reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Lotka ja też mam dylemat co do wózka bo chciałabym mieć dużą gondolę. Myślę nad jedo fly, ale myślę jeszcze nad coneco v3 mustang, brałam jeszcze pod uwagę xlandera, ale tam mała gondola i firmę taco ech ;)

Weronika ja też chciałabym nosić w chiście. Dziś byłam w drogerii i były chusty w drogerii super pharm po 140, ale ew. chustę zakupię po urodzeniu dzidzi. Za tyle co na allegro to nie kupiłabym, ale za 1/3 ceny czemu nie

Cyniczna tanią tzn. po ile, bo ja najtańsze chusty nowe widziałam po 260zł :(

reklama
No, tak myślę, że do mojego podgrzewacza butle tommee tippee nie wejdą...:eek::no::confused2:
Właśnie się zastanawiałam też nad laktatorem tommee tippee, ale jakoś przynajmniej wizualnie i opisowo avent wygrywa tą rywalizację (na razie).
Ogólnie to chciałabym od razu kupić cały zestaw startowy ZESTAW STARTOWY AVENT + LAKTATOR POJEMNIKI butelki (2291428709) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo
Tommee Tippee Laktator butelka wkładki smoczki (2316237718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A przy zestawie są butelki, to szkoda, żeby mi do podgrzewacza nie weszły... a, jakaś niezdecydowana jestem ostatnio...
Ja tym razem kupuje cos takiego Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA (2290703506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i do tego chyba tez ten laktator Tommee Tippee Laktator butelka wkładki smoczki (2316237718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. no i bez podgrzewacza. chyba dan rade ;-)

Chusty są ekstra!!!:tak::tak::-D:-D Aczkolwiek ja mam tanią, elastyczną od pentelki :-D Też się sprawdza. Bardzo zadowolona byłam z chustowania Tyci. Polecam, jeśli ktoś jeszcze nie jest do końca zdecydowany.
tez polecam! ;-) ja mam Zielona Zabke od Pentelki i mam zamiar duzo uzywac :-)

Weronkazzz, wiaderko jest takie ... hymmm... mało praktyczne. Wyobraź sobie siebie z przelewającym się noworodkiem w rękach usiłującą wsadzić go do tego wiaderka i wymyć. No, nierealne wg mnie. Hamaczek jest wizją kuszącą, aczkolwiek to taki gadżet bardziej. Osobiście jestem wielką zwolenniczką chust, mt etc., ale taki hamaczek mnie nie "bierze". :-p:-D
Echhh, no właśnie ja podgrzewacza zmieniać nie widzę potrzeby, więc tak myślę ciągle nad tym TT...

Martusia, laktator ręczny całkiem nieźle u mnie działał. Jak próbowałam elektrycznego, to jakoś mnie efekty nie urzekły. A jakiej firmy elektryczny chcesz kupić?

ogladalam na youtubie uzywanie wiaderka - super. U nas zalecaja mycie sama woda, bez mydel, olejkow i szamponow, wiec moze latwiej w wiaderku? przede wszystkim dzidz jest caly zanuzony i nie czuje roznicy temp woda-powietrze tak, jak w wannie. w szwajcarii niestety nigdzie tummy tube nie sprzedaja :(
Primeiro Banho Lucas - 3 dias Tummy Tube - YouTube
How To Use The TummyTub - YouTube

a jak jestes zwolenniczka chust to czemu hamak nie? wydaje mi sie, ze taka sama role pelni jak mama tez spi. czy nie? ;/

ja mialam kiedys do czynienia z chusta u jednej rodziny, ale za nic nie moglam skumac jak to sie oplatuje, ale ja to raczej z tych nielogicznych jestem
dla Oliwki mialam kupione nosidelko, mam je zostawione takie fajne, z usztywnieniem dla szyjki, ale dla mnie takie nosidelko to tez poki dziecko jest malenkie bo jak juz Oliwka byla wieksza to strasznie ciezko mi sie ja w tym nosilo
a ze nie mam prawka i jak jestem sama w domu to jedyna droga wydostania sie jest busik to chce kupic wozek parasolke ale taki zwykly a do miasta porzadny wozek spacerowy

Ostatnia edycja:
Hehehe, Pok, ja poczekam, aż sobie kupisz to wiaderko i spróbujesz w nim noworodka wykąpać hehehehehehe.
W zasadzie to nie jest taką nowością, jakby się zdawać mogło, bo jak Tycia się rodziła, to modne te wiaderka były. Do szkoły rodzenia przyszła do nas jednak mama z 2tyg. maleństwem i pozwoliła nam je "kąpać" na sucho i spróbować wsadzić (wygodnie z podkurczonymi nóżkami;-)) do owego wiaderka. Żadna się na to nie zdecydowała hehe. Osobiście wolę mieć jakąś kontrolę nad tym, co się dzieje.

Czemu nie hamak? Eeee, no nie przemawia do mnie. Jak dla mnie to taki łapacz kurzu jak i wszelkiego typu baldachimy. Ale kto co lubi. No i przede wszystkim jednak jest spora różnica między chustą a hamakiem i o zupełnie różne dziecięce doznania chodzi.

No, no, ale się wymądrzam...:nerd: Nie, nie, to nie mądrość, to starość :-D:-D:-D Być może na niektóre gadżety jestem już za stara hehehehehe

Ostatnia edycja:
Do-ti już nie pamiętam konkretnie, ile za chustę wtedy dałam, ale coś koło 50zł. Na pewno nie zapłaciłabym 260zł... Zaraz Ci linka do aukcji pentelki wkleję.... Chusta elastyczna PENTELKA GŁADKA + GRATIS Łódź (2306427971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o taką zwykłą gładką mam. No, z przesyłką 65zł. A naprawdę w niczym nie ustępuje np.lennylamb. Są też tkane chusty, ale mi dla noworodka i tak do 8 miesiąca elastyczna najbardziej pasowała (bez problemu można było wsunąć dzieciaczka we wiązanie). Potem zakupiłam mei tai szyte przez woolloomooloo (rozmiar uniwersalny nadaje się tak do2,5 lat) :) Można pooglądać tutaj, jakie cudeńka babka szyje http://pogodzinach7.blox.pl/2012/04/Mei-Tai-211.htm

Ostatnia edycja:
ja się trochę boję tych chust. poza tym za cholerę nie mogę pojąć jak się to wiąże. ale chyba wolę nosidełko. no nic, jadę jutro na zakupy to ogarnę parę tematów bo zostanę w lesie ze wszystkim.

reklama
wlasnie ja tez za cholreę ni umiłąbym tego zawiazac, ale nad ta elastyczna to się może jednak zastanowię, choc widzę,że głowy dziecka to za bardzo nie podtrzymuje:no:

Do góry