reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Kurcze, a ja dokupiłam pajace, ale body bez rękawków nie mam w ogóle. Pajac na gole ciałko to zły pomysł?
Wiem ze guziki pewnie średnio, ale pępuszek mniej się podrażnia?

Ja nie będę stosować zasady jednej warstwy więcej bo przegrzalabym małego :D sama chodzę zima w bluzce na długi rękaw i na sweter. Rajty na dwór tez obowiązkowe ;)
dodam, ze mój narzeczony chodzi w krótkim rękawku wiec to nie kwestia chłodu w mieszkaniu a indywidualnego odczuwania temperatur.

Mam podobnie jak Ty [emoji23] teraz będę szukać bodziaków z krótkim rękawem, bo nie mam żadnego pod pajace [emoji15] myślałam żeby w domu Młodego ubierać tylko w pajace lub body z długim i śpioszki , a jak będzie chłodno to przykryć, a tu proszę [emoji15] my zazwyczaj chodzimy w krótkim rekawie, w domu będziemy mieli 22-23 stopnie tyle ile trzeba w sumie.

reklama
Macie może jakieś stronki z lozeczkami fajnymi ? Bo ja znalazlam na allegro, od 4 dni czekam aż mi podadzą kwotę do przesłania w euro... Także szukam gdzie indziej niż z Allegro (do wysłania do Polski, stamtąd siostra mi je podać ma tutaj) [emoji4]

Woodies ;) my zamówiliśmy łóżeczko i jesteśmy bardzo zadowoleni - wszyscy orzekli, że bardzo ładne i dobrze wykonane ;)

A z pieniędzmi rożnie bywa, wiec jak ktoś kupuje używane to przecież nic takiego... jak sie od kogoś dostaje to tez są używane [emoji106][emoji5] a używane można kupić po 2,3zl za sztukę - wiec przebitka jest [emoji16] ale tez trzeba mieć namiary na fajne sklepy z używaną odzieżą i umieć „polować”... a to już rożnie bywa [emoji28]
Ja mam większość ciuchów po pierworodnym, wiec z racji tego młodszy będzie chodził w używkach... myślę, że przeżyje [emoji85] nowe tez mu pokupywalam trochę na wyprzach[emoji8] coccodrillo, 5.10.15, c&a, i bodziaki i pajace z George - uwielbiam je[emoji7]

Pewnie, że można... ale to jak dla mnie trzeba lubieć - próbowałam kilka razy pójść do sh i nigdy nic nieś kupiłam... po prostu nie umiem jak to pięknie nazwałaś „upolować” i jeszcze na dodatek nie mogę znieść zapachu sh ;( jakby ktoś za mnie kupił to byłoby ok. ;p

Hehe mnie też jakoś nie zdziwiła cieplejsze gora niż dół. Ja nawet dzisiaj pojechałam na basen ubrana na górze w koszulkę z krótkim i bluzę, a dół krótkie spodenki. I często jak taki pajac chodzę:) myślę, że żadna z nas krzywdy dziecku nie zrobi, a przecież da się poznać czy mu za ciepło, czy za zimno, czy ok. W dzisiejszych czasach dokupić parę ciuszków to nie problem. Mam jeszcze jedną listę z bb chyba od mam z października.

Patrząc na te listy to chyba mam za dużo trochę... ale ja nie wyobrażam sobie ciągle prać... ile razy ubierałam dzieci kuzynów na jakieś wyjście czy do spania (pilnowałam często) to zdażały nam się wypadki, a to ubrane podniosłam i ulało i od nowa, a to posikało (przeważnie chłopcy), bo położyłam za blisko, a to pośliniony do połowy, bo nie ogarnęłam żeby szybko cos podłożyć...

Ostatnia edycja:
Jasne, każda ubiera jak chce [emoji106]po prostu nie spotkałam sie z czymś takim wcześniej [emoji5] i o jedna warstwę to więcej ubiera sie chyba noworodka, tak do miesiąca, a pózniej to chodzi o podwórko, jak lezy w gondoli - bo my chodźmy, a ono lezy, to mu zimniej. No
ale na chłopski rózum to mu chyba zimniej i u góry i u doły jak lezy? Ja w zimie po domu chodzę w krótkim rękawku.. czasami jak jest bardzo zimno to mam bluzkę z długim i pod spod top, ale nigdy w życiu nie ubrałam sobie długiej bluzki a na to sweter [emoji28] natomiast faktem jest, że w zimie nie nosze rajtuz pod spodniami, nawet jak jest temperatura minusowa... ale to dziecku tez ubierzecie zimą gore podwójną a na dol tylko kombinezon bez rajstopek?
Ja będę mieć zestawy- body z krótkim i pajac na to albo body z długim i półspiochy, ewentualnie jak pisałam wyżej na to body bluzka z krótkim rękawkiem. A jak chłodno w domu można kocykiem przykryć czy do otulacza albo rożka włożyć [emoji106] a ile planujecie mnie stopni w domu?

My mamy chłoadno w mieszkaniu (tak mi się wydaje), bo w nocy 18-9 stopni, a w dzień tak 19-21... teraz śpimy jeszcze z otwartym na oścież oknem, choć widać że zrobiło się chłodniej, bo mój Mąż od tygodnia jakoś się przykrywa ;p generalnie nam jest zawsze ciepło ;p ja nadal chodzę w krótkich rękawkach, nawet wieczorami... przeważnie mam coś na siebie, ale z reguły ubieram jak ktoś marudzi, ze zachoruję, albo siedzimy na tyłkach przy stoliku na tarasie ;p

A okno w łazience jak uchyliłam w marcu tak nie zostało ani razu zamknięte jeszcze, choć ostatnio pomyślałam przy kąpieli, że już chyba czas powoli zamykać wieczorami ;p

Jasne, każda ubiera jak chce
emoji106.png
po prostu nie spotkałam sie z czymś takim wcześniej
emoji5.png
i o jedna warstwę to więcej ubiera sie chyba noworodka, tak do miesiąca, a pózniej to chodzi o podwórko, jak lezy w gondoli - bo my chodźmy, a ono lezy, to mu zimniej. No
ale na chłopski rózum to mu chyba zimniej i u góry i u doły jak lezy? Ja w zimie po domu chodzę w krótkim rękawku.. czasami jak jest bardzo zimno to mam bluzkę z długim i pod spod top, ale nigdy w życiu nie ubrałam sobie długiej bluzki a na to sweter
emoji28.png
natomiast faktem jest, że w zimie nie nosze rajtuz pod spodniami, nawet jak jest temperatura minusowa... ale to dziecku tez ubierzecie zimą gore podwójną a na dol tylko kombinezon bez rajstopek?
Ja będę mieć zestawy- body z krótkim i pajac na to albo body z długim i półspiochy, ewentualnie jak pisałam wyżej na to body bluzka z krótkim rękawkiem. A jak chłodno w domu można kocykiem przykryć czy do otulacza albo rożka włożyć
emoji106.png
a ile planujecie mnie stopni w domu?

My planujemy mieć tak ok 21 stopni - nie warto mieć cieplej. :)

Zamawialam od nich łóżko 80×160 dla synka. Duży wybór, przesyłka sprawna, łóżko super wykonane i służy nam już od kilku m-cy ostatnio coraz częściej śpimy w nim razem
emoji6.png
bez zastrzeżeń więc myślę że z lozeczkami tak samo - polecam!

Ooo to super, że jesteś zadowolona, bo wcześniej nie mogłam znaleźć zadnych opinii o tym łożeczku co zamówilismy i bałam się, że będzie źle wykonane :)

Haha, ja to jestem mega zmarźluchem, na plaży przy 35 stopniach jak zawieje, to mam dreszcze i się przykrywam czymś :-D:-D miałam nadzieję, że w ciąży będzie mi wreszcie ciepło, ale skądże tam ;P za to mąż odwrotnie, ciągle mu gorąco. Ciekawe, po którym z nas dziecko odziedziczy :rolleyes2:

Zamawialam od nich łóżko 80×160 dla synka. Duży wybór, przesyłka sprawna, łóżko super wykonane i służy nam już od kilku m-cy ostatnio coraz częściej śpimy w nim razem[emoji6] bez zastrzeżeń więc myślę że z lozeczkami tak samo - polecam!

Dokładnie z tej strony zamawiałam i walczę z reklamacja [emoji53] przyszło łóżeczko z dwoma wadami producenckimi i teraz będzie walka o czas.. ech... oby załatwić sprawę w 4 tygodnie [emoji853]

Mam podobnie jak Ty [emoji23] teraz będę szukać bodziaków z krótkim rękawem, bo nie mam żadnego pod pajace [emoji15] myślałam żeby w domu Młodego ubierać tylko w pajace lub body z długim i śpioszki , a jak będzie chłodno to przykryć, a tu proszę [emoji15] my zazwyczaj chodzimy w krótkim rekawie, w domu będziemy mieli 22-23 stopnie tyle ile trzeba w sumie.

Pod pajac najwygodniej body z krótkim, to wg mnie taka - bielizna... z reguły bodziaki z krótkim mogą być bardziej przy ciele, a pajace bywają luźniejsze ciut i tak po gołym ciałku by sie „majdały”. A body z długim i półspiochy to mój ulubiony zestaw na dzień [emoji5] czy cienkie spodenki [emoji57]

My mamy chłoadno w mieszkaniu (tak mi się wydaje), bo w nocy 18-9 stopni, a w dzień tak 19-21... teraz śpimy jeszcze z otwartym na oścież oknem, choć widać że zrobiło się chłodniej, bo mój Mąż od tygodnia jakoś się przykrywa ;p generalnie nam jest zawsze ciepło ;p ja nadal chodzę w krótkich rękawkach, nawet wieczorami... przeważnie mam coś na siebie, ale z reguły ubieram jak ktoś marudzi, ze zachoruję, albo siedzimy na tyłkach przy stoliku na tarasie ;p

Tez tak mam, ja w pokoju salonie nie zamykałam jeszcze okna od nie wiem kiedy [emoji23] Młody do 1w nocy spi z otwartym, jak wchodzę do niego po zrobionym siusiu albo jak idę spać o tej porze to dopiero zamykam. W zimie mam z reguły zakręcone kaloryfery jak nie na całość, to dużo przykręcam... chyba ze mocno minusowa na zewnątrz, ale go pilnuje żeby nie przekroczyło 21 stopni inaczej ostro wietrze... w nocy lubię chlodek, lepiej sie oddycha i spi, poniżej 20 zdecydowanie.
A po domu nie założyłam długiego rękawa od... maja? Tylko krotki [emoji106]jest ciepło przecież. Tak samo skarpetek moje nogi nie widziały od hoho[emoji28]
Dlatego w moim odczuciu dwa długie rękawy dla bobasa to jest dużo... wole ubrać krotki pod spod, a w razie zimna wsadzić go do otulacza czy rożka i już [emoji106]

Myślę, że każda z nad wypracuje - bądź wypracowała jak to nie pierwsze dziecko- swój własny sposób i tego będzie sie trzymać. Bo...kto nie wie najlepiej jak mama? [emoji106][emoji5]

reklama
Dokładnie z tej strony zamawiałam i walczę z reklamacja [emoji53] przyszło łóżeczko z dwoma wadami producenckimi i teraz będzie walka o czas.. ech... oby załatwić sprawę w 4 tygodnie [emoji853]

Pod pajac najwygodniej body z krótkim, to wg mnie taka - bielizna... z reguły bodziaki z krótkim mogą być bardziej przy ciele, a pajace bywają luźniejsze ciut i tak po gołym ciałku by sie „majdały”. A body z długim i półspiochy to mój ulubiony zestaw na dzień [emoji5] czy cienkie spodenki [emoji57]

Tez tak mam, ja w pokoju salonie nie zamykałam jeszcze okna od nie wiem kiedy [emoji23] Młody do 1w nocy spi z otwartym, jak wchodzę do niego po zrobionym siusiu albo jak idę spać o tej porze to dopiero zamykam. W zimie mam z reguły zakręcone kaloryfery jak nie na całość, to dużo przykręcam... chyba ze mocno minusowa na zewnątrz, ale go pilnuje żeby nie przekroczyło 21 stopni inaczej ostro wietrze... w nocy lubię chlodek, lepiej sie oddycha i spi, poniżej 20 zdecydowanie.
A po domu nie założyłam długiego rękawa od... maja? Tylko krotki [emoji106]jest ciepło przecież. Tak samo skarpetek moje nogi nie widziały od hoho[emoji28]
Dlatego w moim odczuciu dwa długie rękawy dla bobasa to jest dużo... wole ubrać krotki pod spod, a w razie zimna wsadzić go do otulacza czy rożka i już [emoji106]

Myślę, że każda z nad wypracuje - bądź wypracowała jak to nie pierwsze dziecko- swój własny sposób i tego będzie sie trzymać. Bo...kto nie wie najlepiej jak mama? [emoji106][emoji5]

Dokładnie ;) ja się boję z koli, że zamrozimy dziecko ;p bo przegrzać to chyba nie mamy szans ;p ale będę sprawdzała kark i może ogarnę szybko czy jest ok., czy coś ubrać, czy zdjąć ;)

Do góry