reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka

Dziś mąż przywiózł od koleżanki ciuszki, które dla mnie odłożyła.
Kombinezonow już nie będę kupowała, bo jeszcze mam ten mikołajkowy co kiedyś wrzuciłam po starszych dzieciach
20180906_121932.jpg
20180906_122010.jpg
20180906_122953.jpg
20180906_123952.jpg

Załączniki

• 20180906_121932.jpg
    20180906_121932.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 408
  • 20180906_122010.jpg
    20180906_122010.jpg
    95,9 KB · Wyświetleń: 408
  • 20180906_122953.jpg
    20180906_122953.jpg
    88,3 KB · Wyświetleń: 411
  • 20180906_123952.jpg
    20180906_123952.jpg
    92,3 KB · Wyświetleń: 410
reklama
A że tak spytam.. Ten laktator to taka ważna rzecz i potrzebna?
To zależy. Czasem jest potrzebny do rozkręcenia laktacji albo jak Maluszek nie chce ssać to tez można odciągać, przydaje się też przy nawale pokarmu. Nie jest powiedziane ze wszystkim nam się przyda ale lepiej mieć niż nie mieć. Możesz wybrać sobie teraz a jak będziesz potrzebować to ktoś Ci kupi i przywiezie. Ja kupiłam bo była akurat promocja a nie chciałam żeby później w razie czego narzeczony kupił jakiś byle jaki [emoji1]

Dziewczyny też jestem zainteresowana laktatorem z medeli i zastanawiałam się nad tym mini, tego normalnego to dosyć wysoka cena, a nie wiadomo czy będziemy korzystać. Rozmawiałam z koleżanką i ona miała ten mini z medeli i była bardzo zadowolona więc chyba się zdecyduję.
Ja też się ku niej skłaniam.

A że tak spytam.. Ten laktator to taka ważna rzecz i potrzebna?

Zależy... ja np. nawet jeśli okaże się, że nie potrzebuję w celu rozkręcenia laktacji to i tak będę używać z uwagi, że nasza Mała będzie musiała zostawać czasem beze mnie i musi coś jeść (jeśli uda się karmić piersią w ogóle)... a nie zamierzam lecieć na złamanie karku, bo dziecko nie ma mleka ;)

Smoczki polecane przez logopedów to lovi, te co wyżej ktoś wstawił ;) ja tez takie kupuje.

A powiedzcie mi jakie torby do wózków kupujecie ? Macie jakieś linki? Widziałam, ze Piorun coś wstawił, a jeszcze ktoś coś?
Ja planuje chyba plecak zamiast torby. Na alli sa ok. 18-20 dolarow plus rabat jako pierwsze zamówienie a u nas ten sam na allegro znalazłam za ponad stowe :/

reklama
Ja wybrałam dynamiczny z uwagi, że chcę karmić piersią... a może uda się bez? ;)
Tak na chłopski rozum mi się wydawało, że powinien kształtem przypominać te smoczki od pierwszych butelek co są przy laktatorach. Już mi się czasami w necie nie chce szukać info tylko wolę tutaj was zapytać. W tych artykułach zawsze takie długie wstępy dają...

Do góry