reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
zgadzam sie każdy ma prawo miec własne zdanie.
Co do biedronkowych to mam je obecnie w domu i sa ok. Na początku jak natalka sie urodziła kupowałam bambino ale po jakims czasie na ich zapach robiło mi sie niedobrze po prostu zbyt kojarzyły mi sie z kupą córki:-D. Potem zaczęłam eksperymentowac i kupowałam wszystkie po kolei w zależności gdze jakąś promocyjna cene znalazłam. Natalka nie byla uczulona wiec nie było problemu. Jedynie tymi rossmanowskimi sie rozczarowałam

Dziewczyny a jakie koszule lub pidzamy kupujecie do szpitala? Ja moge polecić firmy Muzzy jest ich sporo na allegro. Miałam taka poprzednim razem i tak ja lubie ze nadal w niej spie mimo ze juz od dawna nie karmię. Jest tak juz mocno sprana że musze kupic nową i na pewno bedzie to taka sama.
Jeśli chodzi o szlafrok to polecam jakis cienki bo ja ostatnio mialam taki ciepliutki i przeklinałam go okropnie bo nie pomyslałam ze na odziałach poporodowych jest tak goraco. Tym razem wezme cienki bawełniany szlafroczek

Ostatnia edycja:
Ja husteczek używam biedronkowych i jestem zadowolona zwłaszcza z ceny 72 szt 4zł,siostra woli hagisa bo mówi ze te biedronkowe za suche,faktycznie hagisa sa takie grubsze i wilgotniejsze,ja tam sie przyzwyczaiłam do biedronek i nadal bede kupowac:tak:
Mantezowa ja koszulki 2 szt kupiłam na bazarku pewnie firmy krzak:-Djedna za 40 druga za 25 zł.Takie z jednym rzedem guzików,teraz sa takie na dwa rzedy na karzdy cycoch oddzielny,ale nie chciałam ich bo trza bedzie po nocy te guziki zapiac a na jeden rzad jak nie zapne bo padne to cycochy nie zmarzna bo zawsze sie z boku schowaja:-DNajchetniej zakupiłabym dwu czesciowe z rozpieciem ale jak bedzie cc to guma akurat bedzie na szwie jak sn to z kolei juz tak sie dobrze nie wietrzy wiec zostane ptzy tradycyjnych koszulkach.Musze kupic jeszcze z jedna.Kapciuszki i klapki pod prysznic juz mam a szlafroczek taki cienki po pierwszej ciazy fajny sie ostał bo ja nie lubie szlafroków wiec sie nie zniszczył:tak:

Ja używam chusteczek dady i jestem mega zadowolona, nie są ani za suche, ani za mokre. Rossmanowskie dla mnie za suche, lidl mi śmierdzi., jeszcze pampersa mi podesżły i opłąca się je kupić w promocji jak są w tych wielopakach ;-)

Natomiast podjęłam decyzję wczoraj co do pieluch wielorazowych, kupuję i basta, jeden koszt większy i potem już będę tylko liczyć oszczędności. Pogadałam na żywo z koleżanką i mnie przekonała. :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Lilianna ja też mam zamiar używać wielorazowych na zmianę z jednorazowymi.
Jak będziesz miała jakieś namiary to daj znać.
Póki co mam 2 otulacze i jedną formowankę ;)

Do góry