reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Do_ti - na dzień dobry mam ileś tam pieluch "2" pampersa itp, bo na początek jak dzieć w każdą pieluchę kupę wali, to stwierdziłam, że nie nadążę prać, a te pieluchy "2" co mam, dostaliśmy w spadku od znajomych, co to nie wykorzystali, ale pewnie po miesiącu, góra dwóch, przerzucimy się na wielorazowe.
Do_ti - poczytaj "rozpakowane" właśnie tam As i Kłaczek o wielorazowych piszą i As podaje stronę.

reklama
Muszę się Wam pochwalić moim zakupem dla Filipka:
Więc mamy brykę :
wózeczek.jpgparasolka.jpgSASZETKA.jpgtorba.jpg
jeszcze musimy zakupić fotelik samochodowy :tak: ahh jak te zakupy cieszą :-)

dziewczyny, mam pytanko: czy moze znacie lub wiecie ktory sprzedawca ma na allegro rzeczy z jednego sortu tzn np wanienka i akcesoria do niej lub smoczki, butelki itp? chodzi mi o to zeby kupic kilka rzeczy a zaplacic raz za przesylke.

Do_ti - na dzień dobry mam ileś tam pieluch "2" pampersa itp, bo na początek jak dzieć w każdą pieluchę kupę wali, to stwierdziłam, że nie nadążę prać, a te pieluchy "2" co mam, dostaliśmy w spadku od znajomych, co to nie wykorzystali, ale pewnie po miesiącu, góra dwóch, przerzucimy się na wielorazowe.
Do_ti - poczytaj "rozpakowane" właśnie tam As i Kłaczek o wielorazowych piszą i As podaje stronę.

podeślij mi linka do tych rozmów o pieluszkach
lub tego linka, który podaje As pls nie umiem znaleźć

Muszę się Wam pochwalić moim zakupem dla Filipka:
Więc mamy brykę :
Zobacz załącznik 478233Zobacz załącznik 478245Zobacz załącznik 478246Zobacz załącznik 478247
jeszcze musimy zakupić fotelik samochodowy :tak: ahh jak te zakupy cieszą :-)

super

dziewczyny, mam pytanko: czy moze znacie lub wiecie ktory sprzedawca ma na allegro rzeczy z jednego sortu tzn np wanienka i akcesoria do niej lub smoczki, butelki itp? chodzi mi o to zeby kupic kilka rzeczy a zaplacic raz za przesylke.

Ja zaopatrywałam się w rajrodzica.pl, on też jest na Allegro. Co prawda wanienki u nich nie kupowałam, bo mam z Ikei, ale mają dość szeroki asortyment, duży wybór i przedział cenowy też duży, tak że każdy może znaleźć produkty na swoją kieszeń. Już wielu sprzedawców porównałam i stwierdzam, że oni mają najtaniej. Zakupiłam m.in. butelki, smoczki, okrycia kąpielowe, myjki do kąpieli, pieluchy tetrowe i flanelowe, gruszkę do noska (mają też aspiratory), rożek, podkłady poporodowe, osłonki na piersi, majtki poporodowe (polecam wielorazowe z siateczki), termometry (też do kąpieli), termofor, ceratka do łóżka i wózka, miękka szczotka do włosków, termoopakowanie.
Co prawda, kilka dni czekałam na tą moją przesyłkę i nerwów przy tym sporo zjadłam, bo na stronie chwalili się, że mają wszystko na magazynie a jak przyszło co do czego, to nie mieli takich wzorów i kolorów jak chciałam i przez to musiałam długo czekać, chyba z tydzień. Dużo do życzenia pozostawiało też opakowanie tego wszystkiego, tzn. przesyłka. Co prawda każdy z produktów miał swoje fabryczne opakowanie, ale wszystko to było wrzucone do byle jakiego kartonu, który mało co nie rozleciał się podczas dostawy. Musiałam przy kurierze to rozpakować i sprawdzić, czy wszystko jest. Było wszystko, i towar też zgodny z oczekiwaniami. Więc reasumując, byłam zadowolona. Co do pieluch to polecam te podwójnie tkane.

Aha, jak się robi zakupy chyba za co najmniej 200 albo 240 zł (nie pamiętam dokładnie) to za przesyłkę nie płacisz nic.

no dziewczyny gratki takich ślicznych zakupów!!!:)
a powiedzcie mi jest jakas rozica miedzy oillan a oilatum?? gdybym przekopala neta bym pewno znalazla odp ale na szybko robie zakupy przez neta bo pozniej w pl juz nie bede miala dostepu do kompa tak czesto i bedzie z tym trudno!:( a moze emolium?? miedzy tymi 3ema si ezastanawiam i nie wiem co wybrac poradzicie cosik na szybciutko??

reklama
a oto moje zakupy:) nie jestem do konca przekonana co do tych butelek LOVI ale tych co chcialam nie bylo w przedziale wiekowym...
20120627303.jpg20120627304.jpg20120627305.jpg

widzialam jeszcze wanienke z odplywem i termometrem elektronicznym do mierzenia temperatury wody za 60zl w Realu. ale nie wiem. niby rozwiazanie niezle.

Do góry