reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Ja tez się zabezpieczam i zamówiłam i witaminę D i katarek do nosa oraz jakieś leki. Mieszkam za granicą wiec wolę to mieć niż szukać później tutaj albo czekać na dostawę z polskiej apteki. Swoją drogą gdybym była w Polsce to tez wolałabym to wszystko mieć w domu bo ja też na zadupiu mieszkam jak Dita wiec różnie z aptekami.

Właśnie dostałam sms ze jutro przyjdzie paczka z wyprawka, którą w Szkocji dostaje się od rządu dla każdego urodzonego tutaj dziecka [emoji4]

reklama
Ale chyba witaminę D już tak? Raczej jest obowiązkowa dla niemowląt[emoji28]
Co to katarkow to mam nose-fride, nie wyobrażam jej sobie nie mieć w domu. A z doświadczenia wiem, że jak dziecko ma mieć goraczke to właśnie w nocy albo na święta czy w niedzielę[emoji23] i wtedy czytać jaki lek podać na szybko i sie dokształcać to nie dla mnie [emoji53] za dużo stresu.. No i ja mieszkam na zadupiu.. nie mam ochoty szukać po necie która i gdzie apteka ma dyżur.,. Skoro paracetamol dla dzieci dużo nie kosztuje i warto mieć go pod rękę[emoji5]a na kolki to rzeczywiście, moze akurat mieć nie będzie... mój nie miał [emoji847]
Dla mnie to trochę jak nie kupowanie wyprawki przed porodem...
a ja lubię być zabezpieczona [emoji5]
Nie kupowałam nic, na wypisie na pewno będę miała napisane co i jak a w szpitalu jest apteka całodobowa przy wyjsciu:)

1. Czytałam, że produkty z importu równoległego niczym się nie różnią od tych w normalnych opakowaniach. Wie ktoś jak to jest? @majacyr ?
2. Kupujecie kateter czy dopiero jak nie będzie innego wyjścia? I w ogóle leki typu espumisan, czopki, witaminy kupujecie już teraz czy po porodzie? Nie wiem np. czy mam kupić wit D, czy przy wyjściu ze szpitala powiedzą mi co robić?
niby niczym się nie różnią, ale z jakiejś przyczyny są dużo tańsze. Znajoma była we Francji i jej znajomy, który pracował przy produkcji sławnego żelu na bóle, mówił, że są dwie taśmy, dwie rozlewnie i jedno idzie jako oryginał a drugie jako import. Więc to chyba jak z colą ze sklepu i tą samą oryginalną z biedronki- niby wszystko ok, a jednak smakuje inaczej. Ja kupuję czasem import ale tylko dosyć nieistotnych leków i tylko dla siebie.

Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym kateterem? Bo ja słyszałam tylko jedną złą opinię i żadnych dobrych. W zasadzie mało ludzi tego używa, chyba właśnie jako ostateczność.

Ja na pewno kupię paracetamol w zawiesinie i jakąś wit. D, resztę dokupię w razie potrzeby, aptek Ci u nas w Warszawie pod dostatkiem ;)

Właśnie był kurier z paczką, którą tutaj daje państwo. Wiedziałam, że sporo rzeczy w tym pudełku ale nie spodziewałam się aż takiej ilości. Dodatkowo jest materac i prześcieradła do tego pudła, może ono służyć jako przenośne łóżeczko, chociaż my z tej opcji pewnie nie będziemy korzystać [emoji1]
Najlepsze na ostatnim zdjęciu. Zabezpieczają się żeby prędko nie wysyłać następnego pudełka [emoji23][emoji23]
20181003_151100.jpg
20181003_151750.jpg
20181003_152230.jpg
20181003_153011.jpg

Załączniki

• 20181003_151100.jpg
    20181003_151100.jpg
    67,2 KB · Wyświetleń: 359
  • 20181003_151750.jpg
    20181003_151750.jpg
    73,2 KB · Wyświetleń: 364
  • 20181003_152230.jpg