Mis z hm popularny, trz go mamyJa wczoraj kupiłam taki śpiworek do fotelika handmade na olx, używany, w dobrym stanie.
Zobacz załącznik 892603 Zobacz załącznik 892605
Przyszedł mi też miś z h&m i sukienka na Święta
Zobacz załącznik 892606
No i jeszcze mój mąż kupił córce pajacyki. Egocentryk
Zobacz załącznik 892618
reklama
springflower
Fanka BB :)
Dziewczyny, ja kupiłam już taki ciepły kombinezonik (roz.62) ,ale zaczynam myśleć o takim śpiworku lekkim do fotelika samochodowego. Faktycznie bezpieczeniej i nie ma grzać malucha. Jak chcecie wtedy ubierać dziecko? Jakiś cienki kombinezonik typu miś?
Zastanawiam się na kupnem dwóch rozmiarów 56 na wyjście ze szpitala i 62, ale z drugiej strony nie chce mieć tego za dużo
Zastanawiam się na kupnem dwóch rozmiarów 56 na wyjście ze szpitala i 62, ale z drugiej strony nie chce mieć tego za dużo
Paulianna89
Dziewczyny, ja kupiłam już taki ciepły kombinezonik (roz.62) ,ale zaczynam myśleć o takim śpiworku lekkim do fotelika samochodowego. Faktycznie bezpieczeniej i nie ma grzać malucha. Jak chcecie wtedy ubierać dziecko? Jakiś cienki kombinezonik typu miś?
Tak właśnie myślałam o misiu i śpiworku. I tylko 62 rozmiar, bo 56 może raz czy dwa bym Mu ubrała.
Tyna_88
No zauważyłam, że popularny jak sie Was radziłam jaki rozmiar wybraćMis z hm popularny, trz go mamy
Też przyjęłam taką taktykę. Czy się sprawdzi okaże się w praniuTak właśnie myślałam o misiu i śpiworku. I tylko 62 rozmiar, bo 56 może raz czy dwa bym Mu ubrała.
Widzisz a ja nakupywalam na 50-56 i to pełno tego naprawdę.. [emoji17] Boże, czyli muszę większych nakupywać?
To moja pierwsza ciąża i jestem troszeczkę zagubiona z wyprawką.. Kupuję to co przeczytam że potrzebne a doświadczenia własnego niestety nie mam..
To wszystko zależy od dziecka. Moja córka prawie miesiąc nosiła 50/56. Urodziła się 50 cm, potem ok 1,5 miesiąca nosiła 56, a dopiero potem 62 wiec to naprawdę zależy. Urodziła się o czasie
Ewela2805
Właśnie bo ja różnie słyszałam więc nakupywalam mniejszych dużo i teraz znowu panikuje że muszę nakupywać większe.. A można jakoś mniej więcej obliczyć wzrost na podstawie czegoś konkretnego? Albo np. czy mogłabyś mi powiedzieć ile miała twoja córeczka w 27 tygodniu ? Bo moja ma teraz 34cm.. Sama już nie wiem, ale większe muszę kupić i to koniecznie..To wszystko zależy od dziecka. Moja córka prawie miesiąc nosiła 50/56. Urodziła się 50 cm, potem ok 1,5 miesiąca nosiła 56, a dopiero potem 62 wiec to naprawdę zależy. Urodziła się o czasie
Właśnie bo ja różnie słyszałam więc nakupywalam mniejszych dużo i teraz znowu panikuje że muszę nakupywać większe.. A można jakoś mniej więcej obliczyć wzrost na podstawie czegoś konkretnego? Albo np. czy mogłabyś mi powiedzieć ile miała twoja córeczka w 27 tygodniu ? Bo moja ma teraz 34cm.. Sama już nie wiem, ale większe muszę kupić i to koniecznie..
Nie mam pojęcia ile miała w szpitalu jak ja zmierzyli to powiedzieli, ze ma 54 cm i wazy 3200. Wszystkie ubranka na 56 były za duże wiec w domu ja sami zmierzyliśmy i wyszło 50 cm wiec tego nie da się przewidzieć chyba. Miałam sporo ubranek 56, ale musiałam dokupić na szybko mniejsze
Bo w szpitalu mierza od czubka glowki i cala stopke, dlatego ich pomiar wyszedl wiekszyNie mam pojęcia ile miała w szpitalu jak ja zmierzyli to powiedzieli, ze ma 54 cm i wazy 3200. Wszystkie ubranka na 56 były za duże wiec w domu ja sami zmierzyliśmy i wyszło 50 cm wiec tego nie da się przewidzieć chyba. Miałam sporo ubranek 56, ale musiałam dokupić na szybko mniejsze
reklama
the_flower
Hehe ja poczytałam pół godziny i się zdecydowałam na lateksowo-kokosowy [emoji5][emoji106]
https://hevea.krakow.pl/materace-dla-dzieci-lateksowe-piankowe-czy-z-kokosem-n-4.html
A kupuję taki:
https://hevea.krakow.pl/materac-lateksowo-kokosowy-hevea-krzys-120x60-p-4.html
Triche drogi, wiem... ale dla kręgosłupa zdrowy i posłuży spokojnie do 3.roku życia [emoji106][emoji847]
Pięknie!!!![emoji847] brawo Ty!![emoji847]
Edytka jakie czynniki w tych materacach zdecydowały, że wybrałaś ten z kokosem? Ja się zastanawiam nad tymi trzema : sam lateks, lateksowo piankowy czy ten co kupiłaś lateks z kokosem?