reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

U nas tez tatus uczył oboje na szczescie szybo załapali :-DPrzyponmiało mi sie jak Szymon miał niecałe 3lata i na czterokołowcu jechał ja Dorote w wozku wiozłam a u nas za blokiem lekka gorka jest i on zamiast hamowac sie rozpedził i rozłozył nogi na boki i woła mama ratuj wiec matka hamulce w wozku i leci za nim ale zanim dobiegłam to ten skrecił kierownice i wbił sie w zywopłot jak doleciałam to myslałam ze płacze a ten sie smiał w głos i mowi mama ale fajna kraksa :p

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wpadło mi trochę kasy, bo sprzedałam leżaczek i skoczek i tak myślę co by za to kupić Małemu. Chodzi mi o jakąś fajną zabawkę, coś co go trochę zajmie. Będę wdzięczna za wszelkie pomysły...

Dziewczyny wpadło mi trochę kasy, bo sprzedałam leżaczek i skoczek i tak myślę co by za to kupić Małemu. Chodzi mi o jakąś fajną zabawkę, coś co go trochę zajmie. Będę wdzięczna za wszelkie pomysły...
U mnie the best of the best zabawka to wieeeeeelkie kartonowe pudło hehe.
Zamawiałam 15 kilowy wór karmy dla kotów i żwirek.
Przyszło to w wielgaśnym kartonie.
Tośka w nim siedzi, raczkuje, wstaje, gryzie, wywala z niego zabawki.
Ewentualnie przepędza z niego koty, bo one też są zachwycone nową zabawką.
Szał po prostu od kilku dni.
Polecam :-D

Verita to jest 18 ;-)
Tabela rozmiaru obuwia - Modny-Dzieciak.pl

Ja kupuję w smyku i h&m buciki takie małe ;-)
No to dobrze mówiłam ekspedientce ze muszę mieć 18 a ona nie 19 bo nie maja mniejszych. Nie maja numeru na moja bo ma małą nogę.
U mnie mnie w rodzinym mieście nie ma h&m itd tylko ccc. Ale w Krakowie muszę coś znaleźć.
W zasadzie chce kupić tutaj małej buty na zimę sa prawie o połowę tańsze i ładniejsze. Co do wózka dla bliźniąt tez kupie w Polsce. Macie taki wybór ze tylko pozazdrościć. Pełno kolorów.

Ostatnia edycja:
Fasolka35 - no tak, z dzieciakami nie pogadasz, jak myślisz, że im się krzywda dzieje, to ci, że wielka frajda. :laugh2:

Verita - może oni po prostu nie mieli takiej rozmiarówki, bo normalnie to jest.

Anmika - przestań się łudzić, że jakaś zabawka zajmie go na dłużej niż 5-10 minut. :-p Weronika przy wszystkim posiedzi tylko po 5-10 minut potem owe coś jest porzucane i biegnie do kolejnego. U mnie zabawek mnóstwo. Zajmują ją:
- biedroneczka
- pamperki Little People FP
- beczułki Playskoola
- wszelkie sznurki, przeplatanki Ady, tu muszę pilnować, bo one mają te końcówki na zgrzewie
- miara krawiecka
- Lego Duplo, zabrane ma tylko te elementy najmniejsze i ruchome typu ludzik
- pchacz FP
- ma duże plastikowe pudła, uwielbia z nich wyciągać zabawki
- pierwsze klocki FP
- garnuszek na klocuszki FP
- taka zabawka grająca Little Tikes w nazwie ma "3w1 ogród ... " coś tam
- chustecznik jest hitem, właśnie zleciłam mamie by zeszyła ileś tam materiałów różnych w jedną długą chustę i będę tam upychać, uwielbia to wyciągać. W sensie póki co wyciągała mi chusteczki z niego, ale właśnie wpadłam na pomysł z tym materiałem
- bujak Little Tikes, mamy takiego czerwonego pieska

Długo mogłabym wymieniać, bo Ją wszystko interesuje, taki etap, że chłonie co popadnie, a że wszystkie zabawki są na wierzchu dostępne, to tylko co chwilę jest w innym miejscu. Wszelkie piłki są ciekawe. Do tego jak Ada się bawi czymś to ona też bardzo to chce, papuguje na całego.

EDIT:

O hitem jest z Ikei to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/

Ostatnia edycja:
Moje zabawkowe zakupy wczorajsze :-p

Klocki sensoryczne fischer
Zobacz załącznik 569764 i ptaszek lamaze Zobacz załącznik 569765

i jak sie te klocki sprawdzają?

Ciekawe czy stokrotka wypatrzyłą wyprzedaż w c-and-a. :-p

Ja w poniedziałek z dzieciakami połażę troszkę to może coś na przyszłe lato już Adzie kupię ekstra, a Weronice tylko pod warunkiem, że znajdę coś co muszę mieć, bo w kartonach pełno ciuchów. :-p

Jutro Ada dostanie w końcu rowerek z pedałami i 4 kółkami. Bo tatuś chce zakupić oprócz biegowego również tradycyjny. :-)

wypatrzyła, wypatrzyła i z bólem serca niestety bo kasy brak :-(
ech nawet do Pepeco nie idę i w ogóle nigdzie ;-)

reklama
Do góry