reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

My też od nikogo nie dostaliśmy, bo nie mamy szkrabów w rodzinie. Nie kupiłam nic używanego, bo jakoś nie lubię...
Ale większość rzeczy ubraniowych kupiłam na wyprzedażach - wiosną z kolekcji jesień-zima itp. Za wiele pajacy płaciłam po 12-15 zł, body jeszcze mniej... naprawdę niewiele rzeczy kupiłam po normalnych cenach, bo uważam że szkoda kasy na chwilę ;) Kupowałam w h&m, kappahl, cocodrillo, smyk, c&a, pinokio... tyle, że kompletowałem wyprawkę jakoś od maja...

My dopiero w lipcu dowiedziliśmy się, że będzie dziewczynka, w sierpniu zaczęły się moje problemy ze skracającą szyjką i ciągłe wizyty po lekarzach / pobyty w szpitalu, wiec jedynie w lipcu latałam po sklepach, a wtedy jakiś dużych przecen nie było :( A teraz jestem uziemiona w domu i jedynie mogę zamawiać coś przez internet.

reklama
Ja się sugerowałam tym co dziewczyny na forum pisały no i nie mam jakoś specjalnie dużo tych ciuszków i na 62 i 56 a teraz jak wystawiacie zdjęcia wypranych i poukładanych to widzę ze i tak macie duuuuzo więcej [emoji16] wiec będę musiała jesCze trochę dokupić [emoji85]

Macie może jakieś stronki z lozeczkami fajnymi ? Bo ja znalazlam na allegro, od 4 dni czekam aż mi podadzą kwotę do przesłania w euro... Także szukam gdzie indziej niż z Allegro (do wysłania do Polski, stamtąd siostra mi je podać ma tutaj) [emoji4]

Macie może jakieś stronki z lozeczkami fajnymi ? Bo ja znalazlam na allegro, od 4 dni czekam aż mi podadzą kwotę do przesłania w euro... Także szukam gdzie indziej niż z Allegro (do wysłania do Polski, stamtąd siostra mi je podać ma tutaj) [emoji4]

My zamówilismy z www.mamaania.com.pl, mają duży wybór, ale zamówiliśmy dopiero w sobotę, więc nie mogę się na razie wypowiedzieć pod innymi względami :p

Nie no body to chyba pod śpiochy i pajace też się daje nie ? [emoji28]

Ale pod pajace daje sie body z krótkim rękawem [emoji106] z długim rękawkiem to na dol albo półśpiochy albo śpiochy - ale na tej liście ich nie ma, moze są na drugiej stronie [emoji23]myślę, że to ucięta lista, bo bodziakow z krótkim rękawkiem tez nie widzę... [emoji848]

Ale pod pajace daje sie body z krótkim rękawem [emoji106] z długim rękawkiem to na dol albo półśpiochy albo śpiochy - ale na tej liście ich nie ma, moze są na drugiej stronie [emoji23]myślę, że to ucięta lista, bo bodziakow z krótkim rękawkiem tez nie widzę... [emoji848]
Jestem zielona w temacie ubierania niemowląt, ale... pod pajace naprawdę nie można dać body z długim rękawem?
Myslałam, że można albo z długim albo z krótkim. To samo z kaftanikiem? Można chyba założyć na długi rękaw?

A z pieniędzmi rożnie bywa, wiec jak ktoś kupuje używane to przecież nic takiego... jak sie od kogoś dostaje to tez są używane [emoji106][emoji5] a używane można kupić po 2,3zl za sztukę - wiec przebitka jest [emoji16] ale tez trzeba mieć namiary na fajne sklepy z używaną odzieżą i umieć „polować”... a to już rożnie bywa [emoji28]
Ja mam większość ciuchów po pierworodnym, wiec z racji tego młodszy będzie chodził w używkach... myślę, że przeżyje [emoji85] nowe tez mu pokupywalam trochę na wyprzach[emoji8] coccodrillo, 5.10.15, c&a, i bodziaki i pajace z George - uwielbiam je[emoji7]

To jest koniec listy, nie jest ucieta. Myślę, że autorka kierowała się tym, że 2 warstwy i body z długim i na to pajac lub body z długim i polspiochy.

To jest koniec listy, nie jest ucieta. Myślę, że autorka kierowała się tym, że 2 warstwy i body z długim i na to pajac lub body z długim i polspiochy.

Wiesz co... nigdy bym nie ubrała na body z długim rękawkiem jeszcze pajaca. Pajac przecież ma długi rękaw... to jakby u góry miał dwie warstwy, a na dole tylko nogawki... co innego body z krótkim - jako bielizna pod spod. Do body z długim tylko i wyłącznie półśpiochy albo śpioszki, No chyba ze jest zimno i wychodzimy na zewnątrz - wtedy można body z długim, na dol rajtuzki na przykład i na to pajacyk grubszy polarowy... po równo u góry i na dole. Bo inaczej nie ogarniam... [emoji848][emoji85]

reklama
Jestem zielona w temacie ubierania niemowląt, ale... pod pajace naprawdę nie można dać body z długim rękawem?
Myslałam, że można albo z długim albo z krótkim. To samo z kaftanikiem? Można chyba założyć na długi rękaw?

Możesz założyć co chcesz [emoji5][emoji106] szczególnie jak idziesz na podwórko. Dla mnie po domu - dwa długie rękawy na siebie to za dużo [emoji848] za ciepło... chyba, że w mieszkaniu masz z 19 stopni? Bo pomysl, jak ubierasz siebie... pod bluzkę raczej top albo krotki rękawek, prawda? A na dol spodnie. Chyba, że mowię - ubierasz body z długim, na dol tez np.rajtuzki czy półspiochy i na to pajac - taki cieplejszy- masz rozłożone po równo ciepełko. I czemu chcesz na body z długim ubrać kaftanik?
Ja czasami jak miałam zimniej w domu (bo lubię [emoji5]), to ubierałam body z długim i na to ewentualnie krotki rękawek koszulka - taki styl [emoji3]na dol cieplejszej półśpiochy albo spodenki [emoji106]

Do góry