol rajtuzki na przykład i na to pajacyk grubszy polarowy... po równo u góry i na dole. Bo inaczej nie ogarniam... [emoji848][emoji85]

reklama
Jestem zielona w temacie ubierania niemowląt, ale... pod pajace naprawdę nie można dać body z długim rękawem?
Myslałam, że można albo z długim albo z krótkim. To samo z kaftanikiem? Można chyba założyć na długi rękaw?

Możesz założyć co chcesz [emoji5][emoji106] szczególnie jak idziesz na podwórko. Dla mnie po domu - dwa długie rękawy na siebie to za dużo [emoji848] za ciepło... chyba, że w mieszkaniu masz z 19 stopni? Bo pomysl, jak ubierasz siebie... pod bluzkę raczej top albo krotki rękawek, prawda? A na dol spodnie. Chyba, że mowię - ubierasz body z długim, na dol tez np.rajtuzki czy półspiochy i na to pajac - taki cieplejszy- masz rozłożone po równo ciepełko. I czemu chcesz na body z długim ubrać kaftanik?
Ja czasami jak miałam zimniej w domu (bo lubię [emoji5]), to ubierałam body z długim i na to ewentualnie krotki rękawek koszulka - taki styl [emoji3]na dol cieplejszej półśpiochy albo spodenki [emoji106]

Do góry