reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

AD. 2 nie kupuję żadnych leków, witamin, katarkow, gruszek itp. Jak będą potrzebne to się kupi.. Są apteki całodobowe, samochód pod domem:) - nie będzie problemu. Nie chcę wywoływać wilka z lasu:)

Ale chyba witaminę D już tak? Raczej jest obowiązkowa dla niemowląt[emoji28]
Co to katarkow to mam nose-fride, nie wyobrażam jej sobie nie mieć w domu. A z doświadczenia wiem, że jak dziecko ma mieć goraczke to właśnie w nocy albo na święta czy w niedzielę[emoji23] i wtedy czytać jaki lek podać na szybko i sie dokształcać to nie dla mnie [emoji53] za dużo stresu.. No i ja mieszkam na zadupiu.. nie mam ochoty szukać po necie która i gdzie apteka ma dyżur.,. Skoro paracetamol dla dzieci dużo nie kosztuje i warto mieć go pod rękę[emoji5]a na kolki to rzeczywiście, moze akurat mieć nie będzie... mój nie miał [emoji847]
Dla mnie to trochę jak nie kupowanie wyprawki przed porodem...
a ja lubię być zabezpieczona [emoji5]

reklama
1. Czytałam, że produkty z importu równoległego niczym się nie różnią od tych w normalnych opakowaniach. Wie ktoś jak to jest? @majacyr ?
2. Kupujecie kateter czy dopiero jak nie będzie innego wyjścia? I w ogóle leki typu espumisan, czopki, witaminy kupujecie już teraz czy po porodzie? Nie wiem np. czy mam kupić wit D, czy przy wyjściu ze szpitala powiedzą mi co robić?

Witaminę D trzeba mieć. Majacyr polecała chyba
Link do: Vigantol, krople doustne, (20.000 j.m./ ml), 10 ml - Portal Dbam o Zdrowie
Każdemu niemowlakowi sie podaje. Inna dawka dla tych na kp, inna dla na mm.
Espumisan jak chcesz, zamiast czopków dla takiego maleństwa chyba lepiej Pedicetamol.

U nas na kolkę nic nie pomagało, dopiero rezygnacja z mieszania mleka mojego i modyfikowanego i przejście na wyłącznie modyfikowane zlikwidowało sprawę.

A co z tą witaminą K? No bo ja na początku kupowałam D+K, teraz nie kupowałam nic, bo w końcu nie wiem.
Teraz chyba K się nie podaje.. czemu? Nie wiem..

Ja tam mam leki, właśnie żeby później nie chodzić w stresie, tym bardziej jak sama zostanę w domu z dziećmi i nie będzie mi się uśmiechało z gorączkujących dzieckiem iść do apteki...

Ja tam mam leki, właśnie żeby później nie chodzić w stresie, tym bardziej jak sama zostanę w domu z dziećmi i nie będzie mi się uśmiechało z gorączkujących dzieckiem iść do apteki...
A nie podają w szpitalu wit. K jako szczepionkę, czy coś takiego? I później samemu już nie trzeba. No ja właśnie chyba wolałabym mieć leki, ale oprócz wit. D nie wiem co konkretnie:(

Witamina K jest teraz podawana maleństwu w szpitalu domięśniowo jeden raz i to pokrywa zapotrzebowanie już na tą witaminę, dlatego nie stosuje się już Wit K w domu [emoji6]

reklama
Do góry