reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Kochane a może słyszałyście już o jakiś promocjach które będzie można uzyskać przy zakupach 1 czerwca ??? Będę wdzięczna za info :)

Prezenty to i u nas są, próbki kremików i pieluszek i jedzonek, ale to bardziej podarunki niż prezenty. ;-)

to tu daja porzadna paczke pieluch i jakies inne produkty ale nie probki tylko normalne wielkosci.
a o prezenty probkowe to juz zaaplikowalam w trzech miejscach :) 2 paczki musze w aptekach odebrac a z trzecia przyjdzie pani w sierpniu. ja z aptek poodbieram jakos tez lipiec/sierpien, bo po ci mi to wszystko teraz? a! i jeszcze u kazdego gina pod koniec ciazy dostaje sie jakas duza paczke.

Paczuskzi to tak POK ot też dostaje sie a dokłąndie co mieisąc poczynajac juz po porodzie gazetki kremiki próbki pampresów skarpetusie...

Aha nie zostawiajcie pampersów czy pieluszke tetrowych swoich w tych wanienkach/łózeczkach dla dzieci bo jak wożą na kąpiele to można paru juz nie dostac tak jak z ciuszkami ;)ja np.miałam to szczescie w oby dwóch ciążach że byłam na sali gdzie się kąpało noworodki(hihi jak sie fajnie oglada na te maluszki które sa kapane)i mogłam być przy swoich synusiach i pilnowac no ale zdarzy się ze któraś nie bedzie w takiej sali co się kąpie i zabieraja to wtedy juz nie wiesz co z twoimi rzeczmai się dzieję bo rachu ciachu kąpią i nie zwracają cyz to twoje cyz nie po prostu biora zkałądają...

to w pl sie nie kapie dziecka samemu tylko gdzies zabieraja? tu sie we wszystkim uczestniczy i nigdy dziecka nie zabieraja daleko od matki. do wszystkiego sie wola polozna lub pielegniarke, zeby pomogly ale przy wszystkim sie jest. tu maja od kilku lat *******ca na punkcie stalego kontaktu matki z dzieckiem.
Kilka lat temu nie bylo jeszcze duzego nacisku na to, zeby dziecko polozyc na golym ciele matki sekunde po urodzeniu, jeszcze z pepowina a teraz to standard i tak sobie mozna z maluzkiem lezec dlugo a juz oni sobie jakos radza z przecinaniem pepowiny :)

POK ale to sa minutki jak i matki same wsio wszyskto robią tyle ze jeśli chodzi o kąpiel to nie to oni rachu ciachu...ps.i nie gdzieś zabierają tylko do sal gdzie leżą matki gdzie się kąpie je bo nie w kązdej sali jest np.po cc nie ma...

nie moga na wozeczku przywiezc wanienki z woda i postawic kolo lozka matki i razem kapac?
takie proste rzeczy a w Polsce wciaz wszystko trudne..

Pok a nie wszystkie matki sa w stanie .Ja po urodzeniu corki miałam problem do toalety dojsc a miałam trzy kroki bo byłam tak słaba, ze nie wyobrazam sobie ze dzidzie była bym w stanie wykapac ,bała bym sie ze ja upuszcze..a co do szpitali w polsce i opieki ciazowej to według mnie i tak jest lepiej niz za granica gdzie do 12 tyg w razie ciazy zagrozonej sie jej nie podtrzymuje tylko zdaje na łaske losu .Bo ja przy takim podejsciu nie miała bym dzieci wcale bo kazde bym straciła....

weronkazz u nas daja takie siateczki w przychodni, po prodzie tez sami daja i potem jak sie odesle ankiety z tych ksiazeczek to dalej do ktoregos roku zycia dziecka dostaje sie probki, ja pamietam ze dla Oliwki dostalam nawet ta mniejsza puszke mleka bebilon
pok ale fajnie masz z tymi prezentami, u nas kapia w sali matki, w umywalce

Ostatnia edycja:
reklama
Patrysia tonajlepiej zabrać coś czego nie będzie nam szkoda i zwykłą tetrę.

Kasiaczek też skorzystałabym z tych szpitalnych, ale póki co nie wiem czy jest taka opcja. Ale wolę też mieć swoje w razie uczulenia. Jakieś używane ;)

Pok super. Mojej koleżance od razu po cesarce dali dziecko i zajęli się czymś innym, a ona biedna ledwo co żyła i modliła się tylko żeby nie upuścić.

Dziś znalazłam wózek, który chciałam kupić o ponad 100 zł taniej ;), ale za to mam dylemat co do łóżeczka.

Zastanawiam się nad kupnem rzeczy do szpitala przez net typu podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majteczki poporodowe - tylko nie wiem jak dobrać rozmiar.

Może macie jakieś sprawdzone sklepy w necie :D

Do góry