reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Alebur - a tak naprawdę wszystko zależy od szpitala, tam gdzie ja rodziłam Adę dla dziecka nie mogłam mieć nic, dla siebie pidżamę i kosmetyki.

Patrysia - jak ktoś ma mleko w cycach to luz, ale nie zawsze tak jest, w każdym razie oszczędność spora, wakacje jak nic ;-)

reklama
U nas w szpitalu dla dzidzi tylko pampersy swoje i chusteczki nawilzone,a dla mamy wiadomo karta ciazy dowod osobisty karta ciazy wyniki badan robionych w ciazy i karta czipowa NFZ koszule nocne podkłady majtki jednorazowe kosmetyki itp

tam gdzie ja mam nadzieję rodzić chyba trzeba mieć wszystko, dla siebie i dla dziecia. muszę kupić właśnie zestawy "po3" najtanszych i/lub używanych body, śpioszków i pajacyków, żeby w razie czego spisać na straty po tych pierwszych szpitalnych smółkach i takich tam...

Tam gdzie ja mam rodzić(mam taką nadzieję ze się uda)to dla dzidziusia jedynie pampersy i chusteczki :)a dla mnie to wsio biorę wszyskto no oprócz szpitalnych spraw jak podkłady poporodowe itd...

jestem zaskoczona waszymi wypowiedziami , nie spotkałam się jeszcze z takimi szpitalami :szok:, ja synka rodziłam w innym szpitalu niż będę rodzić teraz , ale w jednym i drugim trzema mieć własne rzeczy dla siebie i dziecka ...

Tzn jak chce to moge wsio wziaść dla dzidzi i siebie ale skoro daja jak i też bezpieczniej ich to korzystam z tego :)

Ja jak rodziłam Starszaka to musiałam mieć dla niego pieluchy i chusteczki nawilżające. Przez cały pobyt był ubrany w szpitalne ciuszki i rożek też. Ja dla siebie miałam wszystko, ale na początku dali mi szpitalne koszule (żeby swoich nie pobrudzić) i cały czas dawali wkłady poporodowe na zmianę.
Teraz to ja jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić :confused:

fasolka wozek ten co pokazujesz baby merc ogladalam w sklepie jeszcze starszy model jak sie Oliwka rodzila i byl bardzo porzadny i mocny moim zdaniem i cena jest atrakcyjna bo to zozek 3 w 1 az

u nas (bynajmniej tak bylo jak Oliwka przyszla na Swiat) trzeba bylo raczej miec dla siebie wlasne rzeczy a dziecko zaraz po porodzie oni ubieraja bez pytania w szpitalne ubranka, i szpitalny rozek, potem pytaja a kazdym razem matki czy ma swoje czy maja dac szpitalne ja wolalam potem juz swoje bo te szpitalne to ze 30 lat mialy, ale np.reczniktak mi Oliwka pobrudzila od smolki, ze do dzis sie nie dopral do konca na szczescie tylko troszke sie pobrudzil

reklama
Do góry