reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka

@Igorowelove a jaki kupiłaś? Elektryczny czy ręczny? @Dita_333 no Philips avent... Też o nim myślałam. I tak rozkminiam czy lepiej kupić ręczny i zobaczyć co się będzie działo a później zainwestować ew w elektryczny czy lepiej od razu elektryczny, czy po prostu na razie wybrać a dokupić jak będzie mus. A zabieracie go do szpitala? Ja w ogóle nie wiem jak to będzie u mnie z kp, bo obawiam się że będę musiala szybko wrócić do leków sprzed ciąży, a od tego co stosuje podobno dzieci mają biegunki.
Ja kupiłam ręczny Avent . Jeśli okaże się, że laktator jest bardzo potrzebny i czesto go używam to zainwestuje w elektryczny. Ja zabieram ze sobą laktator do szpitala wolę mieć przy sobie w razie czego niż np martwić się w środku nocy , nie zajmuje to aż tak wiele miejsca [emoji6]

reklama
Takie 2 pytania mnie nurtuja: 1. Jak będziecie praly to tylko prześcieradło czy również pokrowiec na materac do lozeczka? 2. Czy przed porodem warto, a jeżeli tak to jaki laktator kupić?
Będę prała i prześcieradło i pokrowiec.
Laktator ręczny na początek na nawał pokarmu, bo planuje karmić głównie sama.
A z czasem planuje kupić elektryczny i od 6-7 mca będę odciągać i czasem karmić moim mlekiem z butelki, bo po roku pewnie wrócę do pracy.

@Igorowelove a jaki kupiłaś? Elektryczny czy ręczny? @Dita_333 no Philips avent... Też o nim myślałam. I tak rozkminiam czy lepiej kupić ręczny i zobaczyć co się będzie działo a później zainwestować ew w elektryczny czy lepiej od razu elektryczny, czy po prostu na razie wybrać a dokupić jak będzie mus. A zabieracie go do szpitala? Ja w ogóle nie wiem jak to będzie u mnie z kp, bo obawiam się że będę musiala szybko wrócić do leków sprzed ciąży, a od tego co stosuje podobno dzieci mają biegunki.
Elektryczny. Przy pierworodnym miałam ręczny z Avent i albo nie umiałam się tym posługiwać albo był do bani, bo tego mleka i tak mało co leciało [emoji14] w dodatku wkurzało mnie pompowanie ręką [emoji14] do szpitala nie zabieram, jak by co to mąż podrzuci, ale raczej wątpię by był potrzebny ;)

Elektryczny. Przy pierworodnym miałam ręczny z Avent i albo nie umiałam się tym posługiwać albo był do bani, bo tego mleka i tak mało co leciało [emoji14] w dodatku wkurzało mnie pompowanie ręką [emoji14] do szpitala nie zabieram, jak by co to mąż podrzuci, ale raczej wątpię by był potrzebny ;)

No ja miałam nie kupować bo nawały choć były takie że ZAlewalam pidzame spiąć w nocy a potem była Tego piękna skorupa to mimo wszystko nie był mi potrzebny bo dzieciaki mi to normowaly ale dostałam teraz .. no i mam

Już mam swojego Mercedesa [emoji7] fajnie jest zapakowany, więc nie będę go jeszcze składać, na razie leży wszystko osobno noi cieszę się jak dziecko[emoji16] oczywiście już dzwoniłam do Tosi i mówię że nie mam moskitiery, to mi Pani wytłumaczył że ona jest już wmontowana w budce i dopiero wtedy ja znalazłam[emoji17] ogólnie wizualnie na plus, śpiworek też jest ekstra a praktycznie się wypowiem jak będę miała już swojego pasażera [emoji170][emoji188]

Jeszcze zanim wyjde, wrzucam Wam moje cudaki do lozeczka i wozka. Zestaw z żołtym jest mniejszy i mysle, ze spokojnie do wozeczka tez sie nada. Oczywiscie jeszcze nie prane i nie prasowane, dlatego takie wymemlane, ale jaram sie troszku ;)
@ONAONAONA jak skarpety dla coreczki ?? Poswiecilas nocke na dzierganie ;) hehehe

D3C12E55-CA12-455B-84A4-BFD41A127A76.jpeg
098B944F-6176-4EE9-9CC7-40A848246CD1.jpeg
A3EFE497-5168-48B3-A157-5E5712991C99.jpeg

Załączniki

• D3C12E55-CA12-455B-84A4-BFD41A127A76.jpeg
    D3C12E55-CA12-455B-84A4-BFD41A127A76.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 378
  • 098B944F-6176-4EE9-9CC7-40A848246CD1.jpeg
    098B944F-6176-4EE9-9CC7-40A848246CD1.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 362
  • A3EFE497-5168-48B3-A157-5E5712991C99.jpeg
    A3EFE497-5168-48B3-A157-5E5712991C99.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 379
Jeszcze zanim wyjde, wrzucam Wam moje cudaki do lozeczka i wozka. Zestaw z żołtym jest mniejszy i mysle, ze spokojnie do wozeczka tez sie nada. Oczywiscie jeszcze nie prane i nie prasowane, dlatego takie wymemlane, ale jaram sie troszku ;)
@ONAONAONA jak skarpety dla coreczki ?? Poswiecilas nocke na dzierganie ;) hehehe

Zobacz załącznik 893088 Zobacz załącznik 893089 Zobacz załącznik 893090

haha muszę becik skończyć i wezme się za skarpety haha
kocyk
pościel sliczna:) narobiłaś mi ochoty ale to mam jeszcze czas po narodzinach małego:)

reklama
Do góry