reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka

Co do materaca kupiłam pianka lateks. Wczoraj doszedł i wydaje się być całkiem fajny;)
Dziewczyny jaki laktator elektryczny możecie mi polecić? Chciałam medele ale nie wiem jak sprawdza się ten mini A swing niestety trochę za drogi ;)

Ja chyba na avent z philipsa się zdecyduję[emoji28]

reklama
B0DDBDF0-79A8-44FB-8A4D-DF14EE2AB1CF.jpeg
@FiLi88 super, bardzo Ci dziękuję. Czyli folia jest. Pozostało mi poszukać sklepu, w którym ją mają :)

Dziewczyny, a planujecie teraz dokupić torby do wózka? Wiem, że część wózków ma na wyposażeniu, ale akurat Adorra nie i szukam jakiejś fajnej :)

Ja zamówiłam torbę i organizer do wózka z Woollove ;) ale pokażę Wam jak dostanę, czyli pewnie końcem miesiąca...
Torba podobna do tej szarej ze zdjęcia ;)

Załączniki

• B0DDBDF0-79A8-44FB-8A4D-DF14EE2AB1CF.jpeg
    B0DDBDF0-79A8-44FB-8A4D-DF14EE2AB1CF.jpeg
    430,9 KB · Wyświetleń: 371
Jaki materac polecacie do łóżeczka? Wiem, że temat się już wcześniej przewinął, ale dopóki nie zamówiłam łóżeczka to zbytnio się tym nie interesowałam. Co prawda kupiłam do łóżeczka kokon, ale materac też ważna rzecz, bo nie wiadomo, czy dziecku będzie pasował kokon ;)

Ja po przeanalizowaniu kilku stron i po rozmowie z kolegą, który zajmuje sie takimi maluszkami na rehabilitacjach zakupiłam lateksowy... dokładnie to taki: https://hevea.krakow.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-plus-120x60-p-65.html
Czy to dobry wybór? Nie wiem, zobaczymy.

Och, ja przewertowałam pół internetu na forach pediatrycznych i rehab.i w większości zgadzali sie, że lateksowy najlepszy, ale... tak od 8-9 m-ca życia [emoji58] do tego czasu lepszy byłby trochę twardszy, dlatego albo kokos- najdroższa opcja (najdroższy materac z heava to właśnie lateks-kokos) albo lateks - pianka elastyczna [emoji5] z kokosem trzeba pilnować tylko, żeby dziecko nie posikalo... najlepiej przescieradlo nieprzemakalne czy takie podkładki pod nie... [emoji106]
Ja zamawiam ten sam. Zaoszczędziłam na łóżeczku, bo kupiłam proste za 159zł, ale szarpnę się na materac :) Tym bardziej, że liczę, że łóżeczko nam trochę posłuży, bo ma opcję zmiany na tapczanik :)

Ja chyba na avent z philipsa się zdecyduję[emoji28]
A co myślicie o canpolu? Chyba każdy tu ma w planach te droższe. Zastanawiam się czy nie wziąć elektrycznego ale właśnie tańszego w związku z tym, że nie wiem czy będę używać.

Ja zamawiam ten sam. Zaoszczędziłam na łóżeczku, bo kupiłam proste za 159zł, ale szarpnę się na materac :) Tym bardziej, że liczę, że łóżeczko nam trochę posłuży, bo ma opcję zmiany na tapczanik :)

A co myślicie o canpolu? Chyba każdy tu ma w planach te droższe. Zastanawiam się czy nie wziąć elektrycznego ale właśnie tańszego w związku z tym, że nie wiem czy będę używać.
Moja przyjaciółka używała canpolu i była bardzo zadowolona. Teraz pozyczyla koleżance i koleżanka też sobie laktacje rozbujala :)

reklama
Do góry