reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

@Igorowelove a jaki kupiłaś? Elektryczny czy ręczny? @Dita_333 no Philips avent... Też o nim myślałam. I tak rozkminiam czy lepiej kupić ręczny i zobaczyć co się będzie działo a później zainwestować ew w elektryczny czy lepiej od razu elektryczny, czy po prostu na razie wybrać a dokupić jak będzie mus. A zabieracie go do szpitala? Ja w ogóle nie wiem jak to będzie u mnie z kp, bo obawiam się że będę musiala szybko wrócić do leków sprzed ciąży, a od tego co stosuje podobno dzieci mają biegunki.
Ja kupiłam ręczny Avent . Jeśli okaże się, że laktator jest bardzo potrzebny i czesto go używam to zainwestuje w elektryczny. Ja zabieram ze sobą laktator do szpitala wolę mieć przy sobie w razie czego niż np martwić się w środku nocy , nie zajmuje to aż tak wiele miejsca [emoji6]

reklama
Takie 2 pytania mnie nurtuja: 1. Jak będziecie praly to tylko prześcieradło czy również pokrowiec na materac do lozeczka? 2. Czy przed porodem warto, a jeżeli tak to jaki laktator kupić?
Będę prała i prześcieradło i pokrowiec.
Laktator ręczny na początek na nawał pokarmu, bo planuje karmić głównie sama.
A z czasem planuje kupić elektryczny i od 6-7 mca będę odciągać i czasem karmić moim mlekiem z butelki, bo po roku pewnie wrócę do pracy.

@Igorowelove a jaki kupiłaś? Elektryczny czy ręczny? @Dita_333 no Philips avent... Też o nim myślałam. I tak rozkminiam czy lepiej kupić ręczny i zobaczyć co się będzie działo a później zainwestować ew w elektryczny czy lepiej od razu elektryczny, czy po prostu na razie wybrać a dokupić jak będzie mus. A zabieracie go do szpitala? Ja w ogóle nie wiem jak to będzie u mnie z kp, bo obawiam się że będę musiala szybko wrócić do leków sprzed ciąży, a od tego co stosuje podobno dzieci mają biegunki.
Elektryczny. Przy pierworodnym miałam ręczny z Avent i albo nie umiałam się tym posługiwać albo był do bani, bo tego mleka i tak mało co leciało [emoji14] w dodatku wkurzało mnie pompowanie ręką [emoji14] do szpitala nie zabieram, jak by co to mąż podrzuci, ale raczej wątpię by był potrzebny ;)

Elektryczny. Przy pierworodnym miałam ręczny z Avent i albo nie umiałam się tym posługiwać albo był do bani, bo tego mleka i tak mało co leciało [emoji14] w dodatku wkurzało mnie pompowanie ręką [emoji14] do szpitala nie zabieram, jak by co to mąż podrzuci, ale raczej wątpię by był potrzebny ;)

No ja miałam nie kupować bo nawały choć były takie że ZAlewalam pidzame spiąć w nocy a potem była Tego piękna skorupa to mimo wszystko nie był mi potrzebny bo dzieciaki mi to normowaly ale dostałam teraz .. no i mam

Już mam swojego Mercedesa [emoji7] fajnie jest zapakowany, więc nie będę go jeszcze składać, na razie leży wszystko osobno noi cieszę się jak dziecko[emoji16] oczywiście już dzwoniłam do Tosi i mówię że nie mam moskitiery, to mi Pani wytłumaczył że ona jest już wmontowana w budce i dopiero wtedy ja znalazłam[emoji17] ogólnie wizualnie na plus, śpiworek też jest ekstra a praktycznie się wypowiem jak będę miała już swojego pasażera [emoji170][emoji188]

Jeszcze zanim wyjde, wrzucam Wam moje cudaki do lozeczka i wozka. Zestaw z żołtym jest mniejszy i mysle, ze spokojnie do wozeczka tez sie nada. Oczywiscie jeszcze nie prane i nie prasowane, dlatego takie wymemlane, ale jaram sie troszku ;)
@ONAONAONA jak skarpety dla coreczki ?? Poswiecilas nocke na dzierganie ;) hehehe

D3C12E55-CA12-455B-84A4-BFD41A127A76.jpeg
098B944F-6176-4EE9-9CC7-40A848246CD1.jpeg
A3EFE497-5168-48B3-A157-5E5712991C99.jpeg

Załączniki

• D3C12E55-CA12-455B-84A4-BFD41A127A76.jpeg
    D3C12E55-CA12-455B-84A4-BFD41A127A76.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 380
  • 098B944F-6176-4EE9-9CC7-40A848246CD1.jpeg
    098B944F-6176-4EE9-9CC7-40A848246CD1.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 366
  • A3EFE497-5168-48B3-A157-5E5712991C99.jpeg
    A3EFE497-5168-48B3-A157-5E5712991C99.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 381
Jeszcze zanim wyjde, wrzucam Wam moje cudaki do lozeczka i wozka. Zestaw z żołtym jest mniejszy i mysle, ze spokojnie do wozeczka tez sie nada. Oczywiscie jeszcze nie prane i nie prasowane, dlatego takie wymemlane, ale jaram sie troszku ;)
@ONAONAONA jak skarpety dla coreczki ?? Poswiecilas nocke na dzierganie ;) hehehe

Zobacz załącznik 893088 Zobacz załącznik 893089 Zobacz załącznik 893090

haha muszę becik skończyć i wezme się za skarpety haha
kocyk
pościel sliczna:) narobiłaś mi ochoty ale to mam jeszcze czas po narodzinach małego:)

reklama
Do góry