reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Takie 2 pytania mnie nurtuja: 1. Jak będziecie praly to tylko prześcieradło czy również pokrowiec na materac do lozeczka? 2. Czy przed porodem warto, a jeżeli tak to jaki laktator kupić?

reklama
Takie 2 pytania mnie nurtuja: 1. Jak będziecie praly to tylko prześcieradło czy również pokrowiec na materac do lozeczka? 2. Czy przed porodem warto, a jeżeli tak to jaki laktator kupić?
Ja wypiore prześcieradło i ochraniacz na materac, pokrowiec zostawię w spokoju ;) a laktator kupiłam na Ali za grosze, chce żeby był w razie czego, bo raczej będę karmiła prosto z piersi ;)

Edytka jakie czynniki w tych materacach zdecydowały, że wybrałaś ten z kokosem? Ja się zastanawiam nad tymi trzema : sam lateks, lateksowo piankowy czy ten co kupiłaś lateks z kokosem?

Najlepszy jest chyba lateksowy, i stąd tez cena. Ale na pierwsze m-ce życia jednak ciut za miękki, więc stąd kokos, który jest twardszy. A piankowe też są super, tyle, że mają krótszą żywotność, dlatego też są tańsze. I tyle ;) Mój liczę, że będzie spał na nim do 3 roku żcyia, więc cenę jak się podzieli na 3 lata to nie jest źle :)

Laktator to zastanawiam się nad elektrycznym Aventem z Phillipsa - bo pasuje do butelek, które już kupiłam (dwie sztuki), no i Avent porządna firma, albo Medela Mini Electric ;) Już mam dość czytania opinii i szukania i chyba, któryś z nich kupię :dry::eek:

Najlepszy jest chyba lateksowy, i stąd tez cena. Ale na pierwsze m-ce życia jednak ciut za miękki, więc stąd kokos, który jest twardszy. A piankowe też są super, tyle, że mają krótszą żywotność, dlatego też są tańsze. I tyle ;) Mój liczę, że będzie spał na nim do 3 roku żcyia, więc cenę jak się podzieli na 3 lata to nie jest źle :)

Laktator to zastanawiam się nad elektrycznym Aventem z Phillipsa - bo pasuje do butelek, które już kupiłam (dwie sztuki), no i Avent porządna firma, albo Medela Mini Electric ;) Już mam dość czytania opinii i szukania i chyba, któryś z nich kupię :dry::eek:

W tym materacu co Ty wybrałaś jest fajne to, że jest dwustronny i można dopasować twardość do miesięcy dzidziusia.
Nie mogę się zdecydować ;)

Jeżeli chodzi o laktator to zastanawiam się czy ten mini będzie spełniał swoją rolę, cena jest zachęcająca w porównaniu z normalną medela.

A który to ten materac na który ty się zdecydowałaś? Bo naciskam na link i nie wyskakuje mi żadna stronka.. Powiesz może na której stronie u nich w kategorii "materac dla niemowląt" żebym mogła znaleźć? Dziękuję [emoji4]

@Igorowelove a jaki kupiłaś? Elektryczny czy ręczny? @Dita_333 no Philips avent... Też o nim myślałam. I tak rozkminiam czy lepiej kupić ręczny i zobaczyć co się będzie działo a później zainwestować ew w elektryczny czy lepiej od razu elektryczny, czy po prostu na razie wybrać a dokupić jak będzie mus. A zabieracie go do szpitala? Ja w ogóle nie wiem jak to będzie u mnie z kp, bo obawiam się że będę musiala szybko wrócić do leków sprzed ciąży, a od tego co stosuje podobno dzieci mają biegunki.

A który to ten materac na który ty się zdecydowałaś? Bo naciskam na link i nie wyskakuje mi żadna stronka.. Powiesz może na której stronie u nich w kategorii "materac dla niemowląt" żebym mogła znaleźć? Dziękuję [emoji4]

Skopiowałam link:

https://hevea.krakow.pl/materac-lateksowo-kokosowy-hevea-krzys-120x60-p-4.html
Trochę drogi, wiem... ale dla kręgosłupa zdrowy i posłuży spokojnie do 3.roku życia
emoji106.png
emoji847.png

Widzisz teraz?
W tym materacu co Ty wybrałaś jest fajne to, że jest dwustronny i można dopasować twardość do miesięcy dzidziusia.
Nie mogę się zdecydować ;)

Jeżeli chodzi o laktator to zastanawiam się czy ten mini będzie spełniał swoją rolę, cena jest zachęcająca w porównaniu z normalną medela.

Z laktatorami to chyba niestety jest tak, że dopóki nie kupisz i nie sprawdzisz to nie będziesz wiedzieć.. Ja liczę, że jakoś dużo nie będę używać...Może na początku i jak będę gdzieś wychodzić to odciągnę i zostawię pokarm, a jak się w ogóle nie przyda to sprzedam :) Taki jest plan :)

Skopiowałam link:

https://hevea.krakow.pl/materac-lateksowo-kokosowy-hevea-krzys-120x60-p-4.html
Trochę drogi, wiem... ale dla kręgosłupa zdrowy i posłuży spokojnie do 3.roku życia
emoji106.png
emoji847.png

Widzisz teraz?

Z laktatorami to chyba niestety jest tak, że dopóki nie kupisz i nie sprawdzisz to nie będziesz wiedzieć.. Ja liczę, że jakoś dużo nie będę używać...Może na początku i jak będę gdzieś wychodzić to odciągnę i zostawię pokarm, a jak się w ogóle nie przyda to sprzedam :) Taki jest plan :)
W końcu widzę, dziękuję! [emoji4] Może i ja się zdecyduje.. W końcu materac musi być porządny [emoji4]

reklama
@Igorowelove a jaki kupiłaś? Elektryczny czy ręczny? @Dita_333 no Philips avent... Też o nim myślałam. I tak rozkminiam czy lepiej kupić ręczny i zobaczyć co się będzie działo a później zainwestować ew w elektryczny czy lepiej od razu elektryczny, czy po prostu na razie wybrać a dokupić jak będzie mus. A zabieracie go do szpitala? Ja w ogóle nie wiem jak to będzie u mnie z kp, bo obawiam się że będę musiala szybko wrócić do leków sprzed ciąży, a od tego co stosuje podobno dzieci mają biegunki.

Miałam ręczny po siostrze...PORAŻKA dla mnie. I tyle w temacie :laugh2: Tak jak napisałam, najwyżej sprzedam :) A jak nie wiesz czy w ogóle będziesz mogła karmić to może się wstrzymaj?

Do góry