reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka

reklama
Dziewczyny, ja kupiłam już taki ciepły kombinezonik (roz.62) ,ale zaczynam myśleć o takim śpiworku lekkim do fotelika samochodowego. Faktycznie bezpieczeniej i nie ma grzać malucha. Jak chcecie wtedy ubierać dziecko? Jakiś cienki kombinezonik typu miś?
Zastanawiam się na kupnem dwóch rozmiarów 56 na wyjście ze szpitala i 62, ale z drugiej strony nie chce mieć tego za dużo ;)

Dziewczyny, ja kupiłam już taki ciepły kombinezonik (roz.62) ,ale zaczynam myśleć o takim śpiworku lekkim do fotelika samochodowego. Faktycznie bezpieczeniej i nie ma grzać malucha. Jak chcecie wtedy ubierać dziecko? Jakiś cienki kombinezonik typu miś?
Zastanawiam się na kupnem dwóch rozmiarów 56 na wyjście ze szpitala i 62, ale z drugiej strony nie chce mieć tego za dużo ;)

Tak właśnie myślałam o misiu i śpiworku. I tylko 62 rozmiar, bo 56 może raz czy dwa bym Mu ubrała.

Widzisz a ja nakupywalam na 50-56 i to pełno tego naprawdę.. [emoji17] Boże, czyli muszę większych nakupywać?
To moja pierwsza ciąża i jestem troszeczkę zagubiona z wyprawką.. Kupuję to co przeczytam że potrzebne a doświadczenia własnego niestety nie mam..

To wszystko zależy od dziecka. Moja córka prawie miesiąc nosiła 50/56. Urodziła się 50 cm, potem ok 1,5 miesiąca nosiła 56, a dopiero potem 62;) wiec to naprawdę zależy. Urodziła się o czasie ;)

Ja dziś w komisie kupiłam kombinezon na wyjście ze szpitala za 15zł. Taki gruby zimowy albo na wyprzedażach kupię albo ten po starszych może się nada.
20180828_151146.jpg

Załączniki

• 20180828_151146.jpg
    20180828_151146.jpg
    54,7 KB · Wyświetleń: 332
To wszystko zależy od dziecka. Moja córka prawie miesiąc nosiła 50/56. Urodziła się 50 cm, potem ok 1,5 miesiąca nosiła 56, a dopiero potem 62;) wiec to naprawdę zależy. Urodziła się o czasie ;)
Właśnie bo ja różnie słyszałam więc nakupywalam mniejszych dużo i teraz znowu panikuje że muszę nakupywać większe.. A można jakoś mniej więcej obliczyć wzrost na podstawie czegoś konkretnego? Albo np. czy mogłabyś mi powiedzieć ile miała twoja córeczka w 27 tygodniu ? Bo moja ma teraz 34cm.. Sama już nie wiem, ale większe muszę kupić i to koniecznie..

Właśnie bo ja różnie słyszałam więc nakupywalam mniejszych dużo i teraz znowu panikuje że muszę nakupywać większe.. A można jakoś mniej więcej obliczyć wzrost na podstawie czegoś konkretnego? Albo np. czy mogłabyś mi powiedzieć ile miała twoja córeczka w 27 tygodniu ? Bo moja ma teraz 34cm.. Sama już nie wiem, ale większe muszę kupić i to koniecznie..

Nie mam pojęcia ile miała;) w szpitalu jak ja zmierzyli to powiedzieli, ze ma 54 cm i wazy 3200. Wszystkie ubranka na 56 były za duże wiec w domu ja sami zmierzyliśmy i wyszło 50 cm;) wiec tego nie da się przewidzieć chyba. Miałam sporo ubranek 56, ale musiałam dokupić na szybko mniejsze ;)

Nie mam pojęcia ile miała;) w szpitalu jak ja zmierzyli to powiedzieli, ze ma 54 cm i wazy 3200. Wszystkie ubranka na 56 były za duże wiec w domu ja sami zmierzyliśmy i wyszło 50 cm;) wiec tego nie da się przewidzieć chyba. Miałam sporo ubranek 56, ale musiałam dokupić na szybko mniejsze ;)
Bo w szpitalu mierza od czubka glowki i cala stopke, dlatego ich pomiar wyszedl wiekszy :)

reklama
Hehe ja poczytałam pół godziny i się zdecydowałam na lateksowo-kokosowy [emoji5][emoji106]
https://hevea.krakow.pl/materace-dla-dzieci-lateksowe-piankowe-czy-z-kokosem-n-4.html
A kupuję taki:
https://hevea.krakow.pl/materac-lateksowo-kokosowy-hevea-krzys-120x60-p-4.html
Triche drogi, wiem... ale dla kręgosłupa zdrowy i posłuży spokojnie do 3.roku życia [emoji106][emoji847]

Pięknie!!!![emoji847] brawo Ty!![emoji847]

Edytka jakie czynniki w tych materacach zdecydowały, że wybrałaś ten z kokosem? Ja się zastanawiam nad tymi trzema : sam lateks, lateksowo piankowy czy ten co kupiłaś lateks z kokosem?

Do góry