reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

AD. 2 nie kupuję żadnych leków, witamin, katarkow, gruszek itp. Jak będą potrzebne to się kupi.. Są apteki całodobowe, samochód pod domem:) - nie będzie problemu. Nie chcę wywoływać wilka z lasu:)

Ale chyba witaminę D już tak? Raczej jest obowiązkowa dla niemowląt[emoji28]
Co to katarkow to mam nose-fride, nie wyobrażam jej sobie nie mieć w domu. A z doświadczenia wiem, że jak dziecko ma mieć goraczke to właśnie w nocy albo na święta czy w niedzielę[emoji23] i wtedy czytać jaki lek podać na szybko i sie dokształcać to nie dla mnie [emoji53] za dużo stresu.. No i ja mieszkam na zadupiu.. nie mam ochoty szukać po necie która i gdzie apteka ma dyżur.,. Skoro paracetamol dla dzieci dużo nie kosztuje i warto mieć go pod rękę[emoji5]a na kolki to rzeczywiście, moze akurat mieć nie będzie... mój nie miał [emoji847]
Dla mnie to trochę jak nie kupowanie wyprawki przed porodem...
a ja lubię być zabezpieczona [emoji5]

reklama
1. Czytałam, że produkty z importu równoległego niczym się nie różnią od tych w normalnych opakowaniach. Wie ktoś jak to jest? @majacyr ?
2. Kupujecie kateter czy dopiero jak nie będzie innego wyjścia? I w ogóle leki typu espumisan, czopki, witaminy kupujecie już teraz czy po porodzie? Nie wiem np. czy mam kupić wit D, czy przy wyjściu ze szpitala powiedzą mi co robić?

Witaminę D trzeba mieć. Majacyr polecała chyba
Link do: Vigantol, krople doustne, (20.000 j.m./ ml), 10 ml - Portal Dbam o Zdrowie
Każdemu niemowlakowi sie podaje. Inna dawka dla tych na kp, inna dla na mm.
Espumisan jak chcesz, zamiast czopków dla takiego maleństwa chyba lepiej Pedicetamol.

U nas na kolkę nic nie pomagało, dopiero rezygnacja z mieszania mleka mojego i modyfikowanego i przejście na wyłącznie modyfikowane zlikwidowało sprawę.

A co z tą witaminą K? No bo ja na początku kupowałam D+K, teraz nie kupowałam nic, bo w końcu nie wiem.
Teraz chyba K się nie podaje.. czemu? Nie wiem..

Ja tam mam leki, właśnie żeby później nie chodzić w stresie, tym bardziej jak sama zostanę w domu z dziećmi i nie będzie mi się uśmiechało z gorączkujących dzieckiem iść do apteki...

Ja tam mam leki, właśnie żeby później nie chodzić w stresie, tym bardziej jak sama zostanę w domu z dziećmi i nie będzie mi się uśmiechało z gorączkujących dzieckiem iść do apteki...
A nie podają w szpitalu wit. K jako szczepionkę, czy coś takiego? I później samemu już nie trzeba. No ja właśnie chyba wolałabym mieć leki, ale oprócz wit. D nie wiem co konkretnie:(

Witamina K jest teraz podawana maleństwu w szpitalu domięśniowo jeden raz i to pokrywa zapotrzebowanie już na tą witaminę, dlatego nie stosuje się już Wit K w domu [emoji6]

reklama
Do góry