reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Dziewczyny moje dziecię pije od 4 m-cy z niekapka NUK. Potrzebuję kupić mu teraz drugi kubek, jak będzie jeździł do babci. Zastanawiam się czy warto kupić taki sam, może nauczyć go już pić z innego? I tak myślę, czy może kupić niekapek (jaki?) czy może ten kubek z Lovi 360. Sama nie wiem, doradzicie? Chyba chodzi o to , żeby jak to wszystko szło w kierunku picia z kubka, ale też chcę by ta butla/kubek nadawał się do swobodnego picia na spacerach - chyba, że zakupię dwa różne?

Co do tunelu, uważam, że świetna sprawa. Sami zastanawiamy się nad kupnem, ale to dlatego, że Hania bardzo lubi wchodzić wszędzie, to i do tunelu pewnie będzie wchodzić. Dostała od dziadków domek chicco taki duży plastikowy z drzwiami, oknaki otwieranymi i stoliczkiem i telefonem w środku, chętnie tam wchodzi, otwiera i zamyka okna i ma radochę. Ona w ogóle lubi duże zabawki. Mamy też taki stoliczek interaktywny z chicco i lokomotywkę, też świetne zabawki i mała bardzo je lubi, miś też musi być duży, drobne zabawki tak średnio ją interesują.

Zazdroszczę domku, ja ciułam cierpliwie punkty payback i na następne lato na pewno już uciułam, o ile wcześniej nie kupię za nie dziewczynom kuchni Smoby Loft. ;-) Bo tu mam dylemat. :-)

fajna ta kuchnia, jak dla was to już w sam raz, bo druga córa już mogłaby się bawić a młoda uczyć od starszej siostry :tak: Ja większość takich drogich zabawek mam używanych. Domek też dziadki używany kupiły, ale jest w stanie bardzo dobrym, nawet widać, że musiał stać w domu lub nie był dużo używany, bo kolorki nie wyblakły od słońca. Na Allegro widziałam, że takie używane od 250 zł są do nawet 900- używane, więc nie wiem ile miałby nowy kosztować, bo nowych już na aukcjach nie widziałam takich samych. Stoliczek interaktywny chicco i interaktywną lokomotywę też kupiliśmy używane w stanie wręcz idealnym. Ale to się tyczy dużych zabawek, takie, które dziecko bierze do buzi to nowe kupujemy.

Dziewczyny zastanawiałam się, żeby kupić jakąś zabawkę do przyczepienia do wózka/spacerówki, bo moje dziecie nie chce siedzieć na spacerze. Jak go nie przypne to zaraz wstaje cwaniak, a w pasach bręczy i w ogóle to spacery to dla niego raczej nuda. Chyba wolałby na pieszo :baffled:. NIe wiem czy warto coś takiego kupować, czy nie znudzi mu się po tygodniu? Znalazłam np. taką kierownicę oczywiście używaną za 55 zł z przesyłką
kierownica do wózka ELC w Do wózka - Szafka.pl

reklama
Do góry